Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έλενα Ακρίτα: Την άρση ασυλίας της εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση της ασυλίας της Έλενας Ακρίτα, θα εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια μετά τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη εναντίον της.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλείται για συκοφαντική δυσφήμιση, με αφορμή ανάρτηση που είχε κάνει η βουλευτής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρήθηκε προσβλητική από τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

Η απόφαση της Επιτροπής δεοντολογίας ελήφθη ομόφωνα καθώς το ζήτησε και η ίδια η κ. Ακρίτα.

«Είμαι έτοιμη να κριθώ»

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η κ. Ακρίτα, ενημέρωσε ότι παραιτείται από την βουλευτική της ασυλία, ως μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού προς την Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της επιστολής της: «Εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ελέγξει αντιπρόσωπο του ελληνικού λαού για όσα ανάρτησε στο Διαδίκτυο, θα πρέπει καθεμιά και καθένας από εμάς να διευκολύνουμε και αυτό το δικαστικό έργο.

Τα ανωτέρω ισχύουν πολύ περισσότερο στην δική μου περίπτωση, η οποία στην μακρά δημοσιογραφική και συγγραφική μου πορεία δεν έχω τελέσει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα. Παραιτούμενη από την ασυλία μου και προσερχόμενη να δώσω αυτούς τους δικαστικούς αγώνες, διεκδικώ και πάλι την ακώλυτη ενάσκηση της ελευθερία της έκφρασης, όπως κάθε πολίτης που έχει το καθήκον να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και να μην σιωπά.

Κατά την δική μου θεώρηση, το υπέρτατο αξίωμα στην Δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη. Ως πολίτης, λοιπόν, είμαι έτοιμη να κριθώ κι εγώ επί ίσοις όροις από τα δικαστήρια, για τα οποία εκφράζω και την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο σε αυτή την συγκυρία, αλλά και διαχρονικά».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Προς την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή

Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση για να παρασταθώ στην Επιτροπή Σας, σχετικά με τα εισαγγελικά αιτήματα περί άρσης της ασυλίας μου.

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να ενημερώσω ότι παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία μου.

Εξ αρχής, από την έναρξη της συμμετοχή μου στην μεγάλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία στο δημόσιο βίο έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από καμία ασυλία και κανένα προνόμιο. Η παραίτηση από την ασυλία είναι για εμένα μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού προς την Δικαιοσύνη. Εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ελέγξει αντιπρόσωπο του ελληνικού λαού για όσα ανάρτησε στο Διαδίκτυο, θα πρέπει καθεμιά και καθένας από εμάς να διευκολύνουμε και αυτό το δικαστικό έργο.

Τα ανωτέρω ισχύουν πολύ περισσότερο στην δική μου περίπτωση, η οποία στην μακρά δημοσιογραφική και συγγραφική μου πορεία δεν έχω τελέσει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα. Παραιτούμενη από την ασυλία μου και προσερχόμενη να δώσω αυτούς τους δικαστικούς αγώνες, διεκδικώ και πάλι την ακώλυτη ενάσκηση της ελευθερία της έκφρασης, όπως κάθε πολίτης που έχει το καθήκον να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και να μην σιωπά.

Κατά την δική μου θεώρηση, το υπέρτατο αξίωμα στην Δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη.

Ως πολίτης, λοιπόν, είμαι έτοιμη να κριθώ κι εγώ επί ίσοις όροις από τα δικαστήρια, για τα οποία εκφράζω και την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο σε αυτή την συγκυρία, αλλά και διαχρονικά.

Με εκτίμηση,

Έλενα Ακρίτα

Βουλευτής Επικρατείας».

Το χρονικό

Θυμίζουμε πως αφορμή για τη μήνυση σε βάρος της κ. Ακρίτα, στάθηκε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέγραφε ότι «το λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα» και καταφερόταν κατά της συζύγου του πρωθυπουργού.

Την 1η Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιδιότητα του συζύγου και όχι του πρωθυπουργού, όπως έγραψε σε δική του ανάρτηση, υπερασπίστηκε την «Μαρέβα που έχει στοχοποιηθεί βάναυσα (…) γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά».

Αφού έπλεκε το εγκώμιο της συζύγου του και χαρακτήριζε «χυδαία και απρόκλητη» την ανάρτηση της βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό πως θα πάει ο ίδιος «μάρτυρας στο δικαστήριο» για να υπερασπιστεί την κ. Γκραμπόφσκι, συμπληρώνοντας ότι «όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου».

Related posts

Ονόματα, ίντριγκες και συμμαχίες στις Βρυξέλλες

admin

Ανδρουλάκης: Οι φορολογικές επιλογές της ΝΔ υπερασπίζονται τους λίγους και ισχυρούς

admin

Σκληρή γραμμή από την Αθήνα

admin

Κασσελάκης: Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα – Στόχος μου να αλλάξω τη χώρα

admin

Τα επόμενα βήματα της Συμμαχίας

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Φτάνουν τις 50.000 οι ψηφοφόροι στις προκριματικές εκλογές – Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου

admin

Σε αναμμένα κάρβουνα υπουργοί και υφυπουργοί, ώρα αποφάσεων από τον Μητσοτάκη

admin

Ο Κασσελάκης εμφανίστηκε με το τρέιλερ – κινητό στρατηγείο στο Χαλάνδρι

admin

Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ερντογάν: Οποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται

admin