Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπογράφηκε PPA μεταξύ Μυτιληναίος-Καράτζη

Στον όμιλο Μυτιληναίος θα πουλά ο όμιλος Καράτζη την ηλεκτρική ενέργεια, την οποία θα παράγουν τρία φωτοβολταικά πάρκα, συνολικής ισχύος 270,8 MW καθώς οι δύο πλευρές υπέγραψαν μακροχρόνια σύμβαση (PPA). Πρόκειται για πάρκα σε Λάρισα και Μαγνησία, που αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του τρίτου τριμήνου της επόμενης χρονιάς.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 190,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 159,6 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και τραπεζικό δανεισμό και τα υπόλοιπα αποτελούν ίδια συμμετοχή.

Τα τρία αιτήματα ένταξης της επένδυσης στο ΤΑΑ, που υπέβαλαν οι εταιρείες «Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 1» «Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 2» και «Καράτζη Ανανεώσιμες Θεσσαλία 3» εγκρίθηκαν και υπογράφηκαν ισάριθμες συμβάσεις μακροπρόθεσμων δανείων, ποσού 159,6 εκατ. ευρώ, με τις Eurobank και Πειραιώς. Επιπρόσθετα, έχουν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις εξοπλισμού και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής.

Η πρόσφατη κακοκαιρία Daniel που έπληξε περιοχές της Θεσσαλίας δεν είχε επίδραση στην επένδυση για τα τρία φωτοβολταϊκά. Τέλος, ο όμιλος Καράτζη κατέθεσε αίτηση για όρους σύνδεσης σε συστήματα αποθήκευσης μπαταρίας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 330 MW.

Related posts

Great Place to Work για 2η συνεχή χρονιά η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

admin

Mytilineos: Σε περιβάλλον Metaverse η παρουσίαση των αποτελεσμάτων 2022

admin

Intrum: Επικεφαλής του servicing σε 24 χώρες ο Γ. Γεωργακόπουλος

admin

Παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης του ΤΕΕ

admin

Η Κρήτη μετατρέπεται σε κόμβο δεδομένων και υποβρύχιων καλωδίων 

admin

H Axia σύμβουλος της Cepal για πώληση επιχειρηματικών δανείων στην Optima Bank

admin

Lamda: Ανάδοχος για το Riviera Galleria έως τον Νοέμβριο

admin

ΕΤΕ: Νέο στεγαστικό δάνειο με προνομιακούς όρους για την απόκτηση πρώτης κατοικίας

admin

AS Company: Στο €1,63 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο

admin