Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε συζητήσεις για deal με την UpYachting η CaptainBook με έδρα τη Νάξο

H CaptainBook, εταιρεία “back office” κάθε μεσαίου ή μεγάλου επαγγελματία στον κλάδο του τουρισμού, βρίσκεται σε επίσημες συζητήσεις για την πώληση μεριδίου της στην UpYachting Management PLC, εισηγμένης εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Κύπρου, λαμβάνοντας χρηματοδότηση που έχει στόχο τα 2 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που επισφραγίζει για δεύτερη φορά από την ίδρυσή της την εμπιστοσύνη ισχυρών διεθνών στρατηγικών εταίρων.

Οπως αναφέρει σχετική εταιρική ανακοίνωση, η CaptainBook, μια εταιρεία με έδρα τη Νάξο, η οποία έχει επικεντρωθεί σε θαλάσσιες δραστηριότητες, ιδρύθηκε μόλις το 2021 από τον Jerome Bajou και τον Luca Lattanzio (φωτό) και έχει ήδη βοηθήσει πάνω από 600 επαγγελματίες να λαμβάνουν Online κρατήσεις, προσφέροντας περισσότερες από 2100 εμπειρίες σε 12 χώρες. Η UpYachting αποτελεί στρατηγικό εταίρο της CaptainBook που συμβάλλει στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών στον κλάδο των ιστιοπλοϊκών περιηγήσεων και των ναυλώσεων και η επένδυση αυτή αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών της CaptainBook.

Η χρηματοδότηση των 2 εκ. ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της, και στην περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κροατία.

Παράλληλα, τα κεφάλαια και η στρατηγική υποστήριξη από την UpYachting θα επιτρέψουν στην CaptainBook να αναπτύξει συνεργασίες και να επεκτείνει το δίκτυο προμηθευτών και μεταπωλητών της, ενώ οι πόροι και η τεχνογνωσία που θα λάβει θα συμβάλλουν στην αποτελεσματική υλοποίηση της αναπτυξιακής της στρατηγικής. Παράλληλα, η CaptainBook μέσω της χρηματοδότησης θα επενδύσει σε καινοτόμες λύσεις και τεχνολογία (AI) για να εξελίξει την παροχή υπηρεσιών της, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών και τη λειτουργική της αποτελεσματικότητα.

Βραχυπρόθεσμα, η CaptainBook θα εφαρμόσει ένα πλάνο ενίσχυσης που θα τριπλασιάσει τους εργαζομένους της, με στόχο το σύνολο των εσόδων της να φθάσει το 1 εκ. ευρώ και να υλοποιήσει τα σχέδιά της αναφορικά με τις επιχειρησιακές λειτουργίες, τα οικονομικά και το marketing αξιοποιώντας αποτελεσματικά τα κεφάλαια για ανάπτυξη και καινοτομία.

Μακροπρόθεσμα, αυτή η επένδυση θα επιτρέψει στη CaptainBook να δημιουργήσει μια δυνατή πίστα για να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις στον τρέχοντα γύρο χρηματοδότησης , ενώ θα συνεχίσει να καινοτομεί και να διαφοροποιείται με επιπλέον εμπειρίες και υπηρεσίες με βάση το υδάτινο στοιχείο.

Τα οφέλη για την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό

Δεδομένης της παρουσίας της CaptainBook στην Ελλάδα, με την ομάδα της να βρίσκεται σε Αθήνα, Νάξο και Θεσσαλονίκη, η χώρα θα επωφεληθεί σημαντικά από αυτή τη συνεργασία, καθώς αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για ιστιοπλοΐα και ναυσιπλοΐα.

Η επέκταση και οι αυξημένες δραστηριότητες θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη στις τοπικές αγορές όπου δραστηριοποιείται η CaptainBook, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της αύξησης των επενδύσεων στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού.

Οι βελτιωμένες και καινοτόμες προσφορές σε ιστιοπλοϊκές εκδρομές και ναυλώσεις μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες στην Ελλάδα, ενισχύοντας την τοπική τουριστική βιομηχανία. Τέλος, οι Έλληνες προμηθευτές, χειριστές σκαφών και άλλοι ενδιαφερόμενοι στον τουρισμό και τη ναυτιλιακή βιομηχανία θα βρουν νέες ευκαιρίες για συνεργασία και ανάπτυξη μέσω συνεργασιών με την CaptainBook.

Ο Jerome Bajou, Co-Founder & CEO της CaptainBook.io, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε προ των πυλών μιας σημαντικής χρηματοδότησης από έναν στρατηγικό μας εταίρο, επένδυση που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των διεθνών οργανισμών και της αναγνώρισης της δυναμικής μας. Η χρηματοδότηση αυτή θα μας προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία, τεχνογνωσία και μοναδικές ευκαιρίες για να απογειώσουμε το δυναμικό μας και να συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών αγορών όπου δραστηριοποιούμαστε. Η επένδυση είναι μια από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στον τομέα της ταξιδιωτικής τεχνολογίας στην Ελλάδα έως σήμερα και πιστεύεται ότι εξασφαλίζει στην Ελλάδα μια θέση στο διεθνές προσκήνιο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με όραμα και μεράκι για να εξελίσσουμε καθημερινά την CaptainBook και να δικαιώνουμε τους εταίρους μας που μας εμπιστεύονται ξανά και ξανά.»

Related posts

ΕΥΑΘ: Τα αυξημένα κόστη έφεραν βουτιά στα κέρδη στο εξάμηνο

admin

ΟΛΘ: Οι βασικοί πυλώνες της επιχειρησιακής στρατηγικής

admin

Alpha Bank: Εκδήλωση για την ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε Διοικητικά Συμβούλια

admin

Εγκρίθηκε από ΤτΕ η συγχώνευση Παγκρήτιας με Συνεταιριστική Κεντρικής Μακεδονίας

admin

ΓΕΚΕ: Από 22/7 έως 26/8 η περίοδος αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης

admin

MIG: Πέρασε και την καταστατική πλειοψηφία του 67% η Πειραιώς

admin

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Πότε θα λειτουργήσει η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης–Αττικής

admin

Η Viva Wallet αποκτά το 33,5% της εταιρείας software development «N7 mobile»

admin

Γιατί η Partners Group πληρώνει 1,6 δισ. ευρώ για τη Pharmathen

admin