Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάδειξη των κρίσιμων διλημμάτων

Το κεντρικό προεκλογικό βίντεο του ΠΑΣΟΚ δεν έχει βγει ακόμα στον αέρα, όμως στη Χαριλάου Τρικούπη ξέρουν ποιο είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν – και αυτό είναι πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Με κεντρικό πρόσωπο τον Νίκο Ανδρουλάκη, στόχος της καμπάνιας του κόμματος είναι να καταστεί σαφές πως οι αποφάσεις μιας εκλογικής επιλογής μετρούν, ειδικά όταν κανείς είναι αντιμέτωπος με κρίσιμα διλήμματα.

Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να αναδείξουν την ψήφο στο κόμμα ως μια τέτοια απόφαση, που θα καθορίσει το είδος της αντιπολίτευσης που θα έχει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – προβάλλοντας το ίδιο ως η σοβαρή αντιπολίτευση που «έχει αποδείξει πως μπορεί να είναι αξιόπιστη» διαχρονικά, τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναδεικνύοντας και την ευρωπαϊκή διάσταση της «πράσινης» πολιτικής, στη Χαριλάου Τρικούπη βάζουν στο επίκεντρο τους μη προνομιούχους και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας, εξηγώντας στην πραγματικότητα τι εκπροσωπεί κάθε πλευρά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι συμβολισμοί

Λέξεις-κλειδιά σε αυτήν την προεκλογική προσπάθεια συνολικά είναι πρώτα απ’ όλα η λέξη «μαζί», η οποία συνοδεύει τον Νίκο Ανδρουλάκη από την πρώτη στιγμή που ο ίδιος διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος, το «εμείς» (ως μια προσπάθεια ανάδειξης του πολιτικού διακυβεύματος σε επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας με ορίζοντα 2027 όσο και της μάχης για τα ηνία του κεντροαριστερού χώρου), αλλά και τα επιρρήματα «δυνατά» και «αξιόπιστα», που προσδιορίζουν την κατεύθυνση του κόμματος. Σε επίπεδο Διαδικτύου, θα «τρέξουν» μικρότερα βίντεο με θέσεις του κόμματος που αφορούν τις νεότερες γενιές, σε μια γλώσσα που μιλούν εκείνες και για θέματα που τις αφορούν κυρίως – η ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος σε αυτές τις ηλικίες είναι και ένα από τα στοιχήματα αυτών των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ.

Παρότι στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αναζητήσει τη βοήθεια διαφημιστικής, το τελικό «πράσινο φως» το δίνει η ηγετική ομάδα ύστερα από συσκέψεις σε πολιτικό επίπεδο – με βουλευτές όπως ο Παύλος Χρηστίδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Μιχάλης Κατρίνης, «μπαρουτοκαπνισμένα» στελέχη όπως ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μανώλης Οθωνας και ο Πέτρος Ευθυμίου, αλλά και τους στενούς συνεργάτες του Ανδρουλάκη, όπως η διευθύντρια επικοινωνίας Στεφανία Μουρελάτου, ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάση Γλαβίνα και ο Νικόλας Παπάζογλου.

Related posts

Παράτυπη… πειθαρχία

admin

Μητσοτάκης: Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει

admin

Κλιμακώνουν την ένταση στο Αιγαίο οι Τούρκοι

admin

Στο χειρουργείο ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Υπεβλήθη σε επέμβαση στη σπονδυλική στήλη

admin

Οι κινήσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

admin

Σπαρτιάτες: Το κόμμα της ακροδεξιάς πολυκατοικίας που στηρίζει ο Κασιδιάρης

admin

Τι είπε ο Μητσοτάκης για το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

admin

Αγία Σοφία: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να προστατέψουν το μνημείο της UNSESCO

admin

Στην Αλβανία αύριο ο Μητσοτάκης – Θα έχει συνάντηση με Ράμα

admin