Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

United Group: Επενδυτικό πλάνο 1,3 δισ. ευρώ σε οπτική ίνα και 5G

Η εξαγορά της Wind που ολοκληρώθηκε χθες από την United Group μετατρέπει την Ελλάδα στην πιο σημαντική χώρα για τον όμιλο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα έσοδα με βάση τις αποκλειστικές συνδέσεις. Για το λόγο αυτό ήδη προγραμματίζει επενδύσεις 1,3 δισ. ευρώ, ενώ το επόμενο διάστημα θα αποφασίσει το πλάνο που θα υιοθετήσει και πως  θα «χτίσει» ένα ισχυρό δίκτυο υποδομών, όπως έκανε στην Γιουγκοσλαβία.

Από το 1,3 δισ. ευρώ που θα επενδύσει η United Group στην χώρα μας το μεγαλύτερο τμήμα θα διοχετευτεί στις οπτικές ίνες, την πιο προηγμένη τεχνολογία σταθερής τηλεφωνίας, θα ακολουθήσει το 5G προετοιμάζοντας το δρόμο για το 6G, η συνδρομητική τηλεόραση, τα έργα τους Ταμείου Ανάκαμψης που θα απαιτήσουν ιδιωτική χρηματοδότηση και τέλος κονδύλια θα διατεθούν και για την επερχόμενη συγχώνευση.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Wind είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο η συγχώνευση με την Nova και η επιλογή της διοικητικής ομάδας που θα «τρέξει» τη νέα εταιρεία, έναν ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά σε υπηρεσίες σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ισχυρή διοικητική ομάδα με στελέχη από Wind και Nova, αλλά και από την αγορά.

Σε αυτό το διάστημα θα οριστικοποιηθεί και το πλάνο για την Ελλάδα όπου εξετάζεται μεταξύ και το μέλλον  της εταιρείας Hellenic Openfiber Μονοπρόσωπη AE που είναι 100% θυγατρική της Wind Hellas. Η δημιουργία της εταιρείας έγινε με τις ευλογίες της United Group, καθώς συστήθηκε μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, ενώ στόχος της είναι η δημιουργία ενός πιο ευέλικτου σχήματος για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς στις σταθερές επικοινωνίες, με έμφαση στις οπτικές ίνες. Η νέα εταιρεία θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην χονδρική, πουλώντας τις υπηρεσίες της σε άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, συμπεριλαμβανομένου της Wind Hellas.

Σε περίπτωση που η UG αποφασίσει την ενίσχυση αυτής της θυγατρικής  οι νέες υποδομές οπτικών ινών που θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα θα πωλούνται και αυτές από την Hellenic Openfiber.

Υπενθυμίζεται ότι η  United Group, που έχει έδρα στην Ολλανδία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην περιοχή, ενώ στην Γιουγκοσλαβία αναπτύσσει επίσης ένα εκτεταμένο δικό της δίκτυο. Στελέχη της αγοράς τόνιζαν μιλώντας στο Εuro2day.gr ότι είναι στο DNA της UG να φτιάχνει τις δικές στης υποδομές και να μη χρησιμοποιεί υποδομές τρίτων.

Οι νέες υπηρεσίες

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε τα καταστήματα της Nova να μπορούν να πουλούν προϊόντας κινητής τηλεφωνίας της Wind αλλά και τα καταστήματα της Wind να μπορούν να πουλούν την συνδρομητική τηλεόραση ΕΟΝ.

Ωστόσο θα απαιτηθεί ένας με ενάμιση χρόνος για να ενοποιηθεί η σταθερή τηλεφωνία. Έτσι οι συνδρομητές των δύο εταιρειών αναμένεται να είναι σε θέση να απολαμβάνουν ενιαία πακέτα σταθερής – κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης μέσα στο  2023.

Related posts

Prodea: Απέκτησε πέντε οικόπεδα στο Μαρούσι για «πράσινο» συγκρότημα γραφείων

banksnews

Στην Andromeda ο έλεγχος της Περσεύς

banksnews

Στάσσης: Δραματικά χειρότερη η εικόνα της ΔΕΗ

banksnews

Η Intracom Telecom υλοποίησε 47 φωτοβολταϊκά έργα στην Ελλάδα

banksnews

ΟΠΑΠ: Στα 174 εκατ. τα GGR, προτείνει αυξημένο μέρισμα

banksnews

Επένδυση στη βιομάζα εξετάζει η Επίλεκτος Ενεργειακή

banksnews

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την MLS

banksnews

Η SeedBlink επεκτείνει την παρουσία στην Ελλάδα-Πρώτη κίνηση εκτός Ρουμανίας

banksnews

Πως θα βρεθούν τα 750 εκατ. που ψάχνει η ΔΕΗ

banksnews