Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

UBS: Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες- Οι τιμές-στόχοι

UBS: Σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες- Οι τιμές-στόχοι

Η UBS συντάσσεται με αναλύσεις κορυφαίων οίκων αξιολόγησης σχετικά με τις προοπτικές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών.

Η UBS βλέπει περιθώρια ανόδου, από 38% έως 56%, στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, σημειώνοντας πως πιθανές διανομές κεφαλαίων που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα συντηρητικά σχέδια των διοικήσεων.

Ο οίκος σημειώνει πως υπάρχει ξεκάθαρα θετική σχέση ρίσκου/ανταμοιβής και δίνει σύσταση και για τις τέσσερις μετοχές.

Όπως σημειώνει η UBS, οι τράπεζες είναι καλά τοποθετημένες για να ωφεληθούν από τον κύκλο επενδύσεων που θα φέρει το Ταμείο Ανάκαμψης και από την ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αναμένει επίσης αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων κατά 8,7% ετησίως για το διάστημα 2023-2026.

Ο οίκος δηλώνει αισιόδοξος και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, για την οποία περιμένει ώθηση από τον τουρισμό, τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης (μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί 15 από τα 36 δισ. ευρώ), την ισχυρή κατανάλωση με τη βοήθεια της βελτίωσης στην αγορά εργασίας και την απουσία ουσιαστικής δημοσιονομικής επιβάρυνσης.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνει τιμή-στόχο στα 11,20 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα (περιθώριο ανόδου 56%), την οποία ξεχωρίζει ως top pick, για την ποιότητα της έκθεσής της στο story ανάκαμψης, την υψηλή κερδοφορία, την ισχυρή κεφαλαιακή θέση, την καλή πιστωτική ποιότητα και το ενδεχόμενο διανομής κεφαλαίου.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, ο οίκος δίνει τιμή-στόχο στα 5,70 ευρώ (περιθώρια ανόδου 50%) και την χαρακτηρίζει top pick για τις δυνατότητες re-rating, το αξιοσημείωτο story ανάκαμψής της και την καλή κερδοφορία, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κεφαλαιακή της θέση είναι πιο αδύναμη.

Για την Eurobank, η τιμή-στόχος τίθεται στα 2,74 ευρώ (περιθώρια ανόδου 38%), με τους αναλυτές να επισημαίνουν στα θετικά την εξαγορά της Ελληνικής, την γεωγραφική διαφοροποίηση σε Κύπρο και Βουλγαρία, την υψηλή κερδοφορία και την ευελιξία στα κεφάλαια. Στα αρνητικά αναφέρεται  το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης.

Για την Alpha Bank, ο στόχος τίθεται στα 2,32 ευρώ (περιθώρια ανόδου 45%), με τη UBS να σημειώνει ότι η τράπεζα είναι ηγέτιδα στον δανεισμό των επιχειρήσεων, με τα κεφάλαιά της να ενισχύονται από το deal με την UniCredit στη Ρουμανία, αλλά έχει χαμηλότερη κερδοφορία, με χαμηλότερο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αλλά και υψηλές προοπτικές διανομής κεφαλαίου σε σχέση με την κεφαλαιοποίησή της.

#UBS #ΤΡ-ΖΕΣ #μετοχές #Οίκοι_Αξιολόγησης

Related posts

Σημαντικά αυξημένα κατά 25,5% τα έσοδα της Trastor στο εξάμηνο

admin

IDEAL Holdings: Οι επόμενοι… σταθμοί για το ομόλογο

admin

Δημόσια πρόταση Epsilon Net: Εύλογο και δίκαιο το προσφερόμενο αντάλλαγμα

admin

Alpha Trust: Ολοκληρώθηκε απορρόφηση της θυγατρικής Alpha Trust Ελληνική Γη

admin

ΕΥΑΘ: Παραιτήθηκε μέλος του ΔΣ- Η νέα σύνθεση

admin

Doppler: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 636 χιλ. ευρώ

admin

MIG: Στο 12,81% το ποσοστό της «συμμαχίας» Ηλιόπουλου

admin

Morgan Stanley: «Ποντάρει» στις ελληνικές τράπεζες- Νέες τιμές-στόχοι

admin

HELLENiQ ENERGY:Ξεπέρασαν το €1 δισ. οι προσφορές για το 5ετές

admin