Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδικός του Χάρβαρντ: Οι άνθρωποι που κάνουν αυτό το συνηθισμένο λάθος είναι οι «πιο δυστυχισμένοι στην καριέρα τους»

Το να πάρει κανείς προαγωγή ή αύξηση στη δουλειά, μπορεί να φαίνεται ως το κλειδί για να νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος. Ωστόσο, ακόμη και όταν καταφέρει ένα τέτοιο ορόσημο, το πιθανότερο είναι πως θα νιώθει άδειος, και θα έχει την αίσθηση του ανικανοποίητου.


Αυτό είναι φυσιολογικό, λέει στο CNBC o Ζόζεφ Φούλερ, καθηγητής του Harvard Business School.





«Η καριέρα μας σπάνια ευθυγραμμίζεται με κάθε προσδοκία που έχουμε για αυτή», τονίζει. Η ίδια λογική ισχύει για κάθε επαγγελματικό στόχο που επιδιώκει κανείς: Εάν έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες ότι μια αύξηση ή αλλαγή εργασίας θα λύσει όλα τα προβλήματά του, ή θα είναι ακριβώς όπως το φαντάζονταν, ή μπορεί αυτό να μην συμβεί, προειδοποιεί ο Φούλερ.


Ένα συνηθισμένο λάθος καριέρας που κάνουν οι άνθρωποι και μπορεί να τους αφήσει να νιώθουν«burn out και δυστυχία», είναι να μην είναι ειλικρινείς σχετικά με τις προτεραιότητές τους και τα όσα είναι διατεθειμένοι να κάνουν στη δουλειά. «Είναι μια συμβουλή που δίνω στους μαθητές μου συνέχεια: Οι άνθρωποι που είναι πιο δυστυχισμένοι στην καριέρα τους είναι εκείνοι που δεν ήταν ειλικρινείς με τον εαυτό τους σχετικά με τους στόχους τους και τι είναι πρόθυμοι να αφήσουν πίσω για να τους πετύχουν», εξηγεί ο Φούλερ.





Για παράδειγμα: Εάν είναι σημαντικό για κάποιον να μην εργάζεται τα Σαββατοκύριακα και να διατηρεί ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ίσως να μην θέλει να κάνει δύο δουλειές, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα κερδίζει πολλά χρήματα.


Καμία δουλειά δεν είναι τέλεια, αλλά μπορεί να βρει έναν ρόλο που τον καλύπτει σε κύρια βάση, εάν είναι ξεκάθαρος σχετικά με τις κορυφαίες προτεραιότητές του και το τι μπορεί εκείνος να προσφέρει. Μπορεί να αξιολογήσει την κουλτούρα μιας εταιρείας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, προτείνει ο Φούλερ, ρωτώντας πώς η εταιρεία υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων.





Το να βρει κανείς μία δουλειά που να τον ενθουσιάζει, μπορεί να τον βοηθήσει να αποφύγει την εξουθένωση, προσθέτει.






--.GR

Related posts

Ακίνητα: Πάνε πίσω οι αλλαγές στις αντικειμενικές άξιες

admin

Πήγες ΥΠΟΙΚ: «Δεν αλλάζουμε την εκτίμησή μας για την ετήσια πορεία του ΑΕΠ»

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια πτώση και επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό

admin

Βρούτσης: Διπλή ενίσχυση σε 256.562 ευάλωτα νοικοκυριά – Γονείς με δύο παιδιά λαμβάνουν 800 ευρώ

admin

e-αποδείξεις: Πρόστιμα από αύριο σε επιχειρήσεις

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση τιμών τον Ιούλιο – Σταθερά στις 5 χώρες της ΕΕ με χαμηλότερο πληθωρισμό η Ελλάδα

admin

e-ΕΦΚΑ: Ποια επιδόματα καταβάλλει σήμερα – Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου

admin

€3,5 εκατ. για έναν μυθικό Πύργο στην αρχόντισσα των Κυκλάδων – Αλλάζουν εφοπλιστικά χέρια τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα

admin

ΔΥΠΑ: Περίπου 26.000 voucher κοινωνικού τουρισμού ενεργοποιήθηκαν το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου

admin