Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός και στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης – Ζωγράφος, Ευθυμίου, Αμυράς σε νέους ρόλους

Μήνας αλλαγών στο Μαξίμου ο Ιούνιος με τον πρωθυπουργό, μετά τον ανασχηματισμό, να προετοιμάζει αλλαγές και προσθήκες στο επικοινωνιακό επιτελείο του.

Η εκλογή στην ευρωβουλή του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα αφήνει κενή τη θέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε αναβάθμιση του Χρήστο Ζωγράφου που από αναπληρωτής αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Νέο αναβαθμισμένο ρόλο λαμβάνει ο έως σήμερα αναπληρωτής γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Ευθυμίου, που μετακινείται σε ρόλο διευθυντή Ενημέρωσης και Διαχείρισης Κρίσεων με γενικό συντονιστικό ρόλο.

Στην επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου εντάσσεται και ο έως σήμερα διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», Πάνος Αμυράς που αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου του πρωθυπουργού.

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Το πρωί της Παρασκευής (14/06) ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης στη γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ενώ το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο που ακυρώθηκε.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εσωτερικών στη θέση της Νίκης Κεραμέως, που μετακινήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Κώστας Τσιάρας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ακόμη, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέλαβε ο Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ νέος υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα είναι ο Χρίστος Δήμας.

Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης τοποθετήθηκε ο Βασίλης Σπανάκης (καταργώντας, έτσι, τη θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Εσωτερικών), o Ιάσωνας Φωτήλας τοποθετήθηκε υφυπουργός στο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο Εργασίας, ο Χρήστος Κέλλας στο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Έρευνα και την Καινοτομία η Ζωή Ράπτη και το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής ανέλαβε η Κατερίνα Παπακώστα.

Επίσης ο Κώστας Γκιουλέκας ανέλαβε το υφυπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης στη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη.

Εκτός υπουργικών θέσεων της κυβέρνησης βρέθηκαν οι Δόμνα Μιχαηλίδου, Δημήτρης Καιρίδης, Λευτέρης Αυγενάκης και Χάρης Θεοχάρης.

Related posts

Υπουργείο Άμυνας: «Δεν θα συμμετάσχουν Έλληνες σε επιχειρήσεις στις ΗΠΑ»

admin

Το άσπρο μαύρο από τον Ακάρ για το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό – Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας

admin

Πίσω από τις κάμερες

admin

Περιοδεία Γεραπετρίτη σε Ντόχα και Κουβέιτ

admin

Συμμαχία με γεωστρατηγική σημασία

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Οι νέοι ρίχνουν άκυρο στον Κασσελάκη – Αποχωρούν οι νεολαίες

admin

Κλείνει ο Κικίλιας τα σενάρια παραίτησης

admin

Μητσοτάκης: Εχουμε σχέδιο για το μέλλον

admin

Λέξεις

admin