Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλή κίνηση της Dimand στα μεγάλα έργα ανάπλασης

Ρόλο στα νέα μεγάλα έργα αστικής και τουριστικής ανάπτυξης διεκδικεί η εταιρεία Dimand, δηλώνοντας ήδη το «παρόν» στο έργο της ΧΡΩΠΕΙ (Πολιτεία Καινοτομίας) αλλά και το διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου φιλέτου στις Γούρνες Ηρακλείου.

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δ. Ανδριόπουλο, τα προσεχή χρόνια δημιουργούνται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης ακινήτων στη χώρα ενόψει ενός ισχυρού χρηματοδοτικού προγράμματος από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και των αποφάσεων για ένταξη σε αυτό σημαντικών αναπλάσεων (ΟΑΚΑ στο Μαρούσι, το Τατόϊ και τη διασύνδεση του με την Πάρνηθα, τη διπλή ανάπλαση σε Ελαιώνα και Λ. Αλεξάνδρας, η μετεγκατάσταση υπουργείων και η δημιουργία νέου πόλου στην ΠΥΡΚΑΛ κ.ά).

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο, πέρα από τα δρομολογημένα ιδιωτικά και δημόσια έργα για την ανάπλαση της αττικής Ριβιέρας (από τον Πειραιά έως και τη Βούλα) ενδεχομένως στο μέλλον να δημιουργηθούν περαιτέρω ευκαιρίες από την αλλαγή χρήσης σε περιοχές όπως «το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ο Αστακός, ακόμη και οι περιοχές απολιγνιτοποίησης».

Στην παρούσα φάση, ο όμιλος Dimand – μετά και την παράδοση του ανακατασκευασμένου κτιρίου της Ελευθεροτυπίας- υλοποιεί 10 έργα, ενώ δρομολογεί την είσοδο του και στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, σε φάση ωρίμανσης με στόχο την παράδοση τους μέσα στο 2021 βρίσκεται το πρώτο τμήμα του οικιστικού project στον Πειραιά, όπου η Dimand δημιουργεί συγκρότημα 60 διαμερισμάτων, για το οποίο υπάρχει ήδη προσύμφωνο μίσθωσης με την Teleperformance για στέγαση εργαζομένων της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της Παπαστράτος, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, η Dimand σχεδίασε την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών, εκτιμώντας πως θα καλύψουν την ανάγκη στέγασης εργαζομένων στο αναβαθμισμένο οικονομικό κέντρο του Πειραιά. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη συμπλήρωση του πρώτου οικιστικού συγκροτήματος με ακόμη δύο «συστάδες» διαμερισμάτων σε δεύτερο χρόνο.

Εκτός από το οικιστικό project, που παραδίδεται τον Ιούνιο, η Dimand αναμένεται να παραδώσει έως τον Οκτώβριο την ανακατασκευή του κτιρίου της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Κάτω Πατήσια, ολοκληρώνοντας επένδυση που ξεπέρασε τα 20 εκατ.ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, διατηρούνται διαπραγματεύσεις για τη μίσθωση του ακινήτου, τόσο με εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, όσο και με «ανεξάρτητο φορέα του δημοσίου».

Παράλληλα έως το τέλος του χρόνου παραδίδεται μέρος του συγκροτήματος σύγχρονων γραφείων στην Λεωφ. Συγγρού, το οποίο η Dimand αναπτύσσει σε συνεργασία με την Prodea ΑΕΕΑΠ. Ειδικότερα, αναμένεται να παραδοθούν χώροι, που ήδη έχουν αγοραστεί από την Generali, ενώ μέσα στο α’ τετράμηνο του 2022 αναμένεται η ολοκλήρωση και του δεύτερο κτιριακού συγκροτήματος σύγχρονων γραφείων, με τους Dimand και Prodea να βρίσκονται σε επαφές για μίσθωση ή πώληση του.

Τέλος το Δεκέμβριο του 2021, αναμένεται να παραδοθεί επίσης το έργο ανάπλασης του Σαρόγλειου Μεγάρου, που θα στεγάσει το πρώτο ξενοδοχείο Moxy στην Ομόνοια.

Η περιφέρεια

Η προωθούμενη αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης με έργα υποδομών αλλά και αναπλάσεις δημιούργησε τον επενδυτικό «χώρο» για την Dimand, σε μια αγορά που διψά για ποιοτικά κτίρια. Ήδη, δρομολογεί την ανέγερση σύγχρονων γραφείων 15.000 τ.μ. στη δυτική πλευρά της πόλης κοντά στο λιμάνι. Το Hub 26, όπως ονομάζεται το project, αφορά σε επένδυση 35 εκατ. ευρώ, που ήδη βρίσκεται στο στάδιο των αρχιτεκτονικών μελετών. Παράλληλα, η Dimand βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για δύο νέα μικτής χρήσης projects τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Πέραν των παραπάνω τρέχει η διαδικασία αξιοποίησης σε συνεργασία με την Prodea του οικιστικού project στα Χανιά, αλλά και πιθανών νέων έργων στην Πάτρα.

Το pipeline

Παράλληλα, η Dimand, η οποία από το 2017 διατηρεί στρατηγική συνεργασία με την EBRD αλλά και από το 2019 με την HIG Capital (συγκεκριμένα με τον βραχίονα του αμερικανικού fund, HIG Europe Realty), συμμετέχει στο έργο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην τουριστική ανάπλαση των Αστεριών στη Γλυφάδα (μαζί με την Grivallia Hospitality), αλλά και στο mega project αναβίωσης του Πύργου Πειραιά.

Πέραν των παραπάνω έργων που βρίσκονται σε τροχιά, ο κ. Ανδριόπουλος επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Dimand για το μίνι Ελληνικό στην Κρήτη, αλλά και για την μετατροπή της ΧΡΩΠΕΙ σε «Πολιτεία Καινοτομίας». Η Dimand βρίσκεται ανάμεσα στους 4 διεκδικητές του έργου σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πάρκο Βαρκελώνης και την ΜΕΤΚΑ, που θα αναλάβει το κατασκευαστικό τμήμα.

Διατηρεί επίσης ενδιαφέρον για το project του Ελληνικού, χωρίς ωστόσο να συμμετέχει στους «δίδυμους» διαγωνισμούς για τους δύο Πύργους (γραφείων και μικτής χρήσης) που «τρέχει» η Lamda Development, με τον κ. Ανδριόπουλο, να σημειώνει πως τα συγκεκριμένα έργα βρίσκονται έξω από την περίμετρο εξειδίκευσης της εταιρείας.

Related posts

Εθνική Πανγαία: Ολοκληρώθηκε η έκδοση ΚΟΔ €300 εκατ.

banksnews

Το σχέδιο δράσης της Vodafone για τη στήριξη πολιτών-επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας

banksnews

Πρωταθλήτρια στις νέες εργασίες του κλάδου το 2019 η Εθνική Leasing

banksnews

Η Eurolife FFH βραβεύθηκε στο 5ο Annual Sustainability Summit

banksnews

Αναχρηματοδότηση δανείων 360 εκατ. ευρώ από ΑΔΜΗΕ

banksnews

ΟΤΕ: Στα 650 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις για το 2019

banksnews

Intralot: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην θυγατρική στις ΗΠΑ

banksnews

Κέρδη 37,2 εκατ. ευρώ για τη Lamda Development

banksnews

Οι online προσφορές από Cosmote-Γερμανό για τη Black Friday

banksnews