Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Νέα ρεκόρ για τους δείκτες με σερί ανοδικών συνεδριάσεων

Το ανοδικό σερί διατηρήθηκε και σήμερα στην Wall Street με τους δείκτες να πραγματοποιούν την τέταρτη ανοδική τους συνεδρίαση καθώς και νέα ιστορικά υψηλά.
Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,11% κλείνοντας στις 28.267 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,03% καταγράφοντας ωστόσο νέο υψηλό στις 3.192,5 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,10% κλείνοντας στις 8.823 μονάδες.
Η μετοχή της Netflix σημείωσε ισχυρή άνοδο άνω του 3%, μετά την δημοσιοποίηση των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που καταγράφει σε σημαντικές αγορές όπως της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και του Ειρηνικού. Η μετοχή της Johnson & Johnson σημείωσε κέρδη 1,5% μετά την έκθεση της Morgan Stanley, στην οποία αναφέρονταν ότι πολλά από τα διαρθρωτικά προβλήματα της εταιρείας «έχουν αντιμετωπιστεί».
Η σημερινή κίνηση των δεικτών δίνει συνέχεια στο θετικό momentum που ξεκίνησε με την ανακοίνωση της προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου της περασμένης εβδομάδας, όταν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Όπως έχει γίνει γνωστό το Πεκίνο συμφώνησε να αυξήσει τις αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, ενώ ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην επιβολή των προγραμματισμένων νέων δασμών κατά της Κίνας.
Η συμφωνία, αναμένεται να υπογραφεί την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο εμπορίου των ΗΠΑ Robert Lighthizer, ο οποίος την χαρακτήρισε «απολύτως εφαρμόσιμη».
Φυσικά ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας δεν έχει τελειώσει καθώς σημαντικά και μεγάλα θέματα όπως η επιβεβλημένη μεταφορά τεχνολογίας παραμένουν άλυτα και αναμένεταν να αποτελέσουν το πεδίο διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης της συμφωνίας.
Ωστόσο η «πρώτη φάση» της συμφωνίας φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο για τις μετοχές της Wall Street να συνεχίσουν την ανοδική τους κίνηση σε ένα εξαιρετικά θετικό έτος για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά και επιπλέον θέτει τις βάσεις για τον επόμενο χρόνο σύμφωνα με αναλυτές που επικαλείται το CNBC.
Σύμφωνα με τους ίδιους είναι δύσκολο να επαναληφθεί το θετικό αποτέλεσμα του 2019 αλλά υπάρχει η εκτίμηση ότι η αγορά θα τα πάει καλύτερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο της.
Ο δείκτης S&P 500 ξεκίνησε τη συνεδρίαση έχοντας καταγράψει ετήσια άνοδο κατά 27,3% που είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το 2013. Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq έχουν καταγράψει κέρδη 21% και 32,8% μέχρι τώρα στη χρονιά.
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 1,89%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,2% στα 60,94 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε με άνοδο 0,1% διαμορφώθηκε στα 1.480 δολ./ουγκιά.
- --.gr

Related posts

Συντάξεις Μαΐου – Επιδόματα – Δώρο Πάσχα: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

banksnews

Συντάξεις και επιδόματα: Εβδομάδα πληρωμών – Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα

banksnews

Επιβατική κίνηση: Μείον 70% στο τετράμηνο του 2021 με 1,66 εκατ. επιβάτες στα αεροδρόμια της χώρας

banksnews

«Μύλος» ξανά με τα υπερκέρδη την ώρα που η τιμή ηλεκτρισμού σκαρφαλώνει στα €312 η μεγαβατώρα

banksnews

Υγρά καύσιμα χωρίς πετρέλαιο από τα διυλιστήρια του μέλλοντος – Επενδύσεις από ΕΛΠΕ

banksnews

Σε αυτές τις χώρες ζεις σαν «βασιλιάς» με λίγα χρήματα – Ποια είναι στη γειτονιά μας

banksnews

Συνήγορος του καταναλωτή: Nα διαθέτουν ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής οι ηλεκτρονικοί πάροχοι

banksnews

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η υποχρεωτική αργία της 28ης Οκτωβρίου

banksnews

Στο «άρμα» της βιώσιμης ανάπτυξης ο Όμιλος V Group – Αντιστάθμιση Ανθρακικού Αποτυπώματος

banksnews