Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ανοικτό σε όλα τα σενάρια το σκηνικό στο Χ.Α.

Ανοικτό σε όλα τα σενάρια το σκηνικό στο Χ.Α.

Οριακή υποχώρηση κατά 0,01% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. κλείνοντας στις 1446,09 µονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 86,3 εκ. ευρώ. Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από υποτονικότητα µε τη µεταβλητότητα να µην ξεπερνάει τις 6 µονάδες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Κύκλος Χρηματιστηριακή, αυτό δεν εµπόδισε την εναλλαγή του προσήµου του Γ.∆. από θετικό σε αρνητικό, µε τις 1450 µονάδες να αποτελούν ισχυρό όριο αντίστασης και προσώρας απόρθητο, µε τις ευρωπαϊκές αγορές να συνεχίζουν να κινούνται σε ανοδική κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,358%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-0,64%) κατέγραψε απώλειες µε την Εθνική (-1,08%) να υποαποδίδει αλλά την Alpha ( 0,19%) να διαφοροποιείται. Κέρδη ακόµη κατέγραψε ο Σαράντης ( 4,49%), ο Α∆ΜΗΕ ( 4,49%) λόγω της θετικής εξέλιξης για την ηλεκτρική σύνδεση Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ, η Motor Oil ( 2,03%), η ΕΧΑΕ ( 2,63%), η Aegean ( 1,25%), η Lamda ( 1,40%), η ΕΧΑΕ ( 2,63%) αλλά και η Αττικής ( 18,31%) που δροµολογεί τη συγχώνευσή της µε την Παγκρήτια. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο ΟΤΕ (-1,19%), η Cenergy (-1,64%), η Βιοχάλκο (-0,68%), ο ΟΠΑΠ (-0,31%), η ∆ΕΗ (-0,34%), ο Τιτάν (- 0,31%) και το Jumbo (-0,26%). Απολογιστικά, 55 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 43 εκείνων που υποχώρησαν.

Ο Όµιλος Infoquest και ο όµιλος Ideal Holdings ανακοινώνουν σήµερα τα αποτελέσµατα για το 1ο εξάµηνο. Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία της µεταποίησης δεν θεωρήθηκαν ικανοποιητικά οδηγώντας σε υποχώρηση τους δείκτες στη Wall Street. Ανοικτό σε όλα τα σενάρια το σκηνικό για τη σηµερινή συνεδρίαση στο Χ.Α.

#Κύκλος_Χρηματιστηριακή_ΑΕΠΕΥ #Χρηματιστήριο_Αθηνών

Related posts

«Πρεμιέρα» για το retail bond της Intralot-Τα μηνύματα Κόκκαλη, Κοντόπουλου

admin

Q&R: ΑΜΚ μέχρι €30,1 εκατ. υπέρ των παλαιών μετόχων

admin

Mediterra: «Πράσινο φως» στην επέκταση του σκοπού της εταιρείας

admin

B&F: Διάσπαση του κλάδου εμπορικών ακινήτων-Συσταση νέας εταιρείας

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: «Πράσινο φως» στην εισαγωγή της Orilina στο Χ.Α.

admin

Μοτοδυναμική: Διάθεση 76.606 ιδίων μετοχών σε στελέχη

admin

Χρονιά ρεκόρ στα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών-Μοιράζουν μέρισμα €4 δισ.

admin

Alpha Asset Management: Επιστροφή κεφαλαίου με επανεπένδυση σε μερίδια αμοιβαίου

admin

ΓΣ ΔΕΗ: Ενέκρινε διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή

admin