Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Valuelenz: Η ελληνική startup δημιουργεί υποδομές για… hybrid commerce

Την είσοδο των πελατών τους στην εποχή του hybrid commerce προσφέρουν οι αλυσίδες και επιχειρήσεις λιανικής μέσω των υπηρεσιών της ελληνικής startup Valuelenz που δραστηριοποιείται στο χώρο του retail tech.

Η εταιρεία μέχρι στιγμής έχει κινηθεί σε αγορές όπως η Κύπρος και η Ελλάδα και πλέον στοχεύει να επεκταθεί και σε άλλες αγορές αναζητώντας χρηματοδότηση.

Η Valuelenz είναι μια Startup Υβριδικού Εμπορίου που επιτρέπει στα φυσικά καταστήματα να αποκτήσουν μια σειρά από ψηφιακές δυνατότητες που δημιουργούν νέους τρόπους για να πραγματοποιούν οι πελάτες τις αγορές τους.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Πάνο Κωνσταντινίδη και την Τζένη Ταντίδου και υλοποιεί καινοτόμες λύσεις, που βοηθούν τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου να προσφέρουν αγορές συνδεδεμένες, προσωπικές και ευχάριστες, όπου κι αν ψωνίζουν οι καταναλωτές. Παρέχει δυνατότητες από τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο σε μια ενιαία αγοραστική «phygital» εμπειρία υβριδικού εμπορίου, στο πλαίσιο των αλλαγών που έχουν επιφέρει οι ψηφιακές τεχνολογίες.

Η εταιρεία ήδη βρίσκεται κοντά στην υπογραφή με τρεις μεγάλες εταιρείες στην χώρα μας από τον χώρο της ενέργειας, των ηλεκτρονικών ηλεκτρικών αλλά και της μόδας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης παρουσίασης της εταιρείας στους εκπροσώπους του Τύπου ο Πάνος Κωνσταντινίδης, συν-ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Valuelenz τόνισε ότι πλέον στόχος είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και η επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε αγορές του εξωτερικού, κάτι που θα πετύχουν με κεφάλαια που θα προκύψουν είτε μέσα από στρατηγικό επενδυτή, είτε μέσω χρηματοδότησης.

Τα σχέδια της Valuelenz για την επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, διαφαίνεται και από το γεγονός ότι ήδη υποστηρίζονται 26 γλώσσες.

Η πλατφόρμα της Valuelenz συνδέει τον κόσμο των online αγορών με εκείνον των offline και δημιουργεί μια ενιαία εμπειρία αγορών, όπου κι αν ψωνίζει κανείς. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του cloud και χωρίς να χρειάζεται ο καταναλωτής να «κατεβάσει» οποιαδήποτε εφαρμογή, η επιχείρηση λιανικής που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Valuelenz μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες όπως:

  • Online αγορές μέσα στο φυσικό κατάστημα με τη χρήση QR κωδικών και barcodes.
  • Self-checkout και παράκαμψη της αναμονής σε ουρές.
  • Προσωποποιημένες και αποκλειστικές προσφορές.
  • Quick shopping (μπαίνω, σκανάρω, πληρώνω, και φεύγω γρήγορα, και μου στέλνουν τα προϊόντα σπίτι).
  • Click & collect από τον ίδιο τον καταναλωτή ή click & deliver.
  • Άμεση παροχή πληροφοριών για προϊόντα όταν βρίσκεται στο φυσικό κατάστημα, είτε είναι στο e-shop της επιχείρησης.
  • Personal video shopping με την καθοδήγηση πωλητή (personal shopper).

Η πλατφόρμα δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συγκεντρώνουν περισσότερα δεδομένα για τη συμπεριφορά των πελατών τους και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν τις αγορές τους, ειδικά στον φυσικό κόσμο, και περιλαμβάνει εργαλεία ανάλυσης των δεδομένων, ακόμη και προτού οι πελάτες καταλήξουν στην αγορά.

Την πλατφόρμα της Valuelenz αξιοποιούν αλυσίδες στην Ελλάδα (MediaMarkt) και την Κύπρο (ERA Department Stores, SPAR Cyprus), οι οποίες είδαν εντυπωσιακά αποτελέσματα, όσον αφορά τη βελτίωση της εμπειρίας των αγορών που έκαναν οι πελάτες τους.

Related posts

Μινωικές: Στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ

banksnews

Ελλάκτωρ: Στο 9,798% ανέβασε το ποσοστό της η Atlasinvest Holding

banksnews

Οι νέες προτεραιότητες των Διοικητικών Συμβουλίων

banksnews

Επεκτείνεται η Lidl, νέο κατάστημα στη Θάσο

banksnews

Cosmote: Πώς θα κερδίσετε απεριόριστα data το φετινό καλοκαίρι

banksnews

Interamerican: Σημαντική η απήχηση των νέων προγραμμάτων ομαδικής ασφάλισης

banksnews

Επεσαν οι υπογραφές για το υδατοδρόμιο Ίου

banksnews

Cosmote: Η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι έφτασε στην Σπάρτη

banksnews

Νέα πρόστιμο 8 εκατ. ευρώ από EK για την Folli Follie

banksnews