Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ Κασσελάκη η Νίνα Κασιμάτη – «Το κόμμα και ο λόγος ανήκει πρώτα στα μέλη, όχι στη συλλογική ηγεσία»

Θέση στη διαμάχη του… ερωτηματολογίου του iSYRIZA που ξέσπασε από χθες Σάββατο 17 Φεβρουαρίου πήρε η βουλευτής Β’ Πειραιώς Νίνα Κασιμάτη, στηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τη Νίνα Κασιμάτη ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ πρέπει να επανιδρυθεί. «Το κόμμα και ο λόγος ανήκει πρώτα στα Μέλη —όχι στη συλλογική ηγεσία που δεν ανέλαβε καμία ευθύνη μέχρι σήμερα και, προκειμένου για τη διατήρηση του εσωκομματικού status quo, θέλει να επαναλαμβάνεται επίμονα η πεπατημένη που μας οδήγησε στο 17% και παρακάτω», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως παρέθεσε τρεις γεγονότα, που εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «προτάχθηκαν οι φατριασμοί αντί της Πολιτικής». Καταληκτικά η βουλευτής Β’ Πειραιώς καλεί όλους να συμμετέχουν στον iSYRIZA.

Υπενθυμίζεται ότι το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στους Χρήστο Σπίρτζη, Όλγα Γεροβασίλη και Πάνο Ρήγα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Νίνας Κασιμάτη:

Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA. Γιατί το κόμμα και ο λόγος ανήκει πρώτα στα Μέλη —όχι στη συλλογική ηγεσία που δεν ανέλαβε καμία ευθύνη μέχρι σήμερα και, προκειμένου για τη διατήρηση του εσωκομματικού status quo, θέλει να επαναλαμβάνεται επίμονα η πεπατημένη που μας οδήγησε στο 17% και παρακάτω…

Επειδή λοιπόν οι απόψεις είναι ελεύθερες, αλλά τα γεγονότα ιερά, αυτά συνοπτικά έχουν ως εξής:

1. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σ. Στέφανος Κασσελάκης έλαβε εντολή ηγεσίας του κόμματος από τα χιλιάδες μέλη. Από τους πολίτες δηλαδή, που πείστηκαν από την υποψηφιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια χαμένη υπόθεση, και τελικά προσήλθαν στην κάλπη για να τον υπερψηφίσουν ως νέο και αξιόπιστο πρόσωπο και για να ανατάξουμε μαζί τους, όπως ο ίδιος είχε δεσμευθεί, ένα κόμμα σε μεγάλη πτωτική φορά ήδη τον Σεπτέμβριο ‘23, αφού προηγουμένως είχε αποδοκιμαστεί ηχηρά σε βαθμό case study χάνοντας το 1/2 της εκλογικής του δύναμης από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

2. Ο σ. Αλέξης Τσίπρας δεν «παρέδωσε στον διάδοχό του». Με στάση αξιοπρέπειας παραιτήθηκε τον Ιούνιο ‘23 στην Εκτελεστική Γραμματεία και στη συνέχεια, ολομόναχος, μέσα από μια παγωμένη αίθουσα στο Ζάππειο μίλησε στο πανελλήνιο, καθώς και στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για έναν ιστορικό κύκλο του κόμματος «που έχει πια κλείσει», μεταξύ άλλων καλώντας μας: «να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μία μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα. Μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης, που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε είναι άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα».

3. Τα ενδιάμεσα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή, από τον Ιούλιο του 2023 α ρ ν ή θ η κ α ν κατά πλειοψηφία την άμεση σύγκληση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου, του Συνεδρίου, και τον εσωκομματικό διάλογο για τα αίτια της ήττας, που θα λειτουργούσε ως γνώμων και θα επέτρεπε την εξαγωγή χρήσιμων και ασφαλών συλλογικών συμπερασμάτων για τον ιδεολογικοπολιτικό επανακαθορισμό της πορείας και της ταυτότητας του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι προτάχθηκαν οι φατριασμοί αντί της Πολιτικής.

Ο Πρόεδρος τώρα και ενόψει του 4ου Συνεδρίου απευθύνει νέο ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία, τα μέλη μας αλλά και όσους θέλουν να γίνουν μέλη, να διαμορφώσουμε από κοινού, από τα κάτω, με τρόπο διαφανή, δημοκρατικό, συντεταγμένο και συλλογικό, τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που θα εκφράσει πλειοψηφικά και γνήσια τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου, τις ελπίδες και την προοπτική του ελληνικού λαού.

Συμμετέχουμε όλες, όλοι, όλ@ μπαίνοντας στον iSYRIZA

Related posts

Οικονόμου: Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ο παραιτηθείς Κώστας Καραμανλής

admin

Υπουργείο Εξωτερικών: Νέος εκπρόσωπος ο Στράτος Ευθυμίου

admin

Αυτό είναι το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας που κατατίθεται στη Βουλή

admin

Βόζεμπεργκ για Γεωργούλη: Η καταγγέλλουσα «δεν μπορούσε να δει κανέναν για έξι μήνες από τα σοβαρά χτυπήματα»

admin

Στράτης Στρατήγης: Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο πρώην βουλευτής της ΝΔ

admin

Η απάθεια των μαρτύρων, νίκη για τους τραμπούκους

admin

Πρώτο διπλωματικό κρας τεστ για τον Κασσελάκη

admin

Γερμανία για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από αυτό»

admin

Πολυτεχνείο: Στεφάνι κατέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

admin