Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάδα 12 μήνες το χρόνο «ψηφίζει» η Kuwait Airways

Με τη διατήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου των πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Κουβέιτ επισφραγίζει την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού η Kuwait Airways, η οποία επανέφερε φέτος μετά από 25 χρόνια το δρομολόγιο που συνδέει τις δύο πρωτεύουσες.

Η επιστροφή του εθνικού αερομεταφορέα του Κουβέιτ στην Ελλάδα ξεκίνησε πέρυσι με το δρομολόγιο Κουβέιτ – Μύκονος, το οποίο διήρκεσε από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Σεπτέμβριο. Φέτος, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στη χώρα μας, η Kuwait Airways επανεκκίνησε το δρομολόγιο Αθήνα – Κουβέιτ, το οποίο πλέον θα εκτελεί σε 12μηνη βάση, χωρίς να μειώνει τον προσφερόμενο αριθμό θέσεων.

Στην επιστροφή της Kuwait Airways στην Ελλάδα μετά από 25 χρόνια αναφέρθηκε στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης ο πρέσβης του Κουβέιτ στην Αθήνα, Μανσούρ Σάαντ Αλ Ολάιμι. «Χάρη στην απευθείας πτήση Κουβέιτ – Ελλάδα, μια νέα ευκαιρία δημιουργείται για τις δύο χώρες που θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις τους και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου. Η Kuwait Airways θα συνεχίσει να πετάει κατά τη διάρκεια του χειμώνα χωρίς να περιορίζει τη χωρητικότητά της. Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες από το Κουβέιτ και αποτελεί και μία σημαντική πύλη εισόδου για την Ευρώπη».

Στόχος των επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας που έχει έδρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ είναι η αύξηση των συχνοτήτων στα υπάρχοντα δρομολόγια και η ενίσχυση της παρουσίας της Kuwait στην Ελλάδα με την προσθήκη κι άλλων προορισμών στο δίκτυό της.

Τη σημασία της αγοράς του Κουβέιτ για την Ελλάδα ανέδειξε από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ζήκος, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΤ. «Τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες είναι σημαντικές καθώς συνάδουν με τη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού να ανοίξει νέες αγορές με υψηλά εισοδηματικά κριτήρια. Το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς θα γίνει πιο ομαλά γιατί έχουμε αυτή τη στιγμή την αεροπορική σύνδεση. Συνήθως παλεύουμε να ανοίξουμε αγορές, αλλά δεν έχουμε την απευθείας πτήση, οπότε είναι στο χέρι μας να διεισδύσουμε και στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία μας ενδιαφέρει πάρα πολύ».

«H Kuwait Airways είναι μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες του Αραβικού Κόλπου και επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, με σταθερές πτήσεις όλο τον χρόνο, γεφυρώνοντας τους πολιτισμούς της Ελλάδας και όλης της Ανατολής», τόνισε η Κατερίνα Μούσμπε, διευθύνουσα σύμβουλος της Mideast Travel, της εταιρείας η οποία αποτελεί τον γενικό αντιπρόσωπο της αεροπορικής στην Ελλάδα και στο επίκεντρο δραστηριοποίησης της οποίας βρίσκεται η προσέλκυση υψηλού επιπέδου ταξιδιωτών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο, δε, της ανάπτυξης της αεροπορικής στην Ελλάδα, στα σκαριά βρίσκεται και η σύναψη συμφωνίας της Kuwait Airways με την Aegean για πτήσεις με κοινό κωδικό (codeshare flights).

Εκτός από την Αθήνα, πάντως, η Kuwait Airways διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο και εκτελεί πτήσεις σε συνολικά 56 προορισμούς σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και ΗΠΑ με έναν στόλο 32 αεροσκαφών. Μεταξύ των 56 αυτών προορισμών ξεχωρίζουν χάρη στην καλή συνδεσιμότητά τους το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), η Βομβάη (Ινδία), το Νέο Δελχί (Ινδία), η Ντάκα (Μπαγκλαντές), η Μανίλα (Φιλιππίνες) και η Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη). Αλλωστε, ένας από τους προορισμούς στους οποίους δίνει ιδιαίτερη έμφαση για την περαιτέρω ανάπτυξή της η αεροπορική, προσφέροντας ανταγωνιστικούς ναύλους, είναι το Ντουμπάι.

«Το χειμερινό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει 2 πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Αθήνα, με τα εισιτήρια να ξεκινούν από 320 ευρώ. Ένα από τα πλεονεκτήματα της εταιρείας είναι η δυνατότητα που δίνει στους ταξιδιώτες της, ακόμη και σε εκείνους που επιλέγουν οικονομική θέση, να φέρουν δύο χειραποσκευές των 23 κιλών η καθεμία», κατέληξε η Κ. Μούσμπε.

Related posts

Οι πέντε στόχοι της Alpha Trust Ανδρομέδα

admin

ΕΥ: Παγκόσμιος διαγωνισμός για νέους data scientists

admin

Νέα λύση λιανικής Microsoft Cloud παρουσίασε η EY

admin

Γ. Στάσσης: €300-350 εκατ. τον χρόνο προσθέτει στα EBITDA η Enel Romania

admin

Ηλθε στα Attica Stores το αμερικανικό brand υποδημάτων Cole Haan

admin

Χρυσό βραβείο για την Τράπεζα Χανίων στα Cyber Security Awards

admin

Νέες «πράσινες» πιστοποιήσεις για την Dimand

admin

ΔΕΗ: Παράταση στο due diligence για εξαγορά της Enel Ρουμανίας

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Jumbo

admin