Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαμάντια vs χρωματιστοί πολύτιμοι λίθοι: Τι προτιμούν οι καταναλωτές

Κάθε χρόνο, η 14η Φεβρουαρίου ενδείκνυται για αγορά κοσμημάτων και προτάσεις γάμου. Φέτος Οι Αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν ποσό – ρεκόρ ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κοσμήματα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Σύμφωνα με τον Ανκούρ Ντάγκα, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου κοσμημάτων Angara, το εν λόγω χρηματικό ποσό αντιπροσωπεύει το 10% της συνολικής ετήσιας δαπάνης.


Γενικότερα, τη φετινή χρονιά, παρατηρήθηκε έντονη προτίμηση σε χρωματιστούς πολύτιμους λίθους, που αντικατέστησαν σε μεγάλο βαθμό την κλασική λάμψη των διαμαντιών. Ειδικότερα, η ζήτηση για δαχτυλίδια αρραβώνων με χρωματιστούς λίθους, όπως ζαφείρια και ρουμπίνια αυξήθηκε σημαντικά, ενώ παράλληλα, μείωση κατέγραψαν τα παραδοσιακά δαχτυλίδια με διαμάντια.

Περίπου το 5% των δαχτυλιδιών αρραβώνων, πριν από μια δεκαετία αποτελούνταν από χρωματιστούς πολύτιμους λίθους, ενώ, σήμερα, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε περισσότερο από 15%. Η στροφή προς τους χρωματιστούς πολύτιμους λίθους αντικατοπτρίζει επίσης την επιθυμία του πελάτη για ένα «πιο προσωπικό δώρο», σύμφωνα με την Μπεθ Γκερστάιν, Ceo της Brilliant Earth, η οποία επισημαίνει ότι οι πολύτιμοι λίθοι, γενικά, «συμβαδίζουν με το κοινό της Gen Z, καθώς οι νέοι καταναλωτές επιθυμούν κάτι μοναδικό που αντικατοπτρίζει το δικό τους προσωπικό στιλ».

Σύμφωνα με το CNBC, εκπρόσωποι της βιομηχανίας εκτιμούν, ότι η αλλαγή αυτή οφείλεται, τόσο στην αυξανόμενη δημοφιλία των τεχνητών διαμαντιών, όσο και στην περιορισμένη προσφορά των φυσικών πολύτιμων λίθων. Οι τιμές χονδρικής για ζαφείρια, ρουμπίνια και άλλους πολύτιμους λίθους έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τους ολοένα και πιο ελκυστικούς για τους καταναλωτές που αναζητούν μοναδικά δώρα.


«Υπάρχει μόνο ένα ορυχείο στη Μαδαγασκάρη που παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό σε ρουμπίνια, παγκοσμίως», είπε ο Ντάγκα. «Αν εστιάσουμε στα ζαφείρια, τα ορυχεία της Βιρμανίας και του Κασμίρ είναι πλέον κλειστά, επομένως οι μοναδικοί παραγωγοί είναι η Σρι Λάνκα και η Μαδαγασκάρη. Όσον αφορά στην παραγωγή σμαραγδιών, βλέπουμε ότι η προμήθεια από τη Ζάμπια και την Κολομβία είναι πολύ πιο δύσκολη και ακριβή σε σύγκριση με το παρελθόν».

-

www.--.gr

Related posts

ΗΠΑ: Ford και συνδικαλιστές συμφώνησαν «επί της αρχής» για αύξηση 25% μετά από 41 μέρες απεργιών

admin

Ενεργειακή κρίση – Gazprom: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα αποθέματα υπόγειας αποθήκευσης φυσικού αερίου

admin

Χρηματιστήρια: Απώλειες στις ευρωαγορές – Πτώση και στην Ασία παρά τις δηλώσεις Μπάιντεν για μείωση δασμών με την Κίνα

admin

Η Βουλγαρία δεν «συνομιλεί» με την Gazprom για νέα σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου όσο ο πόλεμος συνεχίζεται

admin

Ελεύθεροι επαγγελματίες – Φορολογικό νομοσχέδιο: Μαχητό υπό όρους το τεκμήριο – Ποιοι το γλιτώνουν

admin

Κορωνοϊός – Ιαπωνία: Ιστορική συρρίκνωση 27,8% του ΑΕΠ

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκινά κύκλο επισκέψεων στα Υπουργεία – Στις 11:00 αύριο το πρώτο υπουργικό

admin

Ακρίβεια: Μεγάλη αύξηση στις τιμές απορρυπαντικών και χαρτικών – Πώς εντοπίζουμε τις παραπλανητικές προσφορές

admin

Παγκρήτια Τράπεζα: Mεγάλη συμμετοχή στο 2ο COBALT MARKET UPDATE στην Αθήνα

admin