Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η United Group συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης με αποτελέσματα – ρεκόρ για το 2023

Η United Group (UG), η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μητρική εταιρεία της Nova, κατέγραψε επίδοση ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2023. Ο όμιλος σημείωσε αύξηση 7%, τόσο στα έσοδα, όσο και στo EBITDAal σε 2.791 εκατ. ευρώ και 988 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Προσαρμόζοντας τον αντίκτυπο της πώλησης των σταθμών βάσης τον Αύγουστο του 2023, ο όμιλος σημείωσε 10% οργανική αύξηση του EBITDAal σε σύγκριση με το 2023.


Συνολικά, όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες σημείωσαν ισχυρή οργανική αύξηση των εσόδων. Οι επιδόσεις επωφελήθηκαν ιδιαίτερα από: 1) τη συνεχή επέκταση της βάσης συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σε συμβόλαια σε όλες τις αγορές του ομίλου, 2) την ισχυρή ζήτηση ICT λύσεων και B2B, ιδίως στην Ελλάδα, και 3) την ανάπτυξη της United Media που βασίζεται στην αύξηση των πωλήσεων διαφήμισης και τηλεοπτικού χρόνου.


Το EBITDAal ενισχύθηκε τόσο από αυτούς τους παράγοντες που οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των εσόδων, όσο και από την συνεχή διαχείριση του κόστους, που επέτρεψε στον όμιλο να διατηρήσει τα περιθώρια EBITDAal στο 35%, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις.

«Το 2023 ήταν χρονιά στρατηγικής ενοποίησης των εξαγορών μας στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κροατία, με όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των συνεργειών κόστους, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον, οι περαιτέρω επενδύσεις μας σε οπτικές ίνες και 5G, καθώς και οι νευραλγικές εξαγορές φάσματος, συνέβαλαν στην εδραίωση της θέσης μας σε όλες τις μεγάλες αγορές», δήλωσε η

Victoriya Boklag

, Διευθύνουσα Σύμβουλος του United Group. «Σε ένα δύσκολο περιβάλλον, συνεχίσαμε να επιτυγχάνουμε ισχυρή ανάπτυξη, ακολουθώντας με συνέπεια τη στρατηγική μας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, με σύγχρονες και ισχυρές υποδομές».


Ενοποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο ως βασικό στοιχείο διαφοροποίησης

Η United Group σε σταθερή βάση επιτυγχάνει ανάπτυξη έχοντας μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ως η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η United Group έχει στις περισσότερες αγορές όπου δραστηριοποιείται τα μεγαλύτερα δίκτυα νέας γενιάς, παρέχοντας υψηλές ταχύτητες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου, παραγωγή και μετάδοση κορυφαίων αθλητικών γεγονότων καθώς και ψυχαγωγικών εκπομπών και πολλά από τα πλέον αξιόπιστα ειδησεογραφικά portals στις αγορές αυτές. Το 2023, περισσότερα από 5,30 εκατομμύρια νοικοκυριά χρησιμοποίησαν τις ευρυζωνικές υπηρεσίες της United Group, ενώ 7,34 εκατομμύρια συνδρομητές χρησιμοποίησαν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Η προσήλωση της εταιρείας για συνδυαστικά πακέτα που ενδυναμώνουν την προϊοντική αξία, συγκλίνουν σταθερή και κινητή τηλεφωνία, αποτελούν βασικό παράγοντα τηςς της συνεχόμενης επιτυχίας.


Ένας επιπλέον σημαντικός παράγοντας που έχει συμβάλει σε αυτά τα αποτελέσματα είναι η ισχυρή δραστηριότητα της United Group στον κόσμο των media. Επιπλέον, η United Media έχει διείσδυση σε 8,2 εκατομμύρια νοικοκυριά μέσω των καναλιών της, ενώ η ομάδα παραγωγής περιεχομένου δημιουργεί συναρπαστικό περιεχόμενο για τα κανάλια της συνδρομητικής τηλεόρασης, ενισχύοντας σε συνεχή βάση τις συνδρομές τηλεόρασης. Η United Media σήμερα παράγει σχεδόν το 50% του συνολικού περιεχομένου του τηλεοπτικού της χαρτοφυλακίου, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων ελεύθερων καναλιών, τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης και των αθλητικών καναλιών. Τα κύρια προγράμματά της στην prime time ζώνη απολαμβάνουν συνήθως ποσοστά τηλεθέασης μεταξύ 25% και 40%, στις αγορές όπου δραστηριοποιείται ο τομέας της United Media.


Επιτυχές ιστορικό εξαγορών
Η United Group έχει ολοκληρώσει με επιτυχία σχεδόν 150 επιτυχημένες εξαγορές από το 2000, πέντε από τις οποίες το 2023. Ένα σημαντικό ορόσημο ήταν η επιτυχής ολοκλήρωση της εξαγοράς της Bulsatcom EOOD, του 3ου παρόχου σταθερών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη Βουλγαρία, από την United Group, τον Φεβρουάριο του 2024. Αυτή η εξαγορά θα επιτρέψει στην εταιρεία να διευρύνει το ποσοστό νοικοκυριών όπου μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στη Βουλγαρία, έτσι ώστε η United Group να προσφέρει τα on-demand προϊόντα και υπηρεσίες της στους πελάτες της Bulsatcom.


Ξεδιπλώνοντας την δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη


Τα σημαντικά ορόσημα του 2024

Το 2023, η United Group σημείωσε σημαντικά βήματα προόδου, βάζοντας τις βάσεις για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας και στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Οι προσπάθειές απέδωσαν καρπούς, καθώς διασφάλισε τη θέση του δεύτερου μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας στη Σλοβενία, επίτευγμα που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας να επεκτείνει το αποτύπωμά της στην περιοχή. Η επένδυση της United Group σε υποδομές οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) την κατέστησε δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο FTTH στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας το όραμα της εταιρείας να παρέχει πραγματικά υψηλές ταχύτητες internet στα ελληνικά νοικοκυριά. Επίσης, η στρατηγική κίνηση εξαγοράς της Bulsatcom έχει ήδη εδραιώσει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος πάροχος στη Βουλγαρία. Με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της Bulsatcom, η United Group στοχεύει να βελτιώσει τις υπηρεσίες και να προσεγγίσει μια ευρύτερη πελατειακή βάση.

Related posts

Αγρότες: Την άλλη εβδομάδα η επιπλέον αρωγή ως €10.000 της Θεσσαλίας που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

admin

ΟΠΕΚΑ: Πότε μπαίνουν στα ΑΤΜ τα επιδόματα

admin

Ρήτρα αναπροσαρμογής-Ρεύμα: Πρώτη δικαστική απόφαση δικαιώνει ξενοδοχείο για τις επιπλέον χρεώσεις

admin

Power Pass: Τα λάθη που πρέπει να προσέξετε – Πότε λήγει η προθεσμία

admin

Ενεργειακά: Έρχεται η «μάχη» για το «δυναμικό πλαφόν» – Κοινές προμήθειες αερίου και «φρένο» στην τιμή του LNG

admin

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»: Δείτε τα οριστικά αποτελέσματα – Εγκρίθηκαν 103.310 αιτήσεις

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Πρεμιέρα για το placement – Πώς θα διατεθεί το 22%+5% – Έως 1,34 δισ. ευρώ τα έσοδα για το Δημόσιο

admin

Ενεργειακή κρίση: Στη Ρεβυθούσα ο Σκρέκας με την Ευρωπαία Επίτροπο Ενέργειας – Προστίθεται μια πλωτή δεξαμενή

admin

AirBnB: «Παγίδα» διαμονής για τους ενοικιαστές… μακράς διάρκειας

admin