Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pfizer: Οι πέντε φιναλίστ startup της ψηφιακής υγείας

Πέντε δυναμικές ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις πέρασαν στην επόμενη φάση του Προγράμματος Start4Health του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer. Τόσο οι πέντε φιναλίστ όσο και όλοι οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση του προγράμματος άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον της προσπάθειας ανάπτυξης καινοτόμων ψηφιακών ιδεών και λύσεων πρωτοποριακής τεχνολογίας που στοχεύουν στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και της ζωής των ασθενών, σημειώνει η εταιρεία.

Το Start4Health είναι πρόγραμμα επιτάχυνσης (accelerator) που εστιάζει στην ψηφιακή υγεία και τους διάφορους κλάδους της, αναζητώντας προϊόντα και υπηρεσίες νέας τεχνολογίας που μπορούν να βελτιώσουν την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, να ενισχύσουν και να εξατομικεύσουν τη θεραπευτική διαδικασία, να παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων για εξ αποστάσεως παρακολούθηση και υποστήριξη, να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ακρίβεια της διάγνωσης και να αυξήσουν τη συμμετοχή των ασθενών, τις γνώσεις και την ευαισθητοποίησή τους για την υγεία.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Προγράμματος, της ανοιχτής πρόσκλησης, οι πέντε προτάσεις που ξεχώρισαν και πέρασαν στην επόμενη φάση είναι:

  • Althexis: Πρωτοποριακή πλατφόρμα και τεχνολογία που προσφέρει καινοτομία στον τρόπο διεξαγωγής δερματολογικών εξετάσεων (www.althexis.com)
  • Cloudpharm: Τεχνολογία αιχμής που ενισχύει την έρευνα και ανάπτυξη (R&D) επαναστόχευσης (http://cloudpharm.eu)
  • Collaborate Health Cloud: Ολοκληρωμένη λύση που υποστηρίζει τους παρόχους υγείας και τους ασθενείς στην πρόληψη και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των χρόνιων ή/και σπάνιων παθήσεων (https://collaborate247.com)
  • Docandu: Εταιρεία παροχής καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών υγείας και τηλεϊατρικής με επίκεντρο τον ασθενή (https://www.docandu.com)
  • eNiOS: Τεχνολογία για την ανάλυση μεγάλων βιολογικών δεδομένων με εφαρμογή στην ιατρική ακριβείας και την έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων (https://e-nios.com)

Στην επόμενη φάση, του επιταχυντή (accelerator), μέσα από ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων οι πέντε εταιρείες θα αναπτύξουν περαιτέρω τις προτάσεις τους, με την υποστήριξη μεντόρων και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της Pfizer.

Το Πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την Demo Day, στη διάρκεια της οποίας οι εξελιγμένες και ώριμες πλέον προτάσεις θα παρουσιαστούν σε κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των επιχειρήσεων, και η οποία θα επιλέξει και θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες προτάσεις με χρηματικά έπαθλα 25.000 ευρώ και 10.000 ευρώ για την πρώτη και δεύτερη νικήτρια ομάδα αντίστοιχα.

Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να βελτιώσουν την αξία των προτάσεων τους, να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά και, ενδεχομένως, να εξασφαλίσουν μια μελλοντική συνεργασία με την Pfizer.

«Το Start4Health είναι ένα ακόμα εργαλείο ενίσχυσης των δεσμών μας με το ελληνικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας. Η συμμετοχή στην πρώτη φάση του προγράμματος ήταν μεγάλη και πολύ υψηλού επιπέδου, δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη μας στο οικοσύστημα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πέντε τόσο δυναμικές startup, με καινοτόμες προτάσεις, συνεχίζουν στην επόμενη φάση. Προσφέροντας ευκαιρίες συνεργασίας ανάμεσα σε σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες, θέλουμε να συμβάλουμε ούτως ώστε να έρθουν στο προσκήνιο καινοτόμες προτάσεις και λύσεις που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στον κλάδο της υγείας, κάτι που αποτελεί σταθερό στόχο και αποστολή μας», δήλωσε ο Nico Gariboldi, επικεφαλής του CDI.

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer ιδρύθηκε το 2020 στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί μέρος του Pfizer Digital global network.

Το Start4Health διοργανώνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo και την Found.ation.

Related posts

Ο όμιλος Eurolife ERB στηρίζει το έργο των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας

banksnews

Motor Oil: Προχωρά σε πώληση του 7% της Optima Bank

banksnews

Fourlis: Ζημιές €2,7 εκατ. αλλά και έκρηξη ηλεκτρονικών πωλήσεων

banksnews

Συνεργασία ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου και Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών-Αττικής

banksnews

SoftOne: Προσήλωση στην καινοτομία και την ανάπτυξη

banksnews

Από 14 Σεπτεμβρίου η επιστροφή κεφαλαίου της Παπουτσάνης

banksnews

Ελληνικά Πετρέλαια: 20 υποτροφίες για μεταπτυχιακά σε Ελλάδα και εξωτερικό

banksnews

Μ. Μανουσάκης: Ο ΑΔΜΗΕ κρατά τα έργα του στις ράγες

banksnews

Η Metavallon VCΗ επενδύει στη LangAware

banksnews