Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δίχως ουσία η επιστολή – παρωδία του πρωθυπουργού στην Κομισιόν για την ακρίβεια

Με μία δηκτική ανακοίνωση σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επιστολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ακρίβειας.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, «η απάντηση της Κομισιόν στην επιστολή-παρωδία του Κυριάκου Μητσοτάκη καταδεικνύει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε από την πρώτη στιγμή: πως η κίνηση αυτή δεν είχε την παραμικρή ουσία, αλλά έγινε με μοναδικό σκοπό ο κ. Μητσοτάκης να πετάξει για μία ακόμη φορά από πάνω του την ευθύνη για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, που οι πολιτικές της κυβέρνησής του έκαναν να ακμάζει».

«Δεν μπορεί να περίμενε άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης κάτι περισσότερο από αυτό που έλαβε: ένα αόριστο ‘ευχαριστούμε για την ενημέρωση και θα το δούμε στο μέλλον’», τονίζει χαρακτηριστικά.

Για να καταλήξει πως «αντί συγκεκριμένων προτάσεων, όπως κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε και πάλι την επικοινωνία. Ένα ‘σόου’ ώστε να δείξει πως δήθεν κόπτεται για τον μέσο Έλληνα πολίτη που υποφέρει καθημερινά. Από την ατομική ευθύνη να πάμε πλέον στην ‘ευρωπαϊκή ευθύνη’. Φτάνει πια».

Η γενικόλογη απάντηση της Κομισιόν

Αφού σημειώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως έλαβε την επιστολή Μητσοτάκη και, «σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική μας, θα απαντήσουμε στην επιστολή σε εύθετο χρόνο», στη συνέχεια, «ευλογώντας τα γένια της», αναφέρει ότι «η Κομισιόν παραμένει διαρκώς προσηλωμένη στην κατάργηση των αδικαιολόγητων ρυθμιστικών και μη φραγμών για να διασφαλίσει την καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αγοράς».

Και προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι διεξήγαγε μια μελέτη το 2020, «η οποία επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτών των μη ρυθμιστικών περιορισμών που επιβάλλονται από τους προμηθευτές στους πωλητές λιανικής, εμποδίζοντάς τους να προμηθεύονται στη χώρα της επιλογής τους», για να μας ενημερώσει για τα… αυτονόητα πως «σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού, αυτές οι συμφωνίες είναι παράνομες και οι μονομερείς αυτές πρακτικές απαγορεύονται, εάν ο κατασκευαστής κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά εισαγωγής».

Related posts

Eνας γάμος που προκαλεί τριβές και στην αντιπολίτευση

admin

Στην Κοζάνη το πρώτο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Οι στόχοι και το πρόγραμμα

admin

Άδειασμα Ανδρουλάκη από τον Παρασκευαΐδη για τις υποκλοπές – «Πάνω απ’ όλα η πατρίδα»

admin

Πόλεμος και ειρήνη στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ηλεκτρική ενέργεια: Ολο το ελληνικό σχέδιο για τη μεταφορά ρεύματος από ΑΠΕ στην Ευρώπη

admin

Καλάθι του νοικοκυριού: Ενεργό έως τις 30 Ιουνίου

admin

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών

admin

Κουτσούμπας: Το βήμα που έγινε την πρώτη Κυριακή ενισχύθηκε με την εκλογή δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης

admin

Οταν έδινα Εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο – Τι λένε οκτώ γνωστοί πολιτικοί

admin