Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναδίπλωση Κασσελάκη για τα «μαύρα ταμεία» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Εχει γίνει προσπάθεια σύνθεσης απόψεων στο κείμενο για να προχωρήσουμε μπροστά. Η πρόθεσή μου είναι ειλικρινής στο να προχωρήσουμε συλλογικά μπροστά, γιατί η κοινωνία έχει κουραστεί» είπε ο  Στέφανος Κασσελάκης στα μέλη της συριζαϊκής Πολιτικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της χθεσινής πεντάωρης συνεδρίασής τους. Η απόφαση του οργάνου, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, περιλαμβάνει, όπως ζητούσε η εσωκομματική αντιπολίτευση, αναφορά και στο θέμα των οικονομικών του κόμματος – τα περιβόητα «μαύρα χρήματα» δηλαδή, τα οποία προκάλεσαν μεγάλη ενδοσυριζαϊκή αναταραχή τις προηγούμενες ημέρες. Με αυτή, λένε κομματικές πηγές, τονίζεται η χρηστή διαχείριση των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά κι έτσι κλείνει προς το παρόν η συζήτηση η οποία αναστάτωσε την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο συριζαίος πρόεδρος, με άλλα λόγια, προχώρησε κι επίσημα σε αναδίπλωση – μια και στο κείμενο υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά: «Σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά πορεύεται, τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη, με διαφάνεια στα οικονομικά του, χωρίς άδηλους πόρους και σχέσεις “δούναι και λαβείν” με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αναμφισβήτητα αποδείχθηκε και κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019».

Οι διαφωνίες, ωστόσο, δεν έλειψαν. Αφορμή υπήρξε το νέο ατόπημα του Παύλου Πολάκη, το οποίο απασχόλησε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Βέβαια, παρότι ο ίδιος ο αρχηγός πήρε σαφείς αποστάσεις, δηλώνοντας ότι η τοποθέτηση του Σφακιανού είχε «σεξιστικά χαρακτηριστικά», και στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης επισήμαναν πως δεν είναι σωστό να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφερόμενοι στην παραπομπή του Χρήστου Σπίρτζη στο Πειθαρχικό, η πλειοψηφία του οργάνου δεν δέχτηκε να συμπεριληφθεί στο κείμενο της απόφασής τους κάποιο είδος καταδίκης του συντρόφου τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε το 45% της κρατικής επιχορήγησης να πηγαίνει στα κομματικά μίντια – οι διοικήσεις των οποίων θα κληθούν να καταθέσουν μια βιώσιμη πρόταση για τη λειτουργία τους από κοινού με τους εργαζομένους. Παράλληλα, εγκρίθηκε η αύξηση της μηνιαίας εισφοράς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών του κόμματος, η επανεξέταση των εξόδων των Νομαρχιακών Επιτροπών, καθώς και η συνολική επανεξέταση της ενοικίασης κομματικών γραφείων σε Αθήνα και περιφέρεια, ενώ ξεκινά άμεσα μια καμπάνια οικονομικής εξόρμησης με στόχο την ενίσχυση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΜΜΕ του. Σήμερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποδεχθεί και πάλι πολίτες στην Κουμουνδούρου. Τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, η Γραμματεία της και η Επιτροπή Καταστατικού.

Related posts

Οικονόμου: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων

admin

Η εξίσωση της ευρωκάλπης

admin

«“Παρών” στον χώρο του Κέντρου», δηλώνει ο Λοβέρδος

admin

Νέος διπλωματικός μαραθώνιος της Ελλάδας Αθήνας με το βλέμμα σε επενδύσεις και Τουρκία

admin

Ανδρέας Λοβέρδος: Αμετανόητος ο Ταγίπ Ερντογάν

admin

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αρνήθηκε να καθήσει δίπλα στην Εφη Αχτσιόγλου σε κινηματογραφικό φεστιβάλ

admin

Σκληρό πόκερ στο ΠΑΣΟΚ – Η πιο δύσκολη μέρα για τον Νίκο Ανδρουλάκη

admin

Κασσελάκης για πλημμύρες: «Απέτυχες; Σπίτι σου»

admin

Γιατί φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας

admin