Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ήρθε η ώρα για τις επιχειρήσεις να επενδύσουν σε laptops με τεχνητή νοημοσύνη

Sponsored content


Αν παρακολουθείτε τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, θα γνωρίζετε πως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης. Με τους business χρήστες να δίνουν έμφαση στην ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία στη λειτουργία, το μεγάλο ερώτημα είναι ένα: ήρθε η στιγμή να αρχίσουν να χρησιμοποιούν laptops με τεχνητή νοημοσύνη (AI PC);









Τι είναι ένα AI PC;

Πριν ασχοληθούμε με το αν χρειάζεστε ένα AI PC ή όχι, θα πρέπει να διευκρινίσουμε τι ακριβώς είναι αυτό. Για να χαρακτηριστεί ένας υπολογιστής ως AI PC, θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες σχετικές με την τεχνητή νοημοσύνη γρήγορα και αποδοτικά. Για να τα καταφέρει, οφείλει να διαθέτει μία NPU (Neural Processing Unit ή Μονάδα Επεξεργασίας Νευρωνικών Δικτύων). Η NPU αποτελεί τμήμα του επεξεργαστή και αυτή τη στιγμή υπάρχει σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων, κυρίως της σειράς Intel Core Ultra.





ASUS_ExpertBook_B5_02



Γιατί να αγοράσει κάποιος ένα AI PC όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει online υπηρεσίες AI;

Αν και υπάρχουν πολλά sites στο διαδίκτυο που προσφέρουν υπηρεσίες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, ένα AI PC προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με λύσεις στο Cloud. Κατ’ αρχάς η προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και η ασφάλεια των δεδομένων είναι ασύγκριτα καλύτερες, κάτι που είναι μείζονος σημασίας για τους business χρήστες. Πολλές εταιρείες απαγορεύουν την αποστολή και την επεξεργασία απόρρητων δεδομένων σε servers στο διαδίκτυο, οπότε ως εκ τούτου ένα AI PC αποτελεί τη μόνη λύση. Επιπρόσθετα, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του όλους τους πόρους του συστήματος, αντίθετα με τις υπηρεσίες Cloud που κάποιες φορές λόγω φόρτου εργασίας αποκρίνονται με καθυστέρηση. Ένα ακόμα πλεονέκτημα ενός AI PC είναι πως οι δωρεάν λύσεις Cloud συχνά προσφέρουν συγκεκριμένες λειτουργίες ή μικρό αριθμό επαναλήψεων.









Πώς η AI μπορεί να βοηθήσει τους business χρήστες;

Κατ’ αρχάς θα αναφέρουμε κάτι που λατρεύουν όλοι οι χρήστες -και όχι μόνο οι business. Χάρη στο ότι η NPU χρησιμοποιεί ελάχιστη ενέργεια, στα laptops που ενσωματώνουν μία τέτοια η στάθμη της μπαταρίας κατεβαίνει πολύ πιο αργά κατά μέσο όρο, οπότε έχουν και μεγαλύτερη αυτονομία. Αν εκτελείτε τακτικά επαναλαμβανόμενες εργασίες (όπως π.χ. η δημιουργία εβδομαδιαίων ή μηνιαίων reports), η AI θα μάθει με τον καιρό τι κάνετε και πώς το κάνετε, ώστε να το κάνει εκείνη για λογαριασμό σας. Από την ανάλυση και τη δημιουργία συνόψεων μεγάλων σε έκταση εγγράφων έως τη βοήθεια στη σύνταξη emails και reports, η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει αμέτρητες προοπτικές. Η αυτοματοποίηση της δουλειάς σας με τη βοήθεια της AI, θα σας κάνει αποτελεσματικότερους ώστε να έχετε περισσότερο χρόνο για εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας.

Επιπρόσθετα, οι αλγόριθμοι AI είναι αποτελεσματικότεροι στην αναγνώριση απειλών ασφαλείας, προσφέροντας καλύτερη προστασία στα δεδομένα σας.





ASUS_ExpertBook_B5_01

Επί του παρόντος, σχεδόν όλοι οι μεγάλες εταιρείες λογισμικού αναπτύσσουν νέες εκδόσεις που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των NPU. Παρ’ ό,τι ο αριθμός των διαθέσιμων προγραμμάτων που εκμεταλλεύονται πλήρως την AI δεν είναι ακόμα μεγάλος, σε περίπτωση που εξετάζετε την αγορά laptop, συστήνεται ξεκάθαρα μοντέλο με NPU. Είναι αρκετά πιθανό στο άμεσο μέλλον, διάφορα προγράμματα να εκτελούνται πολύ πιο αργά χωρίς NPU ή ακόμα και να μην είναι σε θέση να τρέξουν καθόλου.









Υπάρχουν AI laptops στην αγορά;

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους business χρήστες η υπάρχουσα γκάμα είναι περιορισμένη, όμως η ASUS έχει κάποιες ενδιαφέρουσες λύσεις. Πρόκειται για τις σειρές

ExpertBook B5 και B3

με επεξεργαστές Intel Core Ultra. Η ASUS έχει καταβάλλει προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση ορισμένων εκ των προγραμμάτων της που διαθέτουν τα συγκεκριμένα laptops, ώστε να εκμεταλλεύονται την ενσωματωμένη NPU.


Οι προηγμένες δυνατότητες AI δεν είναι το μόνο στοιχείο που διαφοροποιεί τα business laptops της ASUS. Όλα τα μοντέλα ExpertBook διαθέτουν υψηλής ποιότητας κατασκευή και συνοδεύονται από τρία χρόνια πλήρους εγγύησης που καλύπτει και τη μπαταρία.


Μπορείτε να δείτε την πλήρη γκάμα των laptops ASUS ExpertBook στο

www.asusplus.gr

.

Related posts

Δήμος Αθηναίων: Ζητά να περικοπούν οι αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

admin

Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων: Ποιοι δικαιούνται τα 360 ευρώ

admin

Γεωργιάδης: Το μέτρο του 5% στα σούπερ μάρκετ έχει αρχίσει να αποδίδει

admin

Στουρνάρας: Η ΤτΕ αναμένεται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις της για ανάπτυξη και πληθωρισμό

admin

ΕΡΓΑΝΗ: Εκτός λειτουργίας από σήμερα, δείτε τις ώρες

admin

Power Pass: Τα «μυστικά» για να πάρετε την επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ

admin

Πρόγραμμα Συν-εργασία: Την Πέμπτη η πληρωμή στους δικαιούχους του Μαρτίου

admin

Κάτω από τα 21.000 δολάρια το Bitcoin – Nέο χαμηλό 18 μηνών

admin

Χρηματιστήρια: Ανοδος στις διεθνείς αγορές με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη

admin