Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θα συνεχίσει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου το Ιράκ

Tο Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, δεν θα υποστηρίξει την συνέχιση των περικοπών ης παραγωγής πετρελαίου στην επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ , δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας Αμπντέλ Γκάνι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαγδάτη.

“Δεν θα συμφωνήσουμε σε καμία ανανέωση για τη μείωση της παραγωγής στην επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ “, δήλωσε ο υπουργός στο περιθώριο ενός γύρου προσφορών υδρογονανθράκων από την ιρακινή κυβέρνηση. Το Ιράκ, αντιθέτως θα επιδιώξει, να  αυξήσει τα αποθέματά αργού σε περισσότερα από 160 δισεκατομμύρια βαρέλια, πρόσθεσε. 

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν  κατά την έναρξη των νέων κύκλων αδειοδότησης για 29 κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το Ιράκ διαθέτει 145 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου που μπορούν να του αποδώσουν παραγωγή 96 ετών με τον τρέχοντα ρυθμό και αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα αργού στον κόσμο.

“Το υπουργείο προχώρησε σήμερα σε δημοπρασία 29 πολλά υποσχόμενων έργων”, είπε ο υπουργός Αμπντέλ Γκάνι κατά την έναρξη της νέας διαδικασίας υποβολής προσφορών που θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Το Ιράκ ελπίζει επίσης ότι οι νέες δημοπρασίες θα οδηγήσουν σε αυξημένη παραγωγή φυσικού αερίου και στη μείωση της εξάρτησης από τις εισαγωγές από το Ιράν, έναν κρίσιμο προμηθευτή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράκ.

Το Ιράκ, προσπαθώντας να προχωρήσει τις τελευταίες δεκαετίες πολέμου και προηγούμενων κυρώσεων που οδήγησαν σε ανεπαρκείς επενδύσεις, παραμένει εξαρτημένο από τις εισαγωγές από τον ανατολικό γείτονά του για το ένα τρίτο των αναγκών του σε φυσικό αέριο.

Related posts

ΗΠΑ: 2 νεκροί και 3 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από επεισόδιο μαζικών πυρών στη Βαλτιμόρη

admin

Έληξε η συμφωνία για τα σιτηρά – Οι Ρώσοι βομβάρδισαν ουκρανικά λιμάνια σε Οδησσό-Μικολάεφ, απ’ όπου εξάγονται

admin

Αντ. Μπλίνκεν: “Πρέπει να σταματήσει” η στήριξη της Κίνας στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

admin

Φον ντερ Λάιεν: Χαιρετίζει την ψήφιση του ν/σ για τη νέα αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία

admin

Αργεντινή: Ο Μιλέι αποκάλεσε “κομμουνιστή δολοφόνο” τον κολομβιανό ομόλογό του

admin

Σλοβακία: Η παραπληροφόρηση κατακλύζει τη χώρα ενόψει των εκλογών του Σαββάτου

admin

Γάζα: “Ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα”, λέει ο ισραηλινός στρατός

admin

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ ζητά “αυτοσυγκράτηση” από το Ισραήλ για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες αμάχων

admin

Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο Αφγανοί ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον της σουηδικής βουλής

admin