Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Silicon Valley Bank: Τι φοβούνται οι αναλυτές για την «επόμενη ημέρα» της κατάρρευσης

Η κατάρρευση της SVB

και

η διάσωση των καταθέσεων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ

επηρεάζουν τόσο την οικονομία της χώρας όσο και τις εκτιμήσεις για τα επιτόκια της

Fed

.

Η άμεση παρέμβαση των αρχών για την προστασία των καταθετών και του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος ενδέχεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, να υποστηρίξει την αμερικανική οικονομία σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο αλλά να δημιουργήσει προβλήματα σε μακροπρόθεσμο. Πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του τομέα των χρηματοοικονομικών παραθέτουν κι αυτά τις δικές τους εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Pershing Square, Μπιλ Άκμαν, αναμένονται περισσότερες καταρρεύσεις τραπεζών, ενώ ο Chief Investment Officer (CIO) της DoubleLine Capital, Τζέφρι Γκούντλαχ, τόνισε πως οι κινήσεις του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ τώρα πια υποδεικνύουν την άμεση δημιουργία ύφεσης.

Το νέο πρόγραμμα της κυβέρνησης θα παρέχει δάνεια με διάρκεια μέχρι και ένα έτος σε αντάλλαγμα με τίτλους τους οποίους η Fed αποτιμά στην ονομαστική τους αξίας (100 σεντ/δολάριο). Η κεντρική τράπεζα, όμως, τόνισε πως θα μπορέσει να προσφύγει και πέραν της εξασφάλισης αυτής, υποδεικνύοντας πως αναμένει προβλήματα σε ό,τι αφορά ορισμένους από τους τίτλους αυτούς.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με το Bloomberg:Μπιλ Άκμαν – Pershing Square
«Όλο και περισσότερες τράπεζες θα καταρρεύσουν παρά την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά τουλάχιστον έχουμε, πια, γνώση του πως θα αντιδράσουν οι ρυθμιστικές αρχές. Η κυβέρνησή μας έλαβε σωστά μέτρα, ενώ η παρέμβασή της δεν αποτελεί bailout. Οι τραπεζίτες οι οποίοι έκαναν λάθος θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις αντίστοιχες συνέπειες. Οι επενδυτές και οι ομολογιούχοι οι οποίοι δεν άσκησαν αρκετή εποπτεία στις τράπεζες θα χάσουν τα πάντα».

Τζέφρι Γκούντλαχ – DoubleLine Capital
«Εάν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί, η Fed θα προχωρήσει σε δανεισμό με 100 σεντ/δολάριο για περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν αξία υπό των 40 σεντ. Πρόκειται για μία επικίνδυνη επιλογή».

Πρίγια Μίσρα – TD Securities
«Ακόμα κι αν πουληθεί η SVB, οι ανησυχίες όσον αφορά τη ρευστότητα και τα κεφάλαια του τραπεζικού συστήματος θα παραμείνουν. Το νέο πρόγραμμα θα παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των καταναλωτών. Τα στάνταρ τραπεζικού δανεισμού, όμως, ενδέχεται να επιδεινωθούν, αυξάνοντας το ρίσκο. Παράλληλα, εκτιμούμε πως η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, με ανώτατο όριο στο 5,75% στο εγγύς μέλλον».

Διαβάστε περισσότερα στο --.gr

Ειδήσεις σήμερα:Ισοπεδώθηκε το παντοπωλείο στην Νέα Ερυθραία μετά την ισχυρή έκρηξη – Δείτε βίντεο«Έχουμε να κάνουμε με τομάρια»: Ξεσπά ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών από την Καλαμπάκα μετά τους διαλόγους για «τράκα» και σουβλάκιαSurvivor All Star: Τρεις ακόμα «Μαχητές» στον τάκο, μετά τον Ασημακόπουλο – Δείτε βίντεο

Related posts

«Κλείδωσαν» τα προϊόντα που θα ενισχύσουν το Καλάθι του Νοικοκυριού για τη Σαρακοστή

admin

Συντάξεις: Ποιες ξεμπλοκάρουν μετά από 7 χρόνια – Τι θα γίνει με τα αναδρομικά

admin

Τέλος στην ομηρία των ασφαλισμένων: Κατατέθηκε η τροπολογία για συντάξεις fast track και «συντάξεις εμπιστοσύνης»

admin

Ομόλογο: Πάνω από τα 24 δισ. οι προσφορές για το νέο δεκαετές

admin

Άλεξ Μπάλντοκ: Πώς η Κωτσόβολος εξελίχθηκε σε στήριγμα για το βρετανικό όμιλο Currys

admin

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση έως 300 ευρώ για διακοπές σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια

admin

Μείωση ενοικίων: Νέος γύρος αποζημιώσεων για τα «κουρεμένα» ενοίκια

admin

Φυσικό αέριο: «Ενίσχυση» της Ρεβυθούσας και χρήση αποθηκών στην Ιταλία για να εξασφαλιστεί επάρκεια

admin

Θέατρα – κινηματογράφοι: Ποιοι δικαιούνται οικονομική ενίσχυση – Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις

admin