Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Περού: Έρευνα στην κατοικία της προέδρου της χώρας για αδήλωτα πολυτελή ρολόγια

Η κατοικία της προέδρου του Περού Ντίνα Μπολουάρτε ερευνήθηκε χθες, Παρασκευή, το βράδυ στο πλαίσιο έρευνας για αθέμιτο πλουτισμό, καθώς η αρχηγός της χώρας είναι ύποπτη ότι στη δήλωση της περιουσίας της δεν περιέλαβε μια συλλογή πολυτελών ρολογιών.

Σύμφωνα με αστυνομικό εγγραφο, στο οποίο είχε πρόσβαση το Γαλλικό Πρακτορείο, περίπου 40 αστυνομικοί και δικαστικοί κινητοποιήθηκαν “με στόχο να ερευνήσουν το σπίτι και να κατάσχουν τα ρολόγια Rolex”.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τοπική τηλεόραση, φαίνονται οι ερευνητές να έχουν περικυκλώσει την κατοικία της προέδρου που βρίσκεται στο Σουρκίγιο, σε προάστιο της Λίμα, και να σχηματίζουν ένα ανθρώπινο φράγμα για να εμποδίσουν την κίνηση οχημάτων στους γύρω δρόμους.

Η επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του εισαγγελέα, αφού η εισαγγελία απέρριψε το αίτημα της Μπολουάρτε να παρουσιάσει η ίδια τα πολυτελή ρολόγια και τα έγγραφα που σχετίζονται με την απόκτησή τους.

Σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη σε βάρος της, η πρόεδρος του Περού, βάσει του Συντάγματος, δεν θα είναι δυνατό να δικαστεί πριν από τον Ιούλιο του 2026, οπότε λήγει η προεδρική θητεία της.

Το σκάνδαλο των Rolex ξέσπασε αφού ένας τοπικός ενημερωτικός ιστότοπος, ο La Encerrona, δημοσιοποίησε στις 15 Μαρτίου σειρά φωτογραφιών στις οποίες η Μπολουάρτε εικονίζεται να φοράει διάφορα πολυτελή ρολόγια το 2021 και το 2022, ενώ ήταν στην κυβέρνηση.

Η Μπολουάρτε διαβεβαίωσε ότι έχει “καθαρά χέρια” και ότι δεν διαθέτει παρά ένα ρολόι μιας κάποιας ηλικίας, το οποίο αγόρασε με τις οικονομίες της.

Σε βάρος της 61χρονης προέδρου διεξάγεται ήδη έρευνα για “γενοκτονία, ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις και πρόκληση σοβαρών τραυμάτων” μετά το θάνατο περισσότερων από 50 ανθρώπων στη διάρκεια των δύο μηνών κοινωνικής αναταραχής που συνόδευσαν την ανάδειξή της στην προεδρία.

Η Ντίνα Μπολουάρτε έγινε πρόεδρος μετά την καθαίρεση και τη σύλληψη του αριστερού αρχηγού του κράτους Πέδρο Καστίγιο, του οποίου ήταν η αντιπρόεδρος.

Related posts

“O πάπας Φραγκίσκος είναι καλά, ξύπνησε από τη νάρκωση, αστειεύθηκε μαζί μου”, δήλωσε ο χειρουργός που έκανε την επέμβαση

admin

Πρακτορείο ΑΝΚΑ: Προηγείται σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη ο Κιλιτσντάρογλου

admin

H κεφαλαιοποίηση της Microsoft ξεπέρασε -για λίγο- το επίπεδο-ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων

admin

Ισραήλ: Δέκα άμαχοι τραυματίστηκαν από αντιαρματικό πύραυλο κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

admin

Σ. Μισέλ: Οι απερίσκεπτες δηλώσεις για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και την αλληλεγγύη του άρθρου 5 εξυπηρετούν μόνο το συμφέρον του Πούτιν

admin

Μεσανατολικό: Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε πολλές μουσουλμανικές χώρες

admin

Γερμανία: Εξετάζει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού Γερμανών από το Ισραήλ με ειδικές πτήσεις

admin

Ισραήλ: Εβραίοι έποικοι πραγματοποίησαν διάσκεψη για την ανακατασκευή οικισμών στη Γάζα

admin

Βουλγαρία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε την παράδοση περίπου 100 τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία

admin