Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Trastor: Απέκτησε από την Avax δύο ακίνητα στο Μαρούσι

Την απόκτηση δύο αυτοτελών κτιρίων γραφείων πρώτης κατηγορίας στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο Μαρούσι από την ΑΒΑΞ Α.Ε. ανακοίνωσε η Trastor A.E.E.A.Π.

Ειδικότερα, πρόκειται για την απόκτηση τετραώροφου κτιρίου συνολικής επιφάνειας 21.412 τ.μ. που αποτελείται από χώρους γραφείων με υπόγειους χώρους στάθμευσης και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Trastor, το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου αρ. 16 και το τίμημα απόκτησης ανήλθε σε €26,8 εκατ.

Tο έτερο κτίριο που απέκτησε η Εταιρεία είναι ένα τετραώροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας 4.185 τ.μ. το οποίο αποτελείται από χώρους γραφείων με υπόγειους χώρους στάθμευσης και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Αμαρουσίου-Χαλανδρίου αρ. 29 και το τίμημα απόκτησης ανήλθε σε €7,2 εκατ. Πωλητής των δύο ακινήτων είναι η εταιρεία ΑΒΑΞ Α.Ε., ένας από τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους στη Ελλάδα, η οποία θα παραμείνει ως μισθώτρια εταιρεία στα δυο ακίνητα.

Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση των δύο ακινήτων χρηματοδοτήθηκε από κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση κοινών ομολογιακών δανείων.

Με την ολοκλήρωση της απόκτησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Τάσος Καζίνος, δήλωσε σχετικά:

«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για εμάς, καθώς ολοκληρώσαμε με επιτυχία μία μεγάλη επένδυση. Στην Trastor, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές μελλοντικών υπεραξιών που μπορεί να προσφέρει η ελληνική αγορά ακινήτων, εφαρμόζουμε το επενδυτικό μας πλάνο και διευρύνουμε περαιτέρω το Χαρτοφυλάκιό μας με την απόκτηση δύο σημαντικών ακινήτων στο Μαρούσι. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε με συνέπεια τη αναπτυξιακή στρατηγική μας, με εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά ακινήτων».

Η ανακοίνωση της ΑΒΑΞ

Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι την 29.05.2020 υπεγράφη συμφωνία πώλησης δύο αυτοτελών κτιρίων ιδιοκτησίας της στο Μαρούσι, επί της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 16 και 29, συνολικής έκτασης 25.597 τ.μ. στα οποία στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες και τα γραφεία διοίκησης της Εταιρείας έναντι συνολικού τιμήματος €34.000.000. Αγοράστρια των ως άνω ακινήτων είναι η Trastor AEΕΑΠ ενώ η εταιρεία θα διατηρήσει τη χρήση των ακινήτων δυνάμει μακροχρόνιας μίσθωσης. Η συμφωνία αυτή αναμένεται να βελτιώσει τη διάρθρωση του ισολογισμού της εταιρείας ενώ δεν προβλέπεται να έχει ουσιώδη επίδραση επί των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κος. Χρήστος Ιωάννου, προέβη σχετικά στο ακόλουθο σχόλιο:

«Στα πλαίσια της στρατηγικής μας για αποεπένδυση από μη-βασικές λειτουργικές δραστηριότητες, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταβίβασης των δύο ακινήτων και την ταυτόχρονη σύναψη μακροχρόνιας συνεργασίας με την μίσθωση αυτών από την Trastor AEΕΑΠ, η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία. Με την κίνηση αυτή, ενισχύουμε την ταμειακή μας ρευστότητα, μειώνουμε σημαντικά τον δανεισμό μας και επικεντρωνόμαστε στον πυρήνα των δραστηριοτήτων μας, δηλαδή τις κατασκευές, τις παραχωρήσεις και την ενέργεια.

Παράλληλα, σε μια περίοδο με ιδιαίτερες προκλήσεις, η δυναμική και το αποτύπωμα της εταιρείας διευρύνονται καθώς, μεταξύ άλλων, προχωράμε στην παράδοση τριών νέων σταθμών της Γραμμής 3 του Μετρό, ολοκληρώνουμε την κατασκευή των τμημάτων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) από Καβάλα μέχρι Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη μέχρι Καστοριά και εκκινούμε τα έργα του αγωγού διασύνδεσης φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB)».

Related posts

Ποιες είναι οι 5 νέες εισαγωγές στο ΧΑ τη νέα χρονιά

banksnews

Νέες τιτλοποιήσεις, εθελούσια και οργανωτική αναδόμηση για την ΕΤΕ

banksnews

B&F: Πρόωρη λύση σύμβασης leasing και εξαγοράς ακινήτου

banksnews

Leave a Comment