Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αναφορές για εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Για εκτόξευση πυραύλων από πλευράς Βόρειας Κορέας κάνουν λόγοι στρατιωτικές πηγές της Νότιας Κορέας. Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού της ασιατικής χώρας, η γειτονική Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς τη θάλασσα ανοικτά των ανατολικών ακτών της, χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το βλήμα ή την τροχιά του.

Αυτή είναι η πέμπτη δοκιμή πυραύλων από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν τους τελευταίους μήνες, τις οποίες αιτιολογεί ως μέρος του προγράμματος αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της.

Η τελευταία εξ αυτών ήρθε λίγες ώρες αφότου η αδελφή του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε “μυθοπλασία” τις κατηγορίες ότι το έθνος της παρέχει όπλα στη Ρωσία. Όπως δήλωσε, οι τακτικοί πύραυλοί της προορίζονταν αποκλειστικά ως αποτρεπτικό μέσο κατά της στρατιωτικής επιθετικότητας της Νότιας Κορέας, διαψεύδοντας ότι η Πιονγκγιάνγκ εξάγει τα όπλα της.

“Δεν έχουμε καμία πρόθεση να εξάγουμε τη στρατιωτική μας τεχνογνωσία σε οποιαδήποτε χώρα ή να τις ανοίξουμε στο κοινό”, δήλωσε η Κιμ Γιο Γιονγκ, εξέχουσα προσωπικότητα στη Βόρεια Κορέα.

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα έχουν κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα ότι στέλνει στη Ρωσία μεγάλες ποσότητες βλημάτων πυροβολικού. Η Πιονγκγιάνγκ και η Μόσχα έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες. Η εκτόξευση των πυραύλων πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα.

Related posts

Ισπανία: Η κυβέρνηση θέλει να βάλει “μπλόκο” στην πρόταση για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

admin

Στους 150.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΞ

admin

Μερική αναδίπλωση Βατικανού: Πρώτος όρος για ειρήνη στην Ουκρανία να σταματήσει η ρωσική επίθεση

admin

Ο Ρίσι Σούνακ στη Βόρεια Ιρλανδία μετά μια ιστορική ανατροπή

admin

Ομαδική αγωγή κατά της UNRWA από Ισραηλινούς θύματα των επιθέσεων της Χαμάς

admin

Ο πόλεμος στη Γάζα αυξάνει τον κίνδυνο ισλαμιστικών επιθέσεων στην Ευρώπη

admin

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Η Wagner παρέδωσε όλο τον οπλισμό της

admin

Κίνα: Να τερματισθούν οι επιθέσεις σε πολιτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Επίθεση με drone στην Εϊλάτ του Ισραήλ, κτίριο υπέστη ελαφριά ζημιά

admin