
Σε πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς, οδηγείται ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του Αιγαίου, το Καβείρια Palace, που βρίσκεται στην Λήμνο, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 και αγοράστηκε, προς 2,1 εκατ. ευρώ, το 2007 από την εταιρεία KLC VII Hellas. Τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια, το ξενοδοχείο κατάφερε να συμπληρώσει μόλις ένα χαμηλό μονοψήφιο αριθμό χρόνων λειτουργίας και γι’ αυτό μένει να φανεί εάν κατά τον πλειστηριασμό του ακινήτου, τον ερχόμενο Μάρτιο θα υπάρξει επενδυτής. Αυτό με δεδομένο ότι, σήμερα, το ξενοδοχείο δεν αποτελεί παρά ένα κουφάρι.
Άνω των 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης
Το Καβείρια Palace, που βρίσκεται σε οικόπεδο 132,1 στρεμμάτων, στην περιοχή Καβείρια θα εκπλειστηριαστεί στις 4 Μαρτίου 2020 με τιμή εκκίνησης 3,3 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο έχει επιφάνεια 10,8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι οικίσκοι και οι υπόγειοι χώροι του είναι συνολικά περίπου 10 χιλ. τ.μ. Το ξενοδοχείο έχει λεηλατηθεί γεγονός που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να υλοποιηθεί επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, φέρει υποθήκες της τάξης των 3,3 εκατ. ευρώ υπέρ της τράπεζας Πειραιώς, ενώ έχει κατασχεθεί για οφειλή της KLC VII Hellas ύψους 100 χιλ. ευρώ.
Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι λόγω των προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης της Λήμνου, που διαθέτει αεροδρόμιο και ενδείκνυται για δραστηριότητες αναψυχής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, το ακίνητο θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ξενοδοχείο – “φάντασμα”
Η ξενοδοχειακή μονάδα, που κατασκευάστηκε από τον επιχειρηματία Απόστολο Χριστοφόρου, δεν έχει λειτουργήσει για χρονική περίοδο μεγαλύτερη από 3 χρόνια, ενώ λίγο πριν βάλει λουκέτο μισθώθηκε από τον επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος δεν κατάφερε να τη διασώσει.
Διέθετε εκτός από οικίσκους, πισίνες, συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια και βιολογικό καθαρισμό, ενώ σήμερα τίποτα από αυτά δεν έχει απομείνει, καθώς έχει υπάρξει ένα εκτεταμένο πλιάτσικο.
Αλλάζουν χέρια
Ανεξαρτήτως του Καβείρια Palace που αποτελεί, ίσως, μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτυχημένου management έχοντας κατασκευαστεί την εποχή που ανθούσαν, μεταξύ άλλων, τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΜΟΠ), πολλές οικογενειακές μονάδες είναι καταδικασμένες να αλλάξουν χέρια, όπως έχει αναφέρει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain Πάνος Παλαιολόγος.
Όπως έχει σημειώσει ο ίδιος, στην αγορά ξενοδοχείων, κεφαλαιώδους σημασίας ρόλο παίζει ο operator και κατ’ επέκταση το ύψος των παραγόμενων ταμειακών ροών.



