Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wikifarmer: Οι top αναζητήσεις αγροτικών προϊόντων στην Ελλάδα για το 2020 .

Το μέλι φαίνεται πως ήταν η κορυφαία αναζήτηση καταναλωτών κι επιχειρήσεων στο Wikifarmer.gr, ανάμεσα σε εκατομμύρια αναζητήσεις το 2020, έχοντας μεγάλη διαφορά από τις πατάτες που ήταν η δεύτερη αναζήτηση. Μεγάλη συμβολή σε αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται πως έπαιξε και η ανησυχία που υπήρξε όλο το 2020 για τον κορωνοϊό, καθώς το μέλι είναι γνωστό και για τις προστατευτικές του ιδιότητες όσον αφορά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Εκτός του μελιού, εντύπωση προκαλεί και η παρουσία της πατάτας στη δεύτερη θέση, γεγονός που σίγουρα συνδέεται και με το γεγονός πως πολλοί Έλληνες στράφηκαν προς τη μαγειρική κατά τη διάρκεια των lockdowns, παράλληλα με το γεγονός πως η πατάτα αποτελεί πολύ δημοφιλές συστατικό στη διατροφή μας. Μεγάλο ρόλο στην πολύ μεγάλη αναζήτηση της πατάτας έπαιξε και το άνοιγμα της εστίασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην τρίτη θέση ήταν τα πορτοκάλια, ένα πολύ δημοφιλές φρούτο τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα.  

Εντύπωση φυσικά προκαλεί η έκρηξη των αναζητήσεων όσον αφορά τα βιολογικά προϊόντα, γεγονός που δείχνει πως και η Ελλάδα ακολουθεί τις τάσεις του εξωτερικού όσον αφορά στην καλύτερη και πιο υγιεινή διατροφή και την αναζήτηση προϊόντων που έχουν καλλιεργηθεί με πιο βιώσιμο τρόπο. 

Τη δεκάδα συμπληρώνουν αναζητήσεις για προϊόντα που είναι πολύ δημοφιλή στην χώρα μας και εμφανίζουν τις αντίστοιχες πωλήσεις στο λιανεμπόριο, καθώς αποτελούν βασικό κομμάτι της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής,  όπως τα αυγά, οι ντομάτες, οι ελιές και το ελαιόλαδο. Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα ψάρια, ωστόσο αυτό δικαιολογείται τόσο από τη νηστίσιμη περίοδο όσο και από την αυξητική τάση του μαγειρέματος στο σπίτι. 

7366_tmp

Όπως άλλωστε μας ανέφεραν στελέχη της Wikifarmer, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αναζητήσεων: “ Σίγουρα φέτος ένα κομμάτι των αναζητήσεων επηρεάστηκε αρκετά από τις τάσεις που δημιουργήθηκαν από τον κορωνοϊό είτε λόγω της ανησυχίας μας για την υγεία μας είτε λόγω της μεγάλης παραμονής στο σπίτι. Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε η μεγάλη αύξηση των αναζητήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων από πολλές ξένες χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, το Ισραήλ και η Γαλλία.”

Εξαιτίας της ακύρωσης των εμπορικών εκθέσεων ανά τον κόσμο, το Wikifarmer αποτελεί παράλληλα ένα μέσο έκθεσης και προβολής των αγροτικών προϊόντων σε χιλιάδες αγοραστές και φυσικά το μακροχρόνιο όραμα των ιδρυτών της πλατφόρμας που είναι η βελτίωση του εισοδήματος και κατ’ επέκταση η αναβάθμιση των μεθόδων παραγωγής των αγροτών, με άμεση συνέπεια την περαιτέρω ανάπτυξη της βιώσιμης αγροτικής καλλιέργειας και την αύξηση της παραγωγής, που θα λύσει βασικά προβλήματα όπως η έλλειψη τροφής και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Στοιχεία επικοινωνίας: Πέτρος Σάγκος / Co-founder & Chief Content Officer Wikifarmer 

τηλ. 6907369845  E-mail: science@wikifarmer.com

Related posts

Ταμείο Ανάκαμψης: «Έπεσαν οι υπογραφές» για τα πρώτα 17,8 δισ. ευρώ

banksnews

Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων -Τι περιλαμβάνει

banksnews

Και με τη «βούλα» της Επιτροπής Ανταγωνισμού η «αλλαγή σκυτάλης» στην Creta Farm

banksnews

Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού – «Συν-Εργασία»: Ξεκινούν οι πληρωμές

banksnews

Reuters: Κάτω από το 2% οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων

banksnews

Άδεια ειδικού σκοπού: Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας – Τι προβλέπεται για δικαιούχους γονείς

banksnews

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Lamda Hellix: «Φιλοδοξία μας να καταστεί η Ελλάδα κόμβος μεταφοράς δεδομένων»

banksnews

Ο Στουρνάρας αναλαμβάνει πρόεδρος της Επιτροπής Επιθεώρησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με άνοδο το άνοιγμα σήμερα

banksnews