Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοιχτός για placement στην Κρι Κρι ο Π. Τσινάβος

Την πρόθεσή του να αυξηθεί η μετοχική διασπορά στην Κρι Κρι μέσα από τη μείωση του δικού του ποσοστού, το οποίο ανέρχεται στο 72,8%, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Παναγιώτης Τσινάβος, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών. 

Συνολικότερα, ο Π. Τσινάβος θεωρεί αναγκαία την αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής, και για τον σκοπό αυτόν άλλοωστε έχουν προσληφθεί δυο ειδικοί διαπραγματευτές. 

Πέραν αυτού όμως, παραδέχτηκε ότι ουσιαστική αύξηση της εμπορευσιμότητας δεν μπορεί να γίνει αν προηγουμένως δεν περιοριστεί το ποσοστό που ελέγχχει η οικογένειά του

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι έχει έλθει η ώρα να γίνει αυτό και πως θα γίνει μια προσπάθεια να υλοποιηθεί ακόμα και μέσα στο 2024. 

Πέραν αυτού, ο πρόεδρος της Κρι Kρι τόνισε πως ήταν πολύ σωστή η προ 20ετίας επιλογή για είσοδο της εταιρίας στο Χρηματιστήριο, όχι τόσο λόγω της άντλησης των 6 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για την επένδυση στο γιαούρτι (τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αντληθούν και με εναλλακτικούς τρόπους), αλλά κυρίως επειδή συνέβαλε στην αναγνωρισιμότητα, στην εξωστρέφεια, στην ανάπτυξη στο εξωτερικό και της έδωσε τη δυνατότητα, μέσω της εταιρικής διακυβέρνησης και των κριτηρίων ESG, για υιοθέτηση πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης. 

Related posts

Αύξηση ασφαλισμένων οχημάτων 30% σε έναν χρόνο για την Europ Assistance

admin

Νέα πλατφόρμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου για κρατικές ενισχύσεις

admin

MoU Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Cisco και ΟΝΕΧ, για κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας

admin

Οίκος Dior: Τζίρος 28,6 εκατ. ευρώ από δύο καταστήματα στην Ελλάδα

admin

Δυναμική παρουσία της Coca-Cola 3Ε στην έκθεση HoReCa

admin

ΔΣ ΕΛΓΕΚΑ: Δίκαιο και εύλογο το τίμημα από Αλ. Κατσιώτη

admin

Τα νέα «στοιχήματα» για το μέλλον της Προοδευτικής

admin

Το πλάνο της Protergia για τους πρώτους έξυπνους μετρητές

admin

Νέο σχήμα Nova – Ομίλου Βαρδινογιάννη για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

admin