Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το Gigabit Voucher για γρήγορες ταχύτητες

Στη θεσμοθέτηση του

Gigabit Voucher

ύψους 80 εκατ. ευρώ το οποίο θα πριμοδοτήσει

την ευρυζωνική σύνδεση υπερυψηλών ταχυτήτων

στα νοικοκυριά, αναφέρθηκε πρόσφατα

ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου


Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι φυσικά πρόσωπα ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εδρεύουν σε κτίρια που βρίσκονται σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.






Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις




Κάθε δικαιούχος, αφού ταυτοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet, θα εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (

gov.gr

) και την οποία αναπτύσσει, τηρεί και διαχειρίζεται η ΚτΠ Μ.Α.Ε. και μετά από σχετικό έλεγχο η τελευταία θα προχωρά στην έκδοση της επιταγής επ’ ονόματι του δικαιούχου.






Οι δικαιούχοι, μετά από την έκδοση της επιταγής

, θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση υπερ-υψηλής ταχύτητας επιλέγοντας μεταξύ των εγκεκριμένων προσφορών των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στους οποίους θα περιλαμβάνονται σίγουρα οι τρεις εταιρείες, Cosmote, Nova, Vodafone, ενώ δεν αποκλείεται σε αυτούς να περιλαμβάνεται και η Inalan.






Το Gigabit Voucher θα έχει τη μορφή μηνιαίας επιδότησης

και θα επιδοτεί το αρχικό κόστος σύνδεσης και τους λογαριασμούς για συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων. Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να λάβουν την επιδότηση μόνο μία φορά, ωστόσο θα είναι δυνατή η μεταφορά της επιδοτούμενης σύνδεσης σε άλλη διεύθυνση, εφόσον πληρούνται οι ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις.


«Εάν θέλουμε να δώσουμε περισσότερες υπηρεσίες στους πολίτες, σε έναν κόσμο που διασυνδέεται πρέπει να δημιουργήσουμε και τις κατάλληλες υποδομές. Στη σταθερή τηλεφωνία η χώρα μας βρίσκεται πίσω στις ταχύτητες, ενώ στην κινητή τηλεφωνία τα πηγαίνουμε καλύτερα. Με στόχο να εναρμονιστούμε με το Μ.Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούμε το Δράση Gigabit Voucher, με πόρους της τάξεως των 80 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.





Το κουπόνι συνδεσιμότητας περιλαμβάνεται στο νόμο «Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 2022 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και την τροποποίηση της οδηγίας 2000/31/ΕΚ («Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες») και άλλες διατάξεις», του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.









Ειδήσεις σήμερα:





Σάλος στην Ιταλία μετά από τοποθέτηση του Πάπα για τους γκέι στην καθολική εκκλησία: Έχουμε ήδη αρκετούς από αυτούς





Ανατροπή στην επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια – Αυτοτραυματίστηκε η 57χρονη, λέει ο ιατροδικαστής





Ολυμπιακός – Conference League: Επτά γκολ – «σταθμοί» για την πορεία του ως το μεγάλο ματς με τη Φιορεντίνα – Βίντεο

Related posts

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει σήμερα η διορία των αιτήσεων – Πότε αναμένονται οι πληρωμές

admin

arogi.gov.gr: Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής στους πλημμυροπαθείς

admin

«Ασπίδα» προστασίας για τις αυξήσεις στις επαγγελματικές μισθώσεις – Ορίζεται πλαφόν 3%

admin

Aegean: Μερική ανάκαμψη εσόδων και επιβατικής κίνησης το 2021

admin

Στο σφυρί καταμαράν, yachts και πλοία της γραμμής – O «χάρτης» με τους πλειστηριασμούς

admin

Πετρέλαιο: Οι γεωπολιτικές εντάσεις εκτινάσσουν τις τιμές – Πάνω από 91 δολάρια το Μπρεντ

admin

Ρωσία: Η Μόσχα πλήρωσε δόση τόκων ομολόγων ύψους 117 εκατ. δολαρίων μέσω «ξένης τράπεζας»

admin

Η Gazprom κόβει από αύριο το φυσικό αέριο στην Ολλανδία

admin

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση έως 710 ευρώ – Από αύριο οι αιτήσεις, μέχρι πότε πρέπει να γίνουν οι αγορές

admin