Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γιώργος Πατέρας εξελέγη για 4η φορά πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε η ναυτιλιακή κοινότητα στον Γιώργο Πατέρα. Σήμερα συνεδρίασαν τα νέα μέλη του ΔΣ που προέκυψαν από τις χθεσινές εκλογές του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για να εκλέξουν το προεδρείο. Και εξέλεξε πρόεδρο για 4η συνεχόμενη φορά τον Γιώργο Πατέρα. Παρούσα ήταν και η Πρόεδρος της

Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

, Μελίνα Τραυλού στην οποία ο πρόεδρος χάρισε μία ανθοδέσμη

συγχαίροντάς την και για τη δική της εκλογή

.

Στη συνέχεια έγινε η εκλογή των δύο αντιπροέδρων όπου επανεκλέγησαν ο Γιώργος Αλεξανδράτος και ο Βασίλης Λογοθέτης. Στη νέα διοικούσα επιτροπή εξελέγησαν οι Γιώργος Γαβριήλ, Σπύρος Πασχάλης, Ιωάννης ,Πλατσιδάκης Ιωαννης και Ιωάννης Τριφύλλη. Η εκάστοτε θητεία διαρκεί δύο έτη

Από την ίδρυσή του την 30ή Σεπτεμβρίου 1936 με τον Α.Ν. 191 μέχρι σήμερα, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος έχει καταγράψει στο ενεργητικό του σημαντική δραστηριότητα επιτελώντας με συνέπεια τον καταστατικό του ρόλο ως επισήμου συμβούλου της Πολιτείας σε θέματα ναυτιλίας, πάντοτε με γνώμονα την προστασία και προαγωγή των συμφερόντων της Ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Όλα τα σοβαρά ζητήματα των διαφόρων κλάδων του εμπορικού στόλου αποτέλεσαν αντικείμενο εμπεριστατωμένης μελέτης, οι δε γνωμοδοτήσεις του ΝΕΕ προς το Κράτος υπήρξαν αντικειμενικές και υπεράνω ατομικών συμφερόντων.

O Γεώργιος Δ. Πατέρας γεννήθηκε στο Λονδίνο, είναι πατέρας 3 ενήλικων τέκνων, Αντιπρόεδρος της Contships Management Inc. και Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ) από το 2016.

Με σπουδές στη Μηχανολογία και τα Οικονομικά, είναι πτυχιούχος (BSc) Ναυπηγικής Μηχανολογίας από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στη Ναυπηγική Αρχιτεκτονική και Μηχανολογία από το ΜΙΤ και διδακτορικού διπλώματος (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Plymouth.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic War Risks Association και της Bahamas Shipowners Association. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικαί Ναυτιλιακαί Ασφαλίσεις κατά Κινδύνων Πολέμου Α.Ε., Αντιπρόεδρος σε ΝΑΤΟ, PBOS και τώρα TG(OS) (2000- ) και μόνιμος σύμβουλος (AMSCC) στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος.

Ο Δρ. Πατέρας έχει διατελέσει Πρόεδρος της Bahamas Shipowners’ Association (2011- 2015), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (1984-1993), της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας (1991-1993), του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (1986-2015), της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (1983-2004), της HELMEPA (1996-2015), εκπρόσωπος της BSA στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (2011-2015) και Διευθύνων Σύμβουλος της Aegeus Shipping SA (1981-2018).

Πατερας_Γιωργος-Μελινα_Τραυλου

Ειδήσεις σήμερα:Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση – Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκεςΚρίση στην Ουκρανία: «Η Ρωσία μπορεί να ψάχνει πρόσχημα για να επιτεθεί στην Ουκρανία» είπε ο ΣτόλτενμπεργκΓεωργιάδης: «Τρελαίνομαι και μόνο που το ακούω», λέει για την πρόταση Τσίπρα για «πάγωμα τιμολογίων»

Related posts

ΕΛΠΕ: Γιατί καθυστερεί η πώληση έως και 20%

banksnews

Κορωνοϊός: «Καμπάνα» έως €50.000 και «λουκέτο» 1,5 μήνα για όσους παραβιάζουν τους κανόνες

banksnews

Κορωνοϊός – Αλέκος Παπαδόπουλος: Οι κίνδυνοι του ευρωομολόγου – Από άλλες εποχές τα περί σχεδίου Μάρσαλ

banksnews

Ακίνητα – Εφορία: Τα 4 σημεία που αλλάζουν στις μισθώσεις – Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

banksnews

Wall Street: Κέρδη 300 μονάδων για τον Dow Jones – Απώλειες 2,4% για τον Nasdaq

banksnews

Eurobank: Ενημέρωση για τη Διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων

banksnews

Στρατηγικός ο ρόλος των τουριστικών λιμένων στην ανάπτυξη: «Δημιουργούμε αξία και πλούτο για τη χώρα»

banksnews

Χρηματιστήρια: Κέρδη στις ευρωαγορές στην εκπνοή της εβδομάδας

banksnews

Folli Follie: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

banksnews