Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτό είναι το πιο ακριβό σπίτι προς πώληση στις ΗΠΑ – Στα 295 εκατ. δολάρια η τιμή του (pics)

Το πιο ακριβό σπίτι προς πώληση στις ΗΠΑ βγήκε στην αγορά αυτή την εβδομάδα έναντι 295 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το CNBC.


Το Gordon Pointe, όπως ονομάζεται, είναι ένα συγκρότημα περίπου 9 στρεμμάτων στη Νάπολη της Φλόριντα, στην ακτή του Κόλπου, σε έναν εύπορο θύλακα που ονομάζεται Port Royal.

Η αγορά περιλαμβάνει μια κύρια κατοικία που εκτείνεται σε περίπου 3.505 τετραγωνικά μέτρα, με έξι υπνοδωμάτια. Δύο ξενώνες, ο καθένας από τους οποίους ξεπερνά τα 1.524 τετραγωνικά μέτρα, ανεβάζουν τον συνολικό εσωτερικό ζωτικό χώρο του κτήματος στα 6.950 τετραγωνικά μέτρα. Και τα τρία σπίτια βρίσκονται σε μια χερσόνησο που προσφέρει 503 μέτρα προκυμαίας, μια ιδιωτική δεξαμενή σκαφών αναψυχής και μια αποβάθρα σε σχήμα Τ.

Προτού αρχίσετε να μετράτε τα υπνοδωμάτια και να υπολογίζετε την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο (η οποία είναι περίπου 12.900 δολάρια), ο συνδιαχειριστής Λέιτον Κάντλερ της Corcoran δήλωσε στο CNBC ότι η αξία εδώ «δεν αφορά τόσο το μέγεθος των τριών μεγαλοπρεπών σπιτιών στην ιδιοκτησία, αλλά την ιδιωτικότητα, την πρόσοψη στην παραλία και μια σπάνια ευκαιρία για σημαντική ανάπτυξη».


Σύμφωνα με το δελτίο Tύπου όπου έγινε η πρώτη καταχώρηση για το εν λόγω ακίνητο, «το ακίνητο μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 60.960 τετραγωνικά μέτρα οικιστικής ανάπτυξης», πράγμα που σημαίνει ότι η γη έχει άπειρες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες.

«Μπορούν να υπάρξουν οκτώ παραθαλάσσιες κατοικίες σε αυτό το ακίνητο», δήλωσε ο Κάντλερ στο CNBC. Ενώ το ακίνητο θα μπορούσε να σπάσει σε κομμάτια μετά την αγορά, ο μεσίτης εικάζει ότι ένας δυνητικός αγοραστής είναι πιο πιθανό να το διατηρήσει ως ιδιωτικό οικογενειακό συγκρότημα.

Τα εννέα στρέμματα αποτελούνται από συνεχόμενα οικόπεδα, το πρώτο από τα οποία αγοράστηκε το 1985 από τον Τζον και τη Ροντόρα Ντόναχιου. Ο Τζον Ντόναχιου ήταν συνιδρυτής μιας εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων με έδρα το Πίτσμπουργκ, η οποία είναι σήμερα γνωστή ως Federated Hermes, με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση άνω των 758 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.


Μετά την πρώτη αυτή αγορά το 1985, οι Ντόναχιου συνέχισαν να αγοράζουν όλο και μεγαλύτερο μέρος της χερσονήσου και δεν σταμάτησαν μέχρι που τους ανήκε ολόκληρη. Οι αγορές τους δημιούργησαν ένα αποκλειστικό, περιφραγμένο συγκρότημα που περιβάλλεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό. Έχει μόνο έναν ιδιωτικό δρόμο και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενοχλητική κυκλοφορία οχημάτων.

«Σας δίνει όλα τα πλεονεκτήματα του να βρίσκεστε σε νησί, αλλά στο Gordon Pointe η οικογένειά σας μπορεί να είναι απομονωμένη, χωρίς όμως να αισθάνεται αποκομμένη», δήλωσε ο Κάντλερ.

Μαζί με μια αποβάθρα σε σχήμα Τ που μπορεί να φιλοξενήσει έξι σκάφη, οι Ντόναχιου κατασκεύασαν επίσης έναν ιδιωτικό χώρο σκαφών αναψυχής που είναι 70 επί 15 μέτρα και έχει βάθος σχεδόν 2,5 μέτρα. Ο Κάντλερ δήλωσε στο CNBC ότι πρόκειται για μια «σπάνια ευκολία που έπρεπε να εγκριθεί από το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ».


Μπορεί το Gordon Pointe να πιάσει 295 εκατομμύρια δολάρια;


Σύμφωνα με το Realtor.com η μέση τιμή εισαγωγής στο Port Royal είναι 24,1 εκατομμύρια δολάρια.

Το σπίτι με την υψηλότερη τιμή, πριν από το Gordon Pointe, στην υπερπολυτελή παραθαλάσσια κοινότητα βγήκε στην αγορά τον Δεκέμβριο στα 45 εκατομμύρια δολάρια, ή λίγο κάτω από 4.300 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο. Εν τω μεταξύ, ένα άδειο οικόπεδο 1,5 περίπου στρέμματος δίπλα στο Gordon Pointe βρίσκεται στην αγορά εδώ και ένα χρόνο, με ζητούμενη τιμή 63 εκατομμύρια δολάρια.


«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να τιμολογήσουμε το Gordon Pointe», δήλωσε στο CNBC η συνδιαχειρίστρια Ντον ΜακΚένα της Coldwell Banker Realty.


Η ΜακΚένα δήλωσε ότι η καταχώριση προσελκύει ήδη σημαντικό ενδιαφέρον από τη στιγμή που τέθηκε σε λειτουργία και ότι έχει ήδη κλείσει οκτώ προσωπικές επισκέψεις με προεπιλεγμένους αγοραστές.


Δεν αποτελεί έκπληξη να ακούει κανείς τους μεσίτες να υποστηρίζουν ότι δικαιολογείται μια εντυπωσιακή τιμή, αλλά οι πραγματικές συγκρίσεις σε αυτό το επίπεδο και οι αγοραστές με αρκετά μετρητά για να πληρώσουν αυτό το είδος χρημάτων είναι ελάχιστοι. Και, όπως συμβαίνει με κάθε καταχώριση ακινήτων, μπορεί να υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ μιας αρχικής ζητούμενης τιμής και αυτού για το οποίο πωλείται τελικά ένα ακίνητο.


Η πρώτη από τις δύο καταχωρήσεις είναι ένα ρετιρέ που έκανε το ντεμπούτο του στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2022.


Η κατοικία βρίσκεται ψηλά στην 217 West 57th Street, με θέα το Central Park, εκτείνεται σε τρεις ορόφους και πάνω από 5.334 τετραγωνικά μέτρα.


Ο μεσίτης Ράιαν Σερχάντ έγινε πρωτοσέλιδο όταν καταχώρησε το μεγαλοδιαμέρισμα στα 250 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία δήλωσε τότε στο CNBC ότι ήταν «η κατάλληλη τιμή».


«Ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά η τιμή του είναι πολύ καλή σε σχέση με το μέγεθος», δήλωσε ο Σερχάντ το 2022. «Είναι απλώς ένα πολύ, πολύ μεγάλο διαμέρισμα με πολλές ανέσεις».


Αλλά οι αρνητές αμφισβήτησαν την υπερβολική τιμή που ζητούσε, η οποία ανερχόταν σε πάνω από 14.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.


«Θεωρώ ότι πρόκειται για μια φανταστική τιμή», δήλωσε η μεσίτρια πολυτελών διαμερισμάτων του Μανχάταν Ντόνα Όλσαν στο CNBC το 2022.


Η κατοικία έμεινε στην αγορά για 12 μήνες χωρίς να υπάρξει αγοραστής. Μετά, η ζητούμενη τιμή μειώθηκε στα 55 εκατομμύρια δολάρια. Το διαμέρισμα πωλείται σήμερα στην αγορά για 195 εκατομμύρια δολάρια.


Παρόμοια ήταν η πορεία και στο Λος Άντζελες, με την έπαυλη επτά υπνοδωματίων και 20 λουτρών, γνωστή ως Casa Encantada.


Η έπαυλη, που βρίσκεται στη διεύθυνση 10644 Bellagio Road στο Bel Air, ανήκει στη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κάρεν Γουίνικ, χήρα του εκλιπόντος δισεκατομμυριούχου και χρηματοδότη Γκάρι Γουίνικ.


Η κατοικία βγήκε στην αγορά τον Ιούνιο έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων.


Αφού η υψηλή τιμή δεν προσέλκυσε αγοραστές, το σπίτι αποσύρθηκε από την αγορά για να εμφανιστεί ξανά τον Νοέμβριο με μείωση της τιμής κατά 55 εκατομμύρια δολάρια.


Ο μεσίτης Κουρτ Ράπαπορτ εξακολουθεί να αναζητά αγοραστή πρόθυμο να πληρώσει τα 195 εκατομμύρια δολάρια.


Εννιαψήφιες πωλήσεις


Η πραγματικότητα είναι ότι οι πωλήσεις για τιμές εννιαψήφιας αξίας μπορεί να χρειαστούν μήνες, ακόμη και χρόνια, για να ολοκληρωθούν, και αυτό δεν δείχνει πάντα τις ικανότητες ενός μεσίτη.


Ο σύμβουλος ακινήτων Τζόναθαν Μίλερ, πρόεδρος της Miller Samuel, εξέτασε 10 πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ που διακινήθηκαν για 150 εκατομμύρια δολάρια – ή περισσότερο – και διαπίστωσε ότι πολλές από αυτές ήταν οι λεγόμενες «whisper listings» – πωλήσεις που αξιοποίησαν το μάρκετινγκ από στόμα σε στόμα και χωρίς δημόσιες καταχωρήσεις ακινήτων ή εκστρατείες μάρκετινγκ.


Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατη την παρακολούθηση των μεταβολών των τιμών κατά τη διάρκεια των καταχωρήσεων.


Αλλά ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι σε αυτές τις πωλήσεις εμπλέκονται πολλοί διάσημοι δισεκατομμυριούχοι, όπως ο επενδυτής Κεν Γκρίφιν, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, ο συνιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον, και ο μεγαλοεπενδυτής Μαρκ Άντρεσεν, ο καθένας από τους οποίους απέκτησε εννιαψήφιο ποσό σε συμφωνίες εκτός αγοράς.


Ένα αξιοσημείωτο μέγαρο από τις 10 συναλλαγές που συγκέντρωσε ο Μίλερ βγήκε επίσημα στην αγορά και έχει ένα ενδιαφέρον ιστορικό τιμών.


Το 2017 η έπαυλη στο 750 Bel Air Road στο Λος Άντζελες, γνωστή ως Chartwell Estate, είχε τιμή 350 εκατομμύρια δολάρια. Έμεινε στην αγορά χωρίς να υπάρξει καμία ανταπόκριση και η υπερμεγέθης ζητούμενη τιμή δέχτηκε αρκετές βαθιές μειώσεις, καταλήγοντας στα 195 εκατομμύρια δολάρια.


Το 2019 η έπαυλη πωλήθηκε τελικά για 150 εκατομμύρια δολάρια, αγοράστηκε από τον Λάκλαν Μέρντοχ, εκτελεστικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Fox Corp. και γιο του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ.


Μια επιπλέον ενδιαφέρουσα συναλλαγή μπήκε στη λίστα: Μια έπαυλη στο Μαλιμπού που βρίσκεται στη διεύθυνση 27712 Pacific Coast Highway. Αν και ποτέ δεν είχε στην πραγματικότητα δημόσια καταχώριση, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η τιμή της ήταν 295 εκατομμύρια δολάρια.


Όταν πουλήθηκε το 2023 σε μια συμφωνία εκτός αγοράς στον Τζέι Ζι και τη σύζυγό του Μπιγιονσέ, πωλήθηκε για 190 εκατομμύρια δολάρια.


--.GR

Related posts

Απαλλάσσονται από κάθε φόρο τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα των ενστόλων

admin

Πώς ένα διαμέρισμα 22 τ.μ. στο Παγκράτι έγινε ένα πλήρες μικρό σπίτι – Υποψήφιο στα Οσκαρ αρχιτεκτονικής

admin

Τι εξάγουμε και τι εισάγουμε από τη Γαλλία

admin

Έκτακτο επίδομα 250 ευρώ: Σήμερα πληρώνονται 630.000 δικαιούχοι

admin

Χρήστος Μελάς: Νέα και παλιά τεκμήρια

admin

Αυξάνονται τα διόδια από 1η Ιανουαρίου – Πόσο θα κοστίζει η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη

admin

Power Pass: Στις 75.000 οι αιτήσεις μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου

admin

Τραυλού: Βιώνουμε μία νέα πραγματικότητα, μια εποχή καθολικής μετάβασης όπου τα πάντα μεταβάλλονται

admin

Καλάθι των Χριστουγέννων: Σε ισχύ από τις 13 Δεκεμβρίου – Τα προϊόντα που περιλαμβάνει

admin