Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάδειξη των κρίσιμων διλημμάτων

Το κεντρικό προεκλογικό βίντεο του ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγει ακόμα στον αέρα, όμως στη Χαριλάου Τρικούπη ξέρουν ποιο είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν – και αυτό είναι πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Με κεντρικό πρόσωπο τον Νίκο Ανδρουλάκη, στόχος της καμπάνιας του κόμματος είναι να καταστεί σαφές πως οι αποφάσεις μιας εκλογικής επιλογής μετρούν, ειδικά όταν κανείς είναι αντιμέτωπος με κρίσιμα διλήμματα.

Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να αναδείξουν την ψήφο στο κόμμα ως μια τέτοια απόφαση, που θα καθορίσει το είδος της αντιπολίτευσης που θα έχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – προβάλλοντας το ίδιο ως η σοβαρή αντιπολίτευση που «έχει αποδείξει πως μπορεί να είναι αξιόπιστη» διαχρονικά, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναδεικνύοντας και την ευρωπαϊκή διάσταση της «πράσινης» πολιτικής, στη Χαριλάου Τρικούπη βάζουν στο επίκεντρο τους μη προνομιούχους και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας, εξηγώντας στην πραγματικότητα τι εκπροσωπεί κάθε πλευρά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι συμβολισμοί

Λέξεις-κλειδιά σε αυτήν την προεκλογική προσπάθεια συνολικά είναι πρώτα απ’ όλα η λέξη «μαζί», η οποία συνοδεύει τον Νίκο Ανδρουλάκη από την πρώτη στιγμή που ο ίδιος διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος, το «εμείς» (ως μια προσπάθεια ανάδειξης του πολιτικού διακυβεύματος σε επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας με ορίζοντα 2027 όσο και της μάχης για τα ηνία του κεντροαριστερού χώρου), αλλά και τα επιρρήματα «δυνατά» και «αξιόπιστα», που προσδιορίζουν την κατεύθυνση του κόμματος. Σε επίπεδο Διαδικτύου, θα «τρέξουν» μικρότερα βίντεο με θέσεις του κόμματος που αφορούν τις νεότερες γενιές, σε μια γλώσσα που μιλούν εκείνες και για θέματα που τις αφορούν κυρίως – η ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος σε αυτές τις ηλικίες είναι και ένα από τα στοιχήματα αυτών των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ.

Παρότι στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αναζητήσει τη βοήθεια διαφημιστικής, το τελικό «πράσινο φως» το δίνει η ηγετική ομάδα ύστερα από συσκέψεις σε πολιτικό επίπεδο – με βουλευτές όπως ο Παύλος Χρηστίδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Μιχάλης Κατρίνης, «μπαρουτοκαπνισμένα» στελέχη όπως ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μανώλης Οθωνας και ο Πέτρος Ευθυμίου, αλλά και τους στενούς συνεργάτες του Ανδρουλάκη, όπως η διευθύντρια επικοινωνίας Στεφανία Μουρελάτου, ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάση Γλαβίνα και ο Νικόλας Παπάζογλου.

Related posts

Υψηλή συμμετοχή στις προκριματικές

admin

Μαξίμου: «Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία»

admin

Εκλογές 2023: Εκανα σαρδάμ λέει η Χρονοπούλου για τα περί αυξήσεως των φόρων

admin

Αυτό είναι το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας που κατατίθεται στη Βουλή

admin

Καραμέρος: Κάπως μου κάνει να συναντούν δύο Έλληνες μουσουλμάνοι βουλευτές τον Ερντογάν

admin

Αποκάλυψη-βόμβα Euractiv για υποκλοπές: Παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα Κύρτσου και Τέλλογλου

admin

Κύπρος: Viral τα κρυμμένα τασάκια στο Προεδρικό Μέγαρο

admin

Στο υπουργείο Οικονομικών ο Μητσοτάκης – Το περιστατικό που διηγήθηκε στους δημοσιογράφους για την τρόικα

admin

«Ελλάδα-Τουρκία: Πολεμική ρητορική, αλλά όχι πόλεμος»

admin