Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεργάτες Ναβάλνι: Η ομάδα του θα διατηρήσει ζωντανό το όραμά του

Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι θα διατηρήσει ζωντανό το όραμά του για αλλαγή στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα η σύμμαχος και εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

“Χάσαμε τον ηγέτη μας, αλλά δεν χάσαμε τις ιδέες και τις πεποιθήσεις μας”, είπε η Γιάρμις, μιλώντας μέσω του Zoom, από περιοχή που δεν αποκάλυψε.

Η ομάδα, πρόσθεσε, θεωρεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν υπεύθυνο για τον φόνο του Ναβάλνι, όπως τον αποκάλεσε. Δεν έδωσε κάποια αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό της, όμως υπενθύμισε ότι το 2020 ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροπαραλυτικό παράγοντα, σε μια απόπειρα δολοφονίας του, σύμφωνα με Δυτικούς γιατρούς.

Την εποχή εκείνη ο Πούτιν αρνήθηκε ότι το ρωσικό κράτος προσπάθησε να σκοτώσει τον Ναβάλνι, λέγοντας ότι “θα είχε τελειώσει τη δουλειά” αν ήθελε πραγματικά να τον εξοντώσει.

“Ξέραμε ότι υπήρχε κίνδυνος, ο Αλεξέι το ήξερε επίσης. Και χθες τον δολοφόνησαν, όπως σχεδίαζαν πριν από τρία χρόνια”, είπε η Γιάρμις.

Η σωφρονιστική υπηρεσία δεν έχει ανακοινώσει τα αίτια του θανάτου, μόνο ότι ο Ναβάλνι κατέρρευσε έπειτα από έναν περίπατο.

Η Γιάρμις κάλεσε τους ηγέτες των δυτικών χωρών “να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση” στον Πούτιν για τον θάνατο του Ναβάλνι και να μην διαπραγματευτούν μαζί του. Όπως είπε, ο Ναβάλνι ήταν το σύμβολο της ελπίδας ότι μια μέρα η Ρωσία “θα γινόταν μια κανονική δημοκρατική χώρα, με δίκαιες εκλογές, ανεξάρτητα δικαστήρια, ελευθεροτυπία (…) μια ειρηνική και ευημερούσα χώρα”.

“Φυσικά, όλοι είναι συντετριμμένοι. Ο Αλεξέι ήταν ένας άνθρωπος που συγκέντρωνε όλες αυτές τις ιδέες και αγωνιζόταν για αυτές. Για αυτό είμαι βέβαιη ότι η κληρονομιά του δεν θα πεθάνει μαζί του και ότι οι άνθρωποι θα επιστρέψουν σε αυτές τις ιδέες”, κατέληξε.

Related posts

Καταδρομείς των IDF πραγματοποιούν επιδρομή σε σχολεία της Γάζας που χρησιμοποιούνταν ως βάσεις της Χαμάς

admin

Ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα τριμήνου της Microsoft

admin

Ρωσία : Σε επίθεση με drones οφείλεται η έκρηξη σε κτίριο της διοίκησης ρωσικού πετρελαιαγωγού

admin

Γιατί ο Μπάιντεν άναψε πράσινο φως για πλήγματα εντός ρωσικού εδάφους με αμερικανικά όπλα

admin

Αίγυπτος: Ποινή φυλάκισης έξι μηνών χωρίς αναστολή στον επικεφαλής της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης πριν από τις προεδρικές εκλογές

admin

Γερμανία: Απροσδόκητη αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Μάιο

admin

Η Αργεντινή απαγόρευσε τις εξαγωγές βοδινού κρέατος για 15 ημέρες μετά την υποτίμηση του πέσο

admin

Γάζα: 104 νεκροί Παλαιστίνιοι που περίμεναν ανθρωπιστική

admin

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Συνάντηση του ΥΠΕΞ των ΗΑΕ με αξιωματούχο της Παλαιστινιακής Αρχής

admin