Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Revlon: Στο +456% η μετοχή της έπειτα από την αίτηση πτώχευσης – Γιατί θυμίζει την υπόθεση Hertz

Την περασμένη εβδομάδα, η διάσημη εταιρεία καλλυντικών Revlon με έδρα τη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε πως κατέθεσε αίτηση πτώχευσης, σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11 αδυνατώντας να αποπληρώσει τα χρέη της.

Tα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις της εταιρείας καλλυντικών με ιστορία 90 χρόνων ανέρχονται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Από εκείνη τη μέρα ωστόσο, η μετοχή του γνωστού brand που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Ρον Πέρελμαν, εκτοξεύτηκε στα ύψη αγγίζοντας το 456%. Οι μετοχές αυξήθηκαν έως και 80% μόνο στις συναλλαγές της Τρίτης.

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, η Revlon χαρακτηρίζεται ως η ένατη δημοφιλέστερη μετοχή που διαπραγματεύονται οι πελάτες της Fidelity. Οι μικροεπενδυτές ξόδεψαν τουλάχιστον, 10 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Revlon την περασμένη εβδομάδα.

Η εν λόγω υπόθεση, μας φέρνει στο μυαλό την ιστορία της Hertz. Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Hertz σχεδόν, δεκαπλασιάστηκαν τον Ιούνιο του 2020 αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας για επικείμενη πτώχευση.

Χρήστης του Reddit την περασμένη εβδομάδα, συνέκρινε την την υπόθεση της Revlon με την αντίστοιχη της Hertz, σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει μια εμβληματική επωνυμία 90 ετών και έχει επίσης, υψηλό βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον 37%. Σήμερα, το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο της Revlon ως ποσοστό της συνολικής διασποράς έχει αυξηθεί σε περισσότερο από 50%. Επί του παρόντος, η μετοχή της ενεργεί με παρόμοιο τρόπο με τις μετοχές meme, καθώς σημειώνει ένα εντυπωσιακό ράλι ακόμη και ενόψει χρεοκοπίας. Σύμφωνα με το BusinessInsider, η Revlon χρησιμοποιεί τη διαδικασία πτώχευσης για να αναδιοργανώσει την κεφαλαιακή της δομή, καθώς έχει πολλά χρέη και παλεύει με τη μείωση των πωλήσεων.

«Η Revlon πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία πτώχευσης για να αποβάλει μεγάλο μέρος του χρέους της, μειώνοντας τις δαπάνες για τόκους μετρητών και επιτρέποντάς της να επενδύσει περισσότερα στην επιχείρησή της… Εάν εκτελεστεί αποτελεσματικά, η Revlon θα μπορούσε να βγει από την πτώχευση με έναν καθαρότερο ισολογισμό και έναν καλύτερο λειτουργικό προφίλ, βελτιώνοντας τις μακροπρόθεσμες επιχειρηματικές προοπτικές», δήλωσε ο Ντέιβιντ Σίλβερμαν της Fitch.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, η Revlon δυσκολευόταν να ανταγωνιστεί νεότερες μάρκες που προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ρον Πέρελμαν, ο ισχυρός άνδρας πίσω από τη Revlon αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί την αμύθητη περιουσία του προκειμένου να σώσει την τεράστια αυτοκρατορία του με καλλυντικά αλλά μάταια.

Ο διάσημος μεγιστάνας που, πριν από μία εικοσαετία υπήρξε για σύντομο χρονικό διάστημα ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠA αποφάσισε να βάλει πωλητήριο μέχρι και στο ιδιωτικό του τζετ, ένα Gulfstream 650, καθώς και στο γιοτ του μήκους 257 ποδών. Επίσης, συμφώνησε με τον οίκο Sotheby’s να πουλήσει έργα τέχνης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την κατοικία του στο Upper East Side.

Σημειώνεται πως, ο Πέρελμαν είχε ξοδέψει 1,74 δισεκατομμύρια δολάρια το 1985 για την εξαγορά της Revlon που σήμερα αποτιμάται στα 365 εκατ. δολάρια. Είναι κάτοχος περίπου 87% της Revlon και έχει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας, υπό τη διεύθυνση της κόρης του Ντέμπρα Πέρελμαν.

- --.gr

Related posts

Επίδομα ακρίβειας: Πότε και πώς θα το λάβουν οι δικαιούχοι – Τι ισχύει για το επίδομα παιδιού (vid)

banksnews

Κορωνοϊός- Σταϊκούρας: Έρχεται ολιστικό πακέτο στήριξης της οικονομίας και διεύρυνση των ΚΑΔ

banksnews

Μισθωτοί με μπλοκάκια: Πότε απαλλάσσονται από τη διπλή εισφορά – Τι ισχύει για τους νέους επαγγελματίες

banksnews

Σάλος από δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ

banksnews

Fuel pass: Έρχεται γενναία παρέμβαση, αυξημένη επιδότηση στα νησιά

banksnews

«Δηλώσεις Covid»: Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή μεταβολής μισθώματος από τους ιδιοκτήτες ακινήτων

banksnews

Ασφαλιστικό: Ποιοι είναι οι πλέον ευνοημένοι των νέων συντάξεων – Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

banksnews

Με άνοδο έκλεισε το γ΄τρίμηνο στη Νέα Υόρκη

banksnews

ΣτΕ: Ο ΟΛΠ μπορεί να ιδρύσει ναυπηγείο στο Πέραμα

banksnews