Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανανεωμένο επιστρέφει το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Sponsored Content Αδιαμφισβήτητα, η ψηφιακή μετάβαση είναι σημείο κλειδί για τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων -ιδιαίτερα των μικρομεσαίων-, καθώς και παράγοντας που συμβάλλει θετικά στην ανταγωνιστικότητά τους. Όπως έχει αποδειχθεί και σε πρόσφατη έρευνα, η έλλειψη πόρων και δεξιοτήτων που παρατηρείται στους εργαζομένους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δυσχεραίνει και καθυστερεί τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού.  

Η COSMOTE συνδράμει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχεδιάζοντας προϊόντα, λύσεις αλλά και δράσεις που τις βοηθούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να αναπτυχθούν. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρωτοβουλία COSMOTE GROW YOUR BUSINESS, που από το 2017 στηρίζει, εκπαιδεύει και εδραιώνει το όραμα της ψηφιακής μετάβασης στο ελληνικό «επιχειρείν». Μέσα σε αυτά τα χρόνια πάνω από 75.000  επαγγελματίες, διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων από όλη την Ελλάδα έχουν εκπαιδευτεί, καλλιεργώντας καινούργιες δεξιότητες στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογιών.

Χρόνο με το χρόνο η εν λόγω πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε κάτι θεμελιώδες για το εγχώριο επιχειρείν. Το 2022 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program, ο πρώτος κύκλος του δωρεάν προγράμματος εκπαίδευσης, μέσω του οποίου η COSMOTE προσέφερε στις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Κατάρτισης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου, τον οποίο παρακολούθησαν πάνω από 1.500 επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και πόλεις σε όλη την Ελλάδα, το πρόγραμμα επιστρέφει με δεύτερο κύκλο αυτόν τον Οκτώβριο, ανανεωμένο με νέα μαθήματα και νέα δομή, απαντώντας για δεύτερη φορά στην καίρια πρόσκληση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Συνολικά δόθηκαν -κατόπιν online τεστ αξιολόγησης- πάνω από 8.000 βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμέρους μαθημάτων με τη σφραγίδα του ΟΠΑ και 400 πιστοποιητικά κατάρτισης για όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλα τα μαθήματα του πρώτου κύκλου. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον επέδειξαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, την εστίαση και τον τουρισμό, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή επιχειρήσεων από τον κατασκευαστικό κλάδο και τον χώρο της υγείας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν πάνω σε ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες, που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξή τους. Επιπλέον, συνεισφέρει στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στις επιχειρήσεις, ανοίγοντας δρόμους προς την αειφορία και προς ένα καλύτερο μέλλον. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

COSMOTE_GYB_CertificationProgram_visual_GR

Όπως σημειώνει ο Διευθυντής Εnterprise & Business Marketing, CRM & ChanneL Management Ομίλου ΟΤΕ, κ. Θάνος Φαλάγγας, «Η μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο κύκλο επιβεβαίωσε την ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αποκτήσουν εξειδίκευση στις ψηφιακές δεξιότητες. Παραμένοντας σταθερά στο πλευρό τους, επανερχόμαστε με νέο κύκλο μαθημάτων, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και ψηφιακή κατάρτιση ακόμη περισσότερων επαγγελματιών της χώρας μας, και μάλιστα εντελώς δωρεάν(…)».

Το GROW YOUR BUSINESSCertification Program έχει σχεδιαστεί από το  Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την COSMOTE. Αποτελείται, από 10 θεματικές ενότητες, οι οποίες αθροίζουν συνολικά σε 109 ώρες διδασκαλίας από καθηγητές πανεπιστημίου και επικεντρώνονται σε ψηφιακές δεξιότητες σε διάφορους τομείς λειτουργίας των επιχειρήσεων. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται αποκλειστικά online και οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν: Digital Skills, Ανάπτυξη eCommerce Plan, Logistics, Pricing & ERP, Σχεδιασμός Digital Marketing Plan, Usability & Content Marketing, Search Engines, Social Media, Email Marketing & CRM, Analytics, IoT & ΑΙ, ενώ προστέθηκε και ενότητα για τη σημασία των κριτηρίων ESG στην αξιολόγηση των επιδόσεων μιας επιχείρησης. Η πρώτη ενότητα του προγράμματος ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2024 με την τελευταία θεματική ενότητα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν και να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά το σχετικό online τεστ αξιολόγησης, ενώ όσοι παρακολουθήσουν όλες τις ενότητες θα λάβουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το ΚΕΒΙΔΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κάνουν τώρα την εγγραφή τους εδώ, καθώς και να μάθουν περισσότερα για τα μαθήματα του Προγράμματος εδώ.

GYB_Photo1

«Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ως Εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε την εξαιρετική συνεργασία με την COSMOTE», δηλώνει σχετικά ο καθηγητής του ΟΠΑ και Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν, ELTRUN, κ. Γιάννης Μούρτος. 


Στο σύγχρονο, διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, η COSMOTE παραμένει ο κατεξοχήν εξειδικευμένος συνεργάτης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προσφέροντας εκπαίδευση, καθοδήγηση και καινοτόμες λύσεις για την ισότιμη συμμετοχή τους στις απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή τους. 

Related posts

ΑΑΔΕ: Μη διαθέσιμες εφαρμογές λόγω ενοποίησης ΔΟΥ

admin

100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας – Η σχέση της με τον πατέρα της και τα ταξίδια στη Μεσσηνία

admin

«Μίνι» ασφαλιστικό – e-ΕΦΚΑ: Παραγραφή οφειλών προς τα Ταμεία στη δεκαετία – Ποιους αφορά

admin

Κοντογεώργης: Διπλή στρατηγική για την ακρίβεια – Θα υπάρξει πλαίσιο παρεμβάσεων

admin

Μεγάλη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Ιαπωνίας: Στήνουν «γέφυρα» για πρώτες ύλες μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

admin

Fast track συντάξεις: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι

admin

Σταϊκούρας: Καταθέτουμε προϋπολογισμό ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης

admin

Βουλή – Σκρέκας: Τα πρόστιμα και επιβάλλονται και εισπράττονται

admin

Προϋπολογισμός 2022: Ρεκόρ ανάπτυξης – Οι παροχές, τα αυξημένα κρατικά έσοδα και οι δαπάνες

admin