Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις από Ε.Ε. σε εξτρεμιστές έποικους στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

H EE επιβάλλει κυρώσεις σε εξτρεμιστές έποικους στη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε σήμερα να επιβάλλει κυρώσεις σε τέσσερα άτομα και δύο οντότητες για σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστινίων. Διευκρινίζεται ότι έχουν καταγραφεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων και άλλης σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας, καθώς και παραβίαση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Οι οντότητες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι η Lehava, μια ριζοσπαστική ακροδεξιά ρατσιστική εβραϊκή οργάνωση, και η Hilltop Youth, μια ριζοσπαστική οργάνωση νεολαίας που αποτελείται από μέλη που είναι γνωστά για βίαιες ενέργειες εναντίον των Παλαιστινίων και των χωριών τους στη Δυτική Όχθη. Αναφέρονται επίσης δύο κορυφαίες προσωπικότητες της Hilltop Youth, ο Meir Ettinger και ο Elisha Yered. Και οι δύο συμμετείχαν σε θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων το 2015 και το 2023.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν επίσης τον Neria Ben Pazi, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στο Wadi Seeq και στο Deir Jarir από το 2021, και τον Yinon Levi, ο οποίος έχει λάβει μέρος σε πολλαπλές βίαιες ενέργειες εναντίον γειτονικών χωριών από την κατοικία του στο παράνομο φυλάκιο της φάρμας Mitarim.

Όσοι περιλαμβάνονται στο καθεστώς κυρώσεων υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγορεύεται η παροχή κεφαλαίων ή οικονομικών πόρων, άμεσα ή έμμεσα, σε αυτούς ή προς όφελός τους. Επιπλέον, η απαγόρευση ταξιδιού στην ΕΕ ισχύει για τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στον κατάλογο.

Υπενθυμίζεται ότι στα συμπεράσματά του στις 21-22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε να σταματήσει άμεσα η βία στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ και να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση στους ιερούς τόπους. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε έντονα τη βία εξτρεμιστών εποίκων, δηλώνοντας ότι οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν και κάλεσε το Συμβούλιο να επιταχύνει τις εργασίες για τη θέσπιση σχετικών στοχευμένων περιοριστικών μέτρων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε επίσης τις αποφάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης να επεκτείνει περαιτέρω τους παράνομους οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και προέτρεψε το Ισραήλ να ανακαλέσει αυτές τις αποφάσεις.

-

Related posts

Οι υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας – Αιγύπτου συζήτησαν πώς θα αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

admin

Πέθανε O Τζέι Σίμπσον, ο διαβόητος ύποπτος που είχε αθωωθεί για τη δολοφονία της συζύγου του

admin

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να βλέπουν ανταλλαγές πυρών στα νοσοκομεία της Γάζας, λέει σύμβουλος του Λευκού Οίκου

admin

Kaspersky: Κακόβουλο λογισμικό πολλαπλών σταδίων στοχεύει τα cryptowallets

admin

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Πράσινο φως για εκδίκαση της προσφυγής της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας

admin

Πρακτικά ΕΚΤ: Διχασμένοι οι αξιωματούχοι τον Σεπτέμβριο – Οριακή η απόφαση

admin

Σούνακ: Η Δύση θα πρέπει να είναι πιο τολμηρή σε ό,τι αφορά την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

admin

Γεωργία: Zητά καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ για να προστατευθεί από τη Ρωσία

admin

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επιδιώκει να καλέσει τον Μακάρθι μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών για το όριο του χρέους

admin