Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μπακογιάννη: «Καιρός να παρκαριστούν κάποια καλάμια στην κυβέρνηση»

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν καλάμια στην κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός θα κοιτάξει να τα παρκάρει».

Αναφερόμενη η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην τεράστια αποχή, η οποία, σύμφωνα με την ίδια, έχει πολλούς λόγους, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν αυτοί που αδιαφόρησαν, υπάρχουν αυτοί που συνειδητά δεν πήγαν και ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, καθώς και άλλοι που είπαν «παιδιά, καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια», τα οποία βεβαίως υπάρχουν. Αυτά, λοιπόν, τώρα, ο πρωθυπουργός θα κοιτάξει να τα παρκάρει».

Πρόσθεσε πως «κακά τα ψέματα, σε κάθε κυβέρνηση υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Υπάρχουν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή οι διορισμένοι, οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνονται και λογοδοτούν, κι ας μην είναι αιρετοί. Ο πρωθυπουργός θα τα εξετάσει όλα αυτά και θα πράξει δεόντως».

Κληθείσα να μιλήσει για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, υπογράμμισε ότι θα ήταν «τεράστιο λάθος να μπούμε στη λογική του «κάνω ανασχηματισμό για να δοθεί πολιτικό μήνυμα». Το είχε κάνει στο παρελθόν η ΝΔ επί Σαμαρά και μας στοίχισε πάρα πολύ».

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με εντολή να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόβλημα δεν είναι το αριστερά ή δεξιά, αλλά να αντιμετωπίσουμε το βαθύ κράτος, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει. Για να το αλλάξεις βέβαια δεν υπάρχει μαγικό κουμπί, χρειάζεται δουλειά».

«Να μην πάρουμε πίσω το μέτρο με τα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες»

Στη συνέχεια, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως θα ήταν λάθος να παρθεί πίσω το μέτρο με τα τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίες, λέγοντας το επιχείρημα ότι «με 60 δισ. φοροδιαφυγή αδικείται κατάφωρα όποιος δηλώνει μισθό, δεν επιτρέπεται αυτό σε καμία σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία».

Όσον αφορά την ακρίβεια τόνισε πως «αν πας στη Γαλλία σε πιάνει απελπισία, το ίδιο και στη Γερμανία. Υπάρχει πρόβλημα, μεγάλο μέρος του οποίου είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα. Χρειάζεται αμεσότατη ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με στελέχη υψηλού επιπέδου για αυτήν τη δουλειά. Είναι μια απόφαση που έχει παρθεί από την κυβέρνηση. Μην ξεχνάτε ότι περάσαμε μια πανδημία που προκάλεσε αναστάτωση στην παγκόσμια αγορά, μετά μπήκαμε στην ενεργειακή κρίση. Τα πλοία που φέρνουν τα προϊόντα από την Κίνα έχουν τριπλασιάσει τα ναύλα».

Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στους προέδρους της αξιωματικής και μείζωνος αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «Κασσελάκης και Ανδρουλάκης πρέπει να είναι προβληματισμένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα. Κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε. Επομένως, το μήνυμα ήταν αποδοκιμαστικό απέναντι στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού και είναι λάθος να νομίζουμε ότι μεταδώσαμε στον κόσμο τη σημασία των ευρωεκλογών».

Related posts

Εμμονή Τσελίκ με Μητσοτάκη – Δένδια: «Θα κάνουμε τέτοια βήματα που δεν θα προλαβαίνουν να προσγειωθούν»

admin

Ξεκίνησε η συνάντηση Μητσοτάκη με Κασσελάκη στη Βουλή – Δείτε φωτογραφίες

admin

Τα Χιούι φεύγουν, τα Μπλάκχοκ έρχονται

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε έντονη κρίση παραδέχτηκε ο Φάμελλος – Κάλεσε σε ενότητα

admin

Νέοι τριγμοί στην κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του in για δικαστική απόφαση για το γάμο ομοφύλων

admin

Αχτσιόγλου για συκοφαντικά δημοσιεύματα: Προβοκάτσιες τέλος – Την Κυριακή θα πάρουν την απάντησή τους

admin

Κασσελάκης: Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα – Στόχος μου να αλλάξω τη χώρα

admin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτά είναι τα όπλα που έστειλε η Ελλάδα στο Κίεβο

admin

Οικονόμου: «Η πρόταση Τσίπρα για τρίμηνη υπηρεσιακή κυβέρνηση γεννά εθνικούς κινδύνους»

admin