Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακαλύπτοντας το Nōema της Μυκόνου: Ενα εστιατόριο-συναίσθημα

Έπειτα από μια μέρα κάτω από τον εκτυφλωτικό κυκλαδίτικο ήλιο που αντανακλά το φως του σε κάθε λευκοβαμμένη επιφάνεια, έπειτα από τις μουσικές και τα κοκτέιλ της κάθε -δυστυχώς- προσβάσιμης παραλίας, το τελευταίο που αποζητάς είναι η συνέχεια του αδυσώπητου φωτός και της ενίοτε καλοδεχούμενης ανθρωποφασαρίας. Εκείνο που πραγματικά θέλεις είναι ένα περιβάλλον προστατευμένο, φτιαγμένο για να σε κάνει να νιώσεις το πνεύμα του νησιού, να απολαύσεις μια easy going ατμόσφαιρα με άψογη επαγγελματική φροντίδα και να ζήσεις την εμπειρία ενός ξεχωριστού δείπνου.


Η εύρεση του νοήματος





Έχοντας ζήσει χρόνια στο νησί, ο Αθηναγόρας γνωρίζει τους ρυθμούς του βαριά τουριστικού προορισμού. Μπορούσε να κατανοήσει πώς οι κάτοικοί του άντεχαν την τουριστική βιομηχανία, κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι, κάθε μέρα. Το μυστικό τους ήταν η ιδιωτικότητα του βίου τους όταν το φως του ήλιου έπεφτε και όλοι μαζεύονταν στα σπίτια τους. Μόνο που κανείς τους δεν έμενε μονάχος. Στην περίκλειστη αυλή, την καρδιά του κυκλαδίτικου σπιτιού, σε έναν κήπο μυστικό και προστατευμένο από τα στοιχεία της φύσης και τους ξένους «εισβολείς», η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονταν για να φάνε και να πιούν, να μιλήσουν και να χορέψουν, κάτω από το φως του φεγγαριού.





Αυτό είχε στον νου του, αυτή του τη γνώση μετέφερε στον Richard Caring και το project άρχισε να υλοποιείται. Ανοίγοντας τις πόρτες του την άνοιξη του 2021, στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου, το Nōema έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι επρόκειτο για έναν υβριδικό χώρο, που σχεδιάστηκε για να εμπνέει μια ισχυρή αίσθηση κοινότητας, εκείνη της χαμένης παρέας. Η είσοδος στη μεγάλη κλειστή αυλή με τις ροτόντες παίζει ευφυώς το παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης με έντονα τοπικά στοιχεία, δημιουργώντας ταυτόχρονα την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε μια αιγαιοπελαγίτικη χασιέντα.


Η ανοιχτή κουζίνα, το μπαρ και το σαλόνι του Nōema έχουν άμεση οπτική πρόσβαση από την κλειστή αυλή, δημιουργώντας την αίσθηση της ανεμπόδιστης κίνησης μεταξύ των χώρων. Άλλωστε, η αυλή είναι η καρδιά κάθε σπιτιού των Κυκλάδων, ένας μυστικός προστατευμένος κήπος που επιτρέπει στην οικογένεια και τους φίλους της να ξεκουραστούν να ανασυγκροτηθούν, να γελάσουν και να βρεθούν πάλι κοντά. Αυτό ήταν το ζητούμενο από την αρχή, οι επισκέπτες του Nōema να απολαμβάνουν καθημερινά μια γιορτή απλότητας, γενναιοδωρίας και αυθορμητισμού, όπου ο χρόνος σταματάει και το «μαζί» είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία. Αν τα καταφέρνει; Ναι, απολύτως. Στα τραπέζια, που διπλώνουν και τριπλώνουν, οι παρέες είναι γελαστές, αν και όχι φωνακλάδικες, οι ηλικίες μπερδεύονται, όπως και οι φυλές, οι προελεύσεις και οι κοινωνικές τάξεις.





Η ιεροτελεστία του φαγητού

Η εμπειρία ξεκινά από την υποδοχή στην είσοδο, όπου φτάνεις ανεβαίνοντας τα φαρδιά σκαλιά και αφήνοντας σταδιακά πίσω σου τον θόρυβο. Οι στολές, σύγχρονα αντίγραφα μοναστηριακής ενδυμασίας σε σκούρο χρώμα, που δεν αποσπούν το βλέμμα, λαμπερά νεανικά γελαστά πρόσωπα, ρυθμικές κινήσεις στον χώρο συμβάλλουν στην τάχιστη ενσωμάτωσή σου στο κλίμα, για να μπεις στο nōema, που μάλλον -σύμφωνα με τη δική μου εκτίμηση- είναι η φυσική ομορφιά.






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.--.gr

Related posts

Inditex: Η κόρη του ιδρυτή της «αυτοκρατορίας» των Zara αναλαμβάνει τη διοίκηση του ομίλου

admin

Νιτσιάκος: Οι τιμές του κοτόπουλου «πέταξαν» και τα κέρδη εξαπλασιάστηκαν!

admin

Fuel Pass: «Κλείδωσαν» οι τελικές αποφάσεις – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

admin

Κρίση στην Ουκρανία: Ενεργειακός «πόλεμος» μετά τον «πάγο» στον Nord Stream 2 – Εφιάλτη στις τιμές του φυσικού αερίου «υπόσχεται» η Μόσχα

admin

Υπογράφτηκε η νέα τριετής σύμβαση ΟΤΟΕ- Τραπεζών – Προβλέπει συνολικές αυξήσεις 5,5% μέχρι το 2024

admin

ΕΝΦΙΑ 2022: Έφτασε η ώρα των εκκαθαριστικών, ποιοι απαλλάσσονται από το φόρο

admin

Ποιος Ελληνας αγόρασε την πιο ακριβή μοτοσικλέτα στον κόσμο;

admin

Τουρισμός: Αισιοδοξία για την φετινή σεζόν – Εκτιμήσεις πως θα προσεγγίσει τα μεγέθη του 2019

admin

Πάιατ: Τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας θα μείνουν σε δυτικά χέρια

admin