Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Μπορεί να υπάρχουν στελέχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ που να προσδοκούν το κόμμα να κάνει στροφή στην ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά, όμως από το υφιστάμενο ελληνικό στρατόπεδο επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο δεν θα είναι τόσο εύκολο, προτρέποντας τους ενδιαφερόμενους να κοιτάξουν στα ψιλά γράμματα των δηλώσεων της Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ, ώστε να συνειδητοποιήσουν πως η ένταξη στην ευρωομάδα του S&D δεν είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία, ακόμα και αν το κόμμα κάνει επίσημο αίτημα. Παίζει ρόλο και η πολιτική κατεύθυνση, οι θέσεις του κόμματος και οι δηλώσεις στελεχών του, ενώ το χαρτί του συριζαϊκού σχολιασμού για «εκβιαζόμενο» Ανδρουλάκη σίγουρα θα πέσει κι αυτό στο τραπέζι.

ΜΕΤΡΗΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει τον δικό της σταυρό να σηκώσει – και η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να συμβάλει στην παρουσία της στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με τον κανονισμό, για να αναγνωριστεί μια ευρωομάδα, χρειάζονται 23 βουλευτές από επτά διαφορετικές χώρες – αυτή τη στιγμή οι βουλευτές της είναι 38, ωστόσο οι δυνάμεις της φέρεται ότι μειώνονται αισθητά. Τον δικό της ρόλο θα παίξει και η διάσπαση στο γερμανικό Die Linke, καθώς οι έρευνες δείχνουν τη μερίδα του λέοντος να κερδίζει το κόμμα του οποίου ηγείται η Ζάρα Βάγκενκνεχτ «BSW-Λογική και Δικαιοσύνη», που περιγράφεται ως οικονομικά αριστερό και πολιτιστικά συντηρητικό.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ BEEF

Οι μικροί εμφύλιοι στην Αριστερά περιλαμβάνουν έναν ακόμα: αυτόν ανάμεσα στη Νέα Αριστερά και το ΚΚΕ. Ακούγοντας τον Δημήτρη Κουτσούμπα να λέει χθες στην Ολομέλεια πως «ο γάμος των ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας», ο νέος εκπρόσωπος Κωστής Καρπόζηλος παρομοίασε τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ με τον Αντώνη Σαμαρά. «Το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων», ανέφερε. Παρότι στη νεότευκτη αριστερή ευρωομάδα δεν το λένε, ξέρουν ακριβώς σε ποιο ακροατήριο απευθύνονται.

ΒΟΣΠΟΡΟΣ

Κάπως ταιριάζει η Κωνσταντινούπολη στην Κεντροαριστερά αυτές τις μέρες – και η ελληνική παρουσία συνεχίζεται μετά τη διπλή εμφάνιση των προέδρων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στα Θεοφάνια. Την Πόλη επισκέφτηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, το Μεταναστευτικό, αλλά και τη θέση της ελληνικής μειονότητας στη σύγχρονη κοινωνία της Τουρκίας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του είδε και τον δήμαρχο της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Related posts

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με το «καλημέρα» από τον Φάμελλο

admin

«Ο γέγονε, γέγονε… Θα υπάρξει ριζική ανασυγκρότηση»

admin

Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Διδασκόμαστε από την εμπειρία, διορθώνουμε κάθε αστοχία

admin

Aνοιχτή συγκέντρωση τον Νοέμβριο προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος

admin

ΚΚΕ για Μητσοτάκη: Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν θα «κουκουλώσει» τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες

admin

ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

admin

Ευρωψηφοδέλτιο: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει στη Νέα Σμύρνη τους υποψήφιους της Αττικής – «Πάμε για πρώτο κόμμα»

admin

Παρέλαση διεθνών προσωπικοτήτων στη Διάσκεψη για την Ειρήνη του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα

admin

Η παρέμβαση Αδειλίνη για τα Τέμπη και το αίτημα των συγγενών

admin