Για προβλεπόμενη φετινή επιστροφή της Quality & Reliability (Q&R) σε κερδοφόρο αποτέλεσμα μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Πασχαλάκης στα πλαίσια της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, με την εισηγμένη να έχει πολλαπλασιάσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων της συμβάσεων και να διεκδικεί σειρά νέων έργων τους επόμενους μήνες του έτους.
Ειδικότερα, η εταιρεία που επικεντρώνεται σε έργα του δημόσιου τομέα είχε πληγεί έντονα κατά την προηγούμενη δεκαετία λόγω της στασιμότητας που είχε επιδείξει η συγκεκριμένη αγορά, με αποτέλεσμα το 2021 να εμφανίσει κύκλο εργασιών 2,95 εκατ. ευρώ, θετικό EBITDA ( 234 χιλ. ευρώ) και ζημία ύψους 631 χιλ. ευρώ (-664 χιλ. το 2020).
Ωστόσο, το 2022 φαίνεται να είναι μια πολύ διαφορετική χρονιά, με τον κ. Πασχαλάκη να προϊδεάζει για επιστροφή στην κερδοφορία. Μάλιστα, η σημείωση της διοίκησης ότι «τρέχει» προκειμένου να δημοσιεύσει τις εξαμηνιαίες της λογιστικές καταστάσεις έως το τέλος Ιουλίου, έδωσε στους μετόχους την εντύπωση ότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα θα είναι ιδιαίτερα βελτιωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον CEO της Q&R το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων της εταιρείας προσεγγίζει πλέον τα 11 εκατ. ευρώ (έχουν υπάρξει αρκετές επίσημες χρηματιστηριακές ανακοινώσεις για ανάληψη νέων συμβάσεων από την αρχή του έτους, με τα έργα αυτά να αναμένεται να έχουν υλοποιηθεί έως το τέλος του 2023) έναντι περίπου μόλις γύρω στα δύο εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2021!
Παράλληλα, η εισηγμένη διεκδικεί ευρεία σειρά αξιοσημείωτων συμβάσεων συμμετέχοντας σε κοινοπρακτικά σχήματα με ενδεικτικές τις περιπτώσεις αυτές:
- Του έργου της διαλειτουργικότητας (αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές φθινόπωρο).
- Της ψηφιοποίησης του Κτηματολογίου (συμμετοχή σε κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό 10%) και
- Του e-justice του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ποσοστό συμμετοχής 12% στο κοινοπρακτικό σχήμα, ποσό 6 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στην Q&R).
Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλάκη προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια θα δοθεί στην ανάληψη και υλοποίηση συμβάσεων του δημοσίου, ωστόσο μέσω αυτής της διαδικασίας θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί και η παρουσία της εισηγμένης σε δουλειές του ιδιωτικού τομέα. Ενδεικτική είναι η υπάρχουσα παρουσία σε συστήματα προσλήψεων μεγάλων επιχειρήσεων, όπου εντείνεται η προσπάθεια προσέλκυσης νέων πελατών μέσα στο 2022.