Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Revoil: Ενίσχυση κατά 23% στα κέρδη προ φόρων 9μήνου

Revoil: Ενίσχυση κατά 23% στα κέρδη προ φόρων 9μήνου

Σημαντική άνοδο κατά 23% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων της Revoil το εννεάμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα κλείνοντας στα 2,38 εκατ. ευρώ έναντι 1,94 εκατ. ευρώ το 2019.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κερδοφορία ενισχύθηκε από τη σημαντική άνοδο των πωλούμενων όγκων στο πετρέλαιο θέρμανσης τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, την προώθηση των εμπλουτισμένων καυσίμων «revolution» και τη σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους.

Το μικτό κέρδος της εταιρείας ανήλθε στα 18,51 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού 18,56 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 7,58 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 έναντι 7,41 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 2,3%.

Οι συνολικές πωλούμενες ποσότητες των καυσίμων της εταιρείας ανήλθαν στα 543,3 εκατ. λίτρα, έναντι 533,5 εκατ. λίτρα το 2019, εμφανίζοντας αύξηση 1,8% περίπου.

Πιο αναλυτικά οι πωλούμενες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης κατέγραψαν σημαντική άνοδο 42%, ενώ απώλειες 1,8% εμφάνισαν οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης, 12% οι βενζίνες και 11,1% το marine.

Η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών των καυσίμων το εννεάμηνο του 2020 με την μέση τιμή του πετρελαίου να καταγράφει απώλειες 33,8% (42,70 δολ./βαρέλι έναντι 64,5 δολ./βαρέλι το 2019), οδήγησε τις πωλήσεις τις εταιρείας χαμηλότερα οι οποίες έκλεισαν στα 426,72 εκατ. ευρώ από 508,39 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019 παρουσιάζοντας μείωση 16% παρά το γεγονός ότι οι συνολικοί πωλούμενοι όγκοι καυσίμων της εταιρείας στο ίδιο διάστημα κινήθηκαν υψηλότερα.

Το μικτό κέρδος της Εταιρίας ανήλθε στα €18,51 εκατ. το εννεάμηνο του 2020, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο μέγεθος ποσού €18,56 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.

Tα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα €7,58 εκατ. τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 έναντι €7,41 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 2,3%.

Στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα και την πτώση του τουρισμού, η Εταιρία συνέχισε να αυξάνει την κερδοφορία της προσθέτοντας ένα ακόμα κερδοφόρο τρίμηνο ( 710 χιλ. ευρώ) προχωρώντας προς την ολοκλήρωση της χρήσης.

Εστιάζοντας στο τρίτο τρίμηνο του 2020, οι πωλούμενοι όγκοι σε καύσιμα κίνησης παρά την περιορισμένη τουριστική δραστηριότητα κινήθηκαν ελαφρώς μειούμενοι (λιγότερο από 2%) σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο, με τον μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο να καταγράφεται στα ναυτιλιακά καύσιμα (-30%) τα οποία όμως αντιπροσωπεύουν μόνο το 11,3% των συνολικών πωλούμενων ποσοτήτων του τριμήνου.

Σε ότι αφορά τη δανειακή θέση της Εταιρίας στο ίδιο διάστημα, η REVOIL συνέχισε να ακολουθεί πιστά το συμφωνηθέν με τις συνεργαζόμενες τράπεζες πρόγραμμα αποπληρωμής των δανείων της όπου προέβη στο τρίτο τρίμηνο σε αποπληρωμές δανείων ποσού 210 χιλιάδων ευρώ και συνολικά 1,7 εκατ. στο εννεάμηνο. Οι μεταβολές συνολικά στην χρηματοοικονομική θέση της Εταιρίας στο τρίτο τρίμηνο της χρήσης ήταν στα πλαίσια της λειτουργίας της REVOIL και δεν έχουν επηρεαστεί σε σημαντικό βαθμό από την πορεία της πανδημίας.

Με επιδόσεις καλύτερες της Αγοράς σε ότι αφορά τους συνολικούς πωλούμενους όγκους η REVOIL συνέχισε να αυξάνει τα μερίδιά της εδραιώνοντας την θέση της ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου. Ακολουθώντας το επιχειρηματικό της πλάνο, ενέταξε τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, 25 νέα πρατήρια στο δίκτυο με τα σήματά της, επικεντρώθηκε σε προώθηση προϊόντων με υψηλότερα περιθώρια ενώ προσαρμόσθηκε πλήρως στις νέες συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και προστασία όλων των εργαζομένων και επισκεπτών σε κεντρικά γραφεία, εγκαταστάσεις και υποκαταστήματα και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε επικοινωνία και τηλεργασία.

Η πορεία της REVOIL το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης θα επηρεασθεί σε ότι αφορά τα καύσιμα κίνησης από την διάρκεια και τα χαρακτηριστικά του lockdown και της απαγόρευσης των μετακινήσεων, με τις πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των χαμηλών τιμών να εξελίσσονται ενθαρρυντικά οι οποίες σε ενδεχόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα ενισχυθούν περαιτέρω αντισταθμίζοντας σε σημαντικό βαθμό την μειωμένη ζήτηση σε Motorfuels.

 • οικονομικά αποτελέσματ 9μήνου
 • Revoil Hellas
 • EBITDA
 • καύσιμα
 • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

  Related posts

  Κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη χθεσινή βουτιά

  banksnews

  Νέες συμβάσεις για ιδιωτικά οικοδομικά έργα υπέγραψε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

  banksnews

  Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομάδα τεχνολογίας ξεκινάει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου

  banksnews

  Ώρα των κυβερνήσεων για δράσεις

  banksnews

  Εύλογο το τίμημα της πρότασης της ΑΝΚΟΣΤΑΡ για τη Newsphone

  banksnews

  Βρίσκει στηρίξεις πάνω από τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο

  banksnews

  Eurobank Equities: Στα 16,8 ευρώ η τιμή-στόχος για τον Τιτάνα

  banksnews

  Το ΟΠΑ κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου

  banksnews

  Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Brexit

  banksnews