Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έρευνες σε τέσσερα κρατίδια σε σπίτια συμπαθούντων της Χαμάς και της οργάνωσης Σαμιντούν

Περίπου 500 αστυνομικοί συμμετείχαν σήμερα στη Γερμανία σε έρευνες στα σπίτια μελών και συμπαθούντων της Χαμάς και της οργάνωσης Σαμιντούν, που συνδέεται με το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Και οι δύο αυτές οργανώσεις έχουν τεθεί εκτός νόμου στη Γερμανία.

Στο επίκεντρο της αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκε το Βερολίνο, όπου έγιναν έρευνες σε συνολικά έντεκα διευθύνσεις. Έρευνες, αλλά μικρότερης έκτασης, έγιναν επίσης σε άλλα τρία κρατίδια, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (2), την Κάτω Σαξονία (επίσης 2) και το Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν (1). Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και διάφορα έγγραφα.

Στις 2 Νοεμβρίου η Γερμανία απαγόρευσε στο έδαφός της τις δραστηριότητες της Χαμάς και ιδίως της Σεμιντούν, ενός δικτύου που λέει ότι στηρίζει τους Παλαιστίνιους κρατουμένους και είχε μοιράσει γλυκά στο Βερολίνο για να γιορτάσει “τη νίκη της αντίστασης” μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Η Χαμάς, που από το 2003 έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αριθμεί περίπου 450 μέλη στη Γερμανία.

“Οι σημερινές επιχειρήσεις δείχνουν ότι συνεχίζουμε τη δράση μας εναντίον των ριζοσπαστών ισλαμιστών. Απαγορεύοντας τη Χαμάς και τη Σαμιντούν στη Γερμανία στείλαμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε κανέναν εγκωμιασμό ή υποστήριξη της βάρβαρης τρομοκρατίας της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ” ανέφερε νωρίτερα η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. “Οι ισλαμιστές και οι αντισημίτες δεν θα πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια πουθενά”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι γερμανικές υπηρεσίες “παρακολουθούν στενά τους ισλαμιστικούς κύκλους”.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν σημειωθεί βίαιες ενέργειες από μέλη της Χαμάς στη Γερμανία και, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Εσωτερικών, η δράση της περιορίζεται σε εκδηλώσεις συμπάθειας και προπαγάνδας ή συλλογής πόρων για τη στήριξη της οργάνωσης στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Ο Μακρόν ζητεί η Ευρώπη να λάβει “γενναίες” αποφάσεις για να επιταχύνει τη βοήθειά της προς την Ουκρανία

admin

Κύπρος: Επίσκεψη εργασίας στη Γερμανία θα πραγματοποιήσει ο Ν. Χριστοδουλίδης

admin

Από τα μέσα Νοεμβρίου, τουλάχιστον 16 πλοία έχουν υποστεί πλήγματα από τους Χούθι – Μεγαλύτερη η ζημιά στο εμπόριο

admin

Οι υποκλίσεις της Γέλεν δεν αρκούν

admin

UNCTAD: Η Γάζα χρειάζεται δισεκατομμύρια σε βοήθεια για να αντιστραφούν τα χρόνια περιορισμών

admin

Η ακροδεξιά της Ουγγαρίας θα διεκδικήσει γειτονική περιοχή, αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο

admin

Αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφθεί την Τουρκία για να συζητήσει για τις ρωσικές κυρώσεις και τη Χαμάς

admin

Πούτιν: Η Ρωσία θα βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να κατασκευάσει δορυφόρους – Θα συζητήσουμε για όλα τα θέματα με τον Κιμ

admin

Η Ρωσία απέλασε Βούλγαρο δημοσιογράφο μετά την απέλαση Ρώσου δημοσιογράφου από την Σόφια

admin