Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Rolex: Πώς το χρώμα του ρολογιού μπορεί να αυξήσει κατά 5.000 ευρώ την αξία του

Κερδίζει ή χάνει αξία το ρολόι σας; Το χρώμα της στεφάνης του είναι τελικά, αυτό που καθορίζει την τιμή του.


Σύμφωνα με το Bloomberg Subdial Watch Index, δύο μοντέλα Rolex παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές στην τιμή τους στη δευτερογενή αγορά, αν και η μόνη τους διαφορά είναι το χρώμα γύρω από το καντράν

Οι τιμές για το μοντέλο Pepsi – η πιο πρόσφατη έκδοση του Rolex GMT Master II με κόκκινη και μπλε κεραμική στεφάνη – αυξήθηκαν κατά 4,1% στα 21.000 δολάρια τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Subdial, μιας πλατφόρμας εμπορίας ρολογιών με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο μεταξύ, οι τιμές για το μοντέλο «Batman» – πρόκειται για το ίδιο ρολόι αλλά με μαύρη και μπλε στεφάνη – μειώθηκαν κατά 10,1% σε περίπου 16.000 δολάρια.


Και τα δύο ρολόγια πωλούνται στην ίδια τιμή λιανικής – περίπου 10.700 δολάρια – με το ίδιο ατσάλινο βραχιόλι Rolex Oyster. Η διαφορά στις τιμές αποδεικνύει πώς, τόσο η ζήτηση για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, όσο και η σπανιότητά του μπορούν να επηρεάσουν την τιμολογιακή πολιτική. Οι έμποροι, οι συλλέκτες και τα μέσα ενημέρωσης της βιομηχανίας ρολογιών θεωρούσαν, ότι το μοντέλο Pepsi GMT δεν θα ήταν διαθέσιμο στην αγορά φέτος, εν μέσω συζητήσεων για τις προκλήσεις στην παραγωγή για την κατασκευή της κόκκινης και μπλε στεφάνης. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη και το συγκεκριμένο ρολόι εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στον κατάλογο της Rolex.

Με περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (11,1 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ετήσιες εκτιμώμενες πωλήσεις, η Rolex SA με έδρα τη Γενεύη είναι η μεγαλύτερη ελβετική μάρκα ρολογιών, ελέγχοντας περίπου το ένα τρίτο της συνολικής αγοράς των premium ελβετικών ρολογιών, σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των RBC και Morgan Stanley. Η Rolex δεν αποκαλύπτει στοιχεία παραγωγής για μεμονωμένα ρολόγια ή συνολικά, όμως, σύμφωνα με τους αναλυτές, η μάρκα κατασκευάζει συνολικά περίπου 1,2 εκατομμύρια ρολόγια ετησίως.


Η διάσημη εταιρεία σχεδιάζει τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στο ελβετικό καντόνι του Φρίμπουργκ, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της, το 2029 και αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή στις τέσσερις υφιστάμενες εγχώριες εγκαταστάσεις παραγωγής της στη Γενεύη και το Μπίελ.

Η ζήτηση για το μοντέλο Pepsi ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά και οι πελάτες μπορούν να περιμένουν μήνες έως και χρόνια προτού καταφέρουν να το αγοράσουν. Η Rolex παρουσίασε το Batman GMT το 2013. Το κέρδος κατά 4,1% του μοντέλου Pepsi σε ένα έτος, έρχεται σε αντίθεση με την απώλεια 5,7% για τον δείκτη τιμών ρολογιών Rolex που καταρτίστηκε από την Subdial.


Ο δείκτης ρολογιών του Bloomberg Subdial, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές των 50 πιο εμπορεύσιμων μοντέλων ρολογιών βάσει αξίας στη δευτερογενή αγορά, έχει υποχωρήσει κατά 8,7% σε ένα χρόνο. Σημειώνεται, ωστόσο πως ο δείκτης παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος τον Μάιο.


ΠΗΓΗ: www.--.gr

Related posts

Κοινωνικό Τιμολόγιο – Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι δικαιούνται φθηνό ρεύμα – Πώς θα κάνετε αίτηση

admin

Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 5% μέχρι τον Οκτωβρίου του 2022

admin

Η PRODEA Investments επενδύει στη δημιουργία έξυπνων και βιώσιμων κτηρίων στην Ελλάδα

admin

H MYTILINEOS επενδύει στο υδρογόνο για τον ανεφοδιασμό βαρέων οχημάτων

admin

Δεκαετές ομόλογο: Οι τρεις επιτυχίες της έκδοσης που το καθιστούν ορόσημο μετά την επενδυτική βαθμίδα

admin

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η υποβολή ενδικοφανών προσφυγών και αιτημάτων αναστολής στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών

admin

Moody’s: Νέες αναβαθμίσεις για Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς

admin

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: 4 στα 10 νοικοκυριά δυσκολεύονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες

admin

Χωριστές φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι 28 Φεβρουαρίου η υποβολή τους – Τι πρέπει να γνωρίζετε

admin