Image default
EUROBANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο καθηλωμένος ΟΤΕ και η «τελευταία έξοδος» της Epsilon

«Μεγάλη Πέμπτη»: Την Πέμπτη 16 Μαΐου πρόκειται να δημοσιεύσουν τα οικονομικά μεγέθη του α’ τριμήνου οι Alpha Bank και Εurobank, ολοκληρώνοντας τις ανακοινώσεις εκ μέρους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Οι επενδυτές αισιοδοξούν για ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή κερδοφορία του 2023. Αναμφίβολα η προσοχή θα εστιάσει και στα έσοδα από τόκους, τα οποία το προηγούμενο 12μηνο είχαν απογειωθεί.

Καθηλωμένη: Χωρίς να μπορεί να ξεχωρίσει συνεχίζει η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία παραμένει στην περιοχή των 14 ευρώ, μην κάνοντας το μεγάλο βήμα προς τις επόμενες αντιστάσεις. Κάπως έτσι η μεταβολή της εισηγμένης στο τελευταίο 12μηνο δεν υπερβαίνει το 8%, την ίδια ώρα που ο Γενικός Δείκτης «τρέχει» με ρυθμό άνω του 30%. Στα 6 δισ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία αποτελεί την 4η πολυτιμότερη στο ταμπλό.

Έξοδος: Άνω του 72% των μετοχών της Epsilon Net ελέγχει πλέον η Digital BidCo Single Member, η οποία αποτελεί το κοινό όχημα της General Atlantic, Ιωάννη Μίχο και Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της εν εξελίξει υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης. Στόχος των τριών μετόχων είναι η εξαγορά του 100% και η έξοδος της εισηγμένης από το ταμπλό. Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια πρόταση πραγματοποιείται στα 12 ευρώ.

Νέα ημερομηνία: Με καθυστέρηση 11 ημερών θα διεξαχθεί η τακτική Γενική Συνέλευση της Profile, η οποία τελικά θα λάβει χώρα την 31η Μαΐου και όχι την 20η Μαΐου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η μικρή αναβολή αποφασίστηκε, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ώστε οι μέτοχοι να έχουν επαρκή χρόνο για να εξετάσουν τα συνοδευτικά έγγραφα, τα οποία αφορούν τα βασικά θέματα συζήτησης.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής) 

Related posts

Πύργο γραφείων στο Ελληνικό θέλει η Eurobank

admin

Κοντά στους αγρότες η Eurobank

admin

«Τρέχει» η πώληση της Eurobank Property

admin

Eurobank: Θετικά σημάδια στην ελληνική βιομηχανία

NEWSROOM

Χαιρετίζει τη συγχώνευση Eurobank – Grivalia το ΤΧΣ

admin

Eurobank: Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα σε συνεργασία με την ΕΑΤ

ad

Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο Tier 2

ad

Eurobank: Ανάδοχος σε τρία ομολογιακά 201,9 εκατ. της Total Eren

admin

Θετικά προχωρά η εθελουσία στη Eurobank

admin