Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αδοξο τέλος για την Instashop στην Ελλάδα

Άδοξο τέλος, μετά από δύο χρόνια δραστηριοποίησή της στην ελληνική αγορά, έχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Instashop στην Ελλάδα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που ίδρυσαν το 2015 στο Ντουμπάι ο Γιάννης Τσιώρης και η Ιωάννα Αγγελιδάκη -σ.σ. η Instashop εξαγοράστηκε το 2020 από τη Γερμανική Delivery Hero, παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο του online delivery έναντι 360 εκατ. δολ.-, κατεβάζει ρολά στην Ελλάδα.

Σε επιστολή που απέστειλε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στα συνεργαζόμενα καταστήματα, μεταξύ των οποίων σε αρκετές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και μεμονωμένα καταστήματα λιανικής από διάφορους κλάδους, τους ενημερώνει ότι οι υπηρεσίες της Instashop θα σταματήσουν επίσημα στην Ελλάδα στις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Διευκρινίζει πάντως ότι το Instashop, που δραστηριοποιείται στο q-commerce θα συνεχίσει να λειτουργεί σε άλλες χώρες.

Της απόφασης αποχώρησης της Instashop από την Ελλάδα -σ.σ. η ελληνική θυγατρική ιδρύθηκε στις 9 Μαΐου του 2018 με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 2.000 ευρώ- είχε προηγηθεί στις αρχές Νοεμβρίου η απόφαση του ιδρυτή και CEO της InstaShop, Γιάννη Τσιώρη, να αποσυρθεί από το ρόλο του ως CEO, αρχής γενομένης της 17ης Νοεμβρίου 2023. Θέση που ανέλαβε ο Nikola Cabarkapa (φωτ.), ο οποίος κατέχει το ρόλο του COO της InstaShop και συνεργάζεται με την εταιρεία από το 2017.

Η Instashop, που ανήκει στον όμιλο Delivery Hero στον οποίο ανήκει και η efood, στη χρήση του 2022 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) εμφάνισε στην Ελλάδα κύκλο εργασιών 3,186 εκατ. ευρώ από 1,546 εκατ. ευρώ το 2021. Ωστόσο παρά την αύξηση του τζίρου εμφάνισε ζημιές προ φόρων 3,559 εκατ. ευρώ από ζημιές 1,236 εκατ. ευρώ το 2021 και καθαρές ζημιές 3,559 εκατ. ευρώ από ζημιές 1,236 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία που συνεργάζεται με τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Θανόπουλος, My Market, Ergon, Bazaar, με τις αλυσίδες Κωτσόβολος, Pet City, κ.ά. με convenience stores, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κ.α., στο τέλος του 2022 απασχολούσε 107 άτομα από 66 το 2021.

Τι γράφει η επιστολή της Instashop

Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, και μετά από προσεκτική αξιολόγηση των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς, και των δύσκολων παγκόσμιων μακροοικονομικών συνθηκών που επιμένουν λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να διακόψουμε την υπηρεσία της εφαρμογής μας στην Ελλάδα.

Θέλουμε να εκφράσουμε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που παρείχατε στο Isntashop καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Η αφοσίωση σας στην παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες μας υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος των δραστηριοτήτων μας.

Σύμφωνα με το άρθρο 572662 του Ελληνικού Αστικού Κώδικα το οποίο τυγχάνει εφαρμογής και εν προκειμένω, θα θέλαμε να ασκήσουμε το δικαίωμά μας επί του ίδιου και να προχωρήσουμε σε τερματισμό της μεταξύ μας εμπορικής σύμβασης, επικαλούμενο σοβαρό λόγο που συνίσταται στην οριστική διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής και του ιστότοπου Instashop στην Ελλάδα. Ο τερματισμός της μεταξύ μας συμφωνίας και συνεργασίας θα τεθεί σε ισχύ την 31η Δεκεμβρίου.

Καθώς περνάμε σε αυτή τη φάση θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η ομάδα μας θα συνεργαστεί στενά για να εξασφασίσει μια ομαλή διαδικασία αποσύνδεσης.

Ακολουθούν μερικά σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  1. Μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2023: Οι υπηρεσίες της Instashop θα σταματήσουν επίσημα στην Ελλάδα και το κατάστημα σας δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα Instashop.
  2. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023: Οι πελάτες θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν παραγγελίες από το κατάστημα σας στο Instashop. Ωστόσο έχετε υπόψιν σας ότι ο αριθμός των εισερχόμενων παραγγελιών ενδέχεται να μειωθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
  3. Όλες οι εκκρεμείς παραγγελίες που έγιναν πριν από την ημερομηνία διακοπής της υπηρεσίας θα εκπληρωθούν ως συνήθως. Ζητούμε τη συνεργασία σας για την επεξεργασία αυτών των παραγγελιών ως συνήθως.
  4. Οι εβδομαδιαίες μεταφορές θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ από το δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου του 2023 και μετά θα ξεκίνησουμε τη λογιστική συμφωνία.
  5. Η ομάδα μας θα είναι διαθέσιμη για να σας παρέχει υποστήριξη και να απαντήσει σε τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον υπεύθυνο account manager σας.

Αν και αυτή η απόφαση ήταν αναμφίβολα δύσκολη για εμάς δεν μειώνει την αξία που έχετε προσδώσει στην πλατφόρμα μας και πιστεύουμε ότι η επιχείρησή σας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ανεξάρτητα. Καθώς αποχαιρετούμε την Ελλάδα το Instashop θα συνεχίσει να λειτουργεί σε άλλες χώρες ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στην υποστήριξη των συνεργατών μας στις χώρες αυτές.

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή χρειάζεστε βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη μετάβαση και να διασφαλίσουμε τη θετική ολοκλήρωση της συνεργασίας μας. Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την αφοσίωση και τη συνεργασία σας με το Instashop. Σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές σας προσπάθειες.

Με εκτίμηση η ομάδα του Instashop.

Related posts

Trade Estates: Ο στόχος για χαρτοφυλάκιο 1 δισ. και το νέο placement

admin

Η TEKA Systems ολοκλήρωσε την εφαρμογή SAP Business One στη Revoil

admin

Unibios: Στα €5,99 εκατ. αυξήθηκαν οι πωλήσεις στο 9μηνο

admin

«Μίλα Tώρα»: Την πανελλαδική καμπάνια κατά του bullying στηρίζει η Coffee Island

admin

Mytilineos και όμιλος Καράτζη υπέγραψαν «πράσινο» PPA ισχύος 210 MW

admin

Στον Τούρκο επενδυτή της Dardanel και τυπικά η Καλλιμάνης

admin

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στήριξε η Τράπεζα Ηπείρου

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Στα 43,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA το Q1

admin

Μ. Μουστάκας: Επενδύσεις άνω των 10 δισ. από ΓΕΚ Τέρνα

admin