Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Μάριος, το Open και το Μαξίμου, τα μίση, τα πάθη και το μετά debate γκάλοπ στο ΠΑΣΟΚ, οι προσδοκίες για την Εθνική και τα deals της Intracom

Η αγαπημένη μεγάλη τραγουδίστρια νοσηλεύεται με εγκεφαλικό από προχθές το βράδυ και «συνοδεύεται» από τις ευχές (και τις προσευχές) όλων να το ξεπεράσει. Είναι τόση η δύναμη της ψυχής της που χθες το πρωί άνοιξε τα μάτια και είπε στους γιατρούς ότι θέλει να τραγουδήσει. Μακάρι, με τη βοήθεια των γιατρών και την αγάπη όλων, να το καταφέρει σύντομα.


Μάριος – Open





-Σας έγραφα προ ημερών ότι δεν αληθεύει η φήμη που απλώθηκε στην πιάτσα ότι ο Ηλιόπουλος -εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της ΑΕΚ- αγοράζει το ΟΡΕΝ. Ελα όμως που δεν είναι έτσι ακριβώς, γιατί όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά… Λοιπόν, γίνονται διαπραγματεύσεις από Μάριο και Αρτούρ Νταβιντιάν (πλευρά Ιβάν) δεν έχουν καταλήξει γιατί υπάρχουν διαφορές, ειδικά στα οφειλόμενα από το Open, αλλά δεν είναι και μακριά να συμφωνήσουν. Όχι, από κυβέρνηση δεν υπάρχει αντίδραση, ούτε κρύο ούτε ζέστη, απαντούν με ένα “δεν ανακατευόμαστε”.


Τα μίση εξάπτονται όμως στο ΠΑΣΟΚ…





-Αφήνουμε την αγάπη, που ευτυχώς εκφράζεται κι αυτή δημοσίως καμιά φορά, αλλά μακριά από την πολιτική πάντοτε και πάμε στα… μίση και τα πάθη. Διαβάζω μία ανάρτηση χθες φόρα-παρτίδα που λένε τού Δούκα για τον Ανδρουλάκη που του λέει «μάζεψε τους δικούς σου, με λασπώνουν και με συκοφαντούν στο διαδίκτυο». Μάλιστα ένα μεσαίο στέλεχος, υποστηρικτής του Χάρη Δούκα, έστειλε επιστολή σ’ ένα αρμόδιο Πασοκικό όργανο (Επιτροπή Δεοντολογίας, που ελέγχει τους υποψήφιους προέδρους κ.λπ. κ.λπ.) και καταγγέλλει ότι μία υποψήφια βουλευτής και δύο άλλα στελέχη-επιρροές του Ανδρουλάκη θύμωσαν (τι άλλο να κάνουν για να μοιάσουν στον αρχηγό;) και τον γράφουν (τον φουκαρά τον Χάρη) «ψυχοπαθή, ειδική περίπτωση που έπρεπε να είχε παντρευτεί πριν από τις εκλογές». Αυτά ειδικά τα γράφει η επίδοξη βουλευτής κυρία Στέλλα Βαρτελάτου, που ειλικρινά δεν κατανοώ τι εννοεί ή υπαινίσσεται για τον Δήμαρχο Αθηναίων, για τα προσωπικά του, τον μελλοντικό γάμο του. Στο μικρό – σε σχέση με τα συριζέικα- πανηγύρι μπήκε και ο Paul G. με comment κατά του Δούκα για τα παραπάνω του τύπου «μη δημιουργείς (Χάρη μου) τεχνητές εντάσεις, ελάτε να πάρουμε ένα drink στο King George να τα λύσουμε», θα μπορούσε να συμπληρώσει ο Γερουλάνος που έχει και τρόπους και αγωγή και καταγωγή όχι ό,τι κι ό,τι…


Κλεμμένη ατάκα…





-Κάποιος παρατηρητικός μού είπε επίσης χθες για το debate, ότι η φαρμακερή ατάκα του Ν.Α στον Δούκα «δεν είσαι ο Μιτεράν, ούτε ο Ερντογάν» κ.λπ. είναι κλεμμένη από τον δημοκρατικό γερουσιαστή Lloyd Bentsen που όταν ο αντίπαλός του γερουσιαστής Quayle σε προεκλογικό debate του 1988 (πήγαιναν για αντιπρόεδροι και οι δύο) τού είπε ότι έχει μεγάλη εμπειρία όπως ο Τζον Κένεντυ (Τζακ, το υποκοριστικό του) του απάντησε «λυπάμαι, αλλά δεν είσαι και ο Κένεντυ…». Πάντως, θα έλεγα ότι καλό θα ήταν να αφήσουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ αυτού του είδους το name dropping γιατί προκαλούν μόνο γέλια…


Γκάλοπ μετά το debate


-Τώρα, μία καλή πασοκική πηγή μού είπε ότι μετά το debate μεγάλη δημοσκοπική εταιρεία μέτρησε για λογαριασμό υποψηφίου και βρήκε τον Ανδρουλάκη στο 22%, τον Χάρη και την Αννα στο 20% και τον Παύλο στο 18%. Αν -επαναλαμβάνω, αν- είναι έτσι, όλα παίζουν…


Αρχιτρόλ κατά Καρτερού





-Καλά, αυτά που κάνουν οι Πασόκοι μεταξύ τους είναι για προσκόπους μπροστά στο ξεμάλλιασμα του ΣΥΡΙΖΑ, πέθανα χθες βλέποντας το αρχιτρόλ του Κασσέλ, Πεν Νταλαούρα, (γνωστός είναι) να αποκαλεί τον Θανάση Καρτερό «ραμολιμέντο της Αυγής και ομοφοβικό γέρο» στο διαδίκτυο. Όχι ότι ο Καρτερός είναι καμία παρθένα στη λάσπη και στο τραμπουκάρισμα, αρχηγός ήταν επί Τσίπρα στη δουλειά αυτή, αλλά, βρε παιδί μου, είχε το ξεκατίνιασμα ένα επίπεδο στην Αριστερά, τώρα πήγαμε στο πεζοδρόμιο όχι της Κουμουνδούρου αλλά πέριξ… αν με εννοείτε.


Μαξίμου-Καραμανλήδες (συνέχεια)


-Πρέπει να σας πω ότι στο Μ.Μ εκτιμούν ιδιαίτερα τη στάση που κρατά στα εσωκομματικά η οικογένεια Καραμανλή – και μιλώ βασικά για το Ίδρυμα Καραμανλή. Μπορεί να προκύπτουν επιμέρους αγκάθια, όμως η εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα στην Πινακοθήκη συγκέντρωσε την «όλη» ΝΔ, με όλες τις πτέρυγες παρούσες. Ιδιαίτερα στέκονται στον ρόλο του Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος αρκετές φορές έχει λειτουργήσει ως «αερόσακος», προκειμένου να αποφευχθούν περιττές εντάσεις. Πρέπει να σας πω επίσης ότι ο Κώστας Καραμανλής (Ραφήνα) το σκέφτεται σοβαρά να εμφανιστεί στη Ρηγίλλης την άλλη Παρασκευή, οπότε και είναι τα γενέθλια του κόμματος, έστω και για λίγο.


H Alpha Bank ανακοινώνει Πρόγραμμα Εθελουσίας


-Η διοίκηση της Alpha Bank θα ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης στελεχών και υπαλλήλων που έχουν συμπληρώσει αρκετά χρόνια εργασίας στον Όμιλο. Στόχος του προγράμματος είναι η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας των επιμέρους διευθύνσεων, στο νέο σύνθετο περιβάλλον που διαμορφώνει η ψηφιοποίηση των εργασιών και η ανάγκη παροχής περισσότερο εξατομικευμένης εξυπηρέτησης στην πελατεία τους. Κατά πληροφορίες ο αριθμητικός στόχος του προγράμματος είναι αποχώρηση 300, περίπου, στελεχών. Το πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης που σχεδίασε η διοίκηση θεωρείται ελκυστικό και γενναιόδωρο στις αποζημιώσεις, ταυτόχρονα όμως θα περιλαμβάνει και «κόφτη» έτσι ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους εργαζόμενοι που εκτιμάται ότι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της τράπεζας.


Θετικοί οι οιωνοί για το placement της Εθνικής


-Κορυφώνονται οι διαδικασίες για το placement του 10% της Εθνικής τράπεζας. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσουν τα ΔΣ και αναμένεται να δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις. Εκτός λοιπόν απροόπτου τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου οι ανάδοχοι ανοίγουν τα βιβλία προσφορών με τους οιωνούς από τα soft commitments να δημιουργούν αισιοδοξία για μεγάλη επιτυχία. Το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου είναι η τιμή που θα κλείσει η μετοχή της ΕΤΕ, η οποία θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση από τα 7,81 ευρώ. Τα στοιχήματα στην αγορά διχάζονται με αυτούς που βλέπουν τη μετοχή στο 8 και την τιμή διάθεσης στο εύρος 7,5 με 7,7 και αυτούς που ποντάρουν σε κλείσιμο στα 7,8 ευρώ και τιμή διάθεσης στα 7,2 με 7,4 ευρώ.


Επέκταση της Jumbo εκτός Ελλάδος


-Η επέκταση του δικτύου της Jumbo συνεχίζεται με αργά βήματα και εστίαση σε πρώτη φάση εκτός της ελληνικής αγοράς. Τον ερχόμενο μήνα αναμένεται νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λευκωσία. Ακολούθως στη Ρουμανία, όπου λειτουργούν ήδη 18 σημεία πωλήσεων, θα ανοίξει ένα mega-store στο Βουκουρέστι τον Νοέμβριο και τουλάχιστον δύο ακόμη μέσα στο 2025. Αντίστοιχα στην Ελλάδα γίνεται αναβάθμιση των παλαιών καταστημάτων, αγοράζονται καταστήματα που σήμερα είναι μισθωμένα και παράλληλα υπάρχει πρόθεση επέκτασης του δικτύου σε σημεία που δεν έχει ακόμα παρουσία η αλυσίδα.


Γιατί ο Βακάκης συμπαθεί τους χημικούς και δηλώνει “δεν είμαι παιχνιδιάρης”


-Αυτά όσον αφορά τα επιχειρηματικά της Jumbo, γιατί ο Απόστολος (Τόλης, για τους φίλους του) Βακάκης σε κάθε συνέλευση παραδίδει μαθήματα στυλ και σοφίας. Χθες λοιπόν είχε κέφια, μίλησε για πολλή ώρα, αν και αριθμητικά η συμμετοχή των μετόχων ήταν περιορισμένη. Η συνέλευση γίνεται πάντα στα γραφεία και μόνιμο χαρακτηριστικό είναι οι τελευταίοι να διαμαρτύρονται ότι δεν ακούν. Τελευταία φορά λοιπόν ο Τόλης υποσχέθηκε μια μικροφωνική, αλλά τελικά μείναμε με τις υποσχέσεις γιατί είχαν το θράσος να του ζητήσουν 17.000 ευρώ για μια μικροφωνική, οπότε ατύχησαν και ο Τόλης σύστησε στους μετόχους να έρχονται νωρίς για να πιάνουν θέση. Αποφάνθηκε επίσης για τους καλύτερους managers οι οποίοι είναι οι χημικοί, όπως είπε, γιατί δεν αφήνουν τίποτε να πέσει κάτω, φέρνοντας ως παράδειγμα τον φίλο του Φωκίωνα Καραβία. Για την περιορισμένη φυσική συμμετοχή στη συνέλευση (ήταν δεν ήταν 15 άτομα) είπε ότι ίσως να μας κρατούν μούτρα για την τιμή της μετοχής, αλλά ο ίδιος απέχει, είπε, από το χρηματιστηριακό παιχνίδι γιατί θέλει να κοιμάται τα βράδια για να καταλήξει με την ατάκα: «Εγώ πουλάω παιχνίδια, αλλά δεν είμαι παιχνιδιάρης». Άφησε κι ένα παράθυρο ανοικτό να πουλήσει κι άλλο ποσοστό της εταιρείας του, λέγοντας “θα ήμουν βλάκας να πουλήσω τη συμμετοχή μου και να πάω να επενδύσω αλλού, όμως κάποιος πρέπει να έχει ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο, οπότε θα μπορούσα…”.


Ο γάμος Intracom Properties – ΚΛΜ και στο βάθος Ευρώπη Ασφαλιστική


-Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη συγχώνευση με απορρόφηση της Intracom Properties (θυγατρική κατά ποσοστό 81,49% της Intracom Holdings) από την Κλουκίνας-Λάππας (ΚΛΜ). Ήδη αναρτήθηκε η έκθεση αποτίμησης που πραγματοποίησε η TMS, δημοσιοποιήθηκε το πληροφοριακό δελτίο και ακολουθούν οι υπόλοιπες διαδικασίες. Οι δύο εταιρείες διαθέτουν και σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων και μετά τη συγχώνευση προβλέπεται ότι θα υπάρχουν έσοδα από μισθώματα άνω των 7 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Όπως τελικά αποφασίστηκε, τη συγχώνευση θα ακολουθήσει άμεσα η ήδη συμφωνηθείσα απόκτηση της Ευρώπη Ασφαλιστική του Ν. Μακρόπουλου. Ο νέος όμιλος «Ευρώπη Holdings» (όπου η Intracom Συμμετοχών θα κατέχει ποσοστό 66,36%) θα είναι εισηγμένος στο Χ.Α., με την όλη διαδικασία να αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αρκετά πριν από το τέλος του 2024. Κρατήστε επίσης πως ο νέος όμιλος θα επεκταθεί, μεταξύ άλλων, και στον τομέα της ασφάλισης εγγυήσεων (sureties) και των ασφαλειών σε τεχνικά έργα, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.


ΑΒΑΞ: Εκτόξευση κερδών και τζίρου


-Σημαντικά βελτιωμένα αποτελέσματα εξαμήνου παρουσίασε η ΑΒΑΞ. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε 50,4%, τα καθαρά κέρδη 466% και τα ΕBITDA 97,5%. To ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων φθάνει τα 3,23 δισ. Η ΑΒΑΞ συνεχίζει με επιτυχία την προσπάθεια μείωσης του δανεισμού. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο ο καθαρός δανεισμός του ομίλου μειώθηκε 7,4 εκατ. ευρώ και ανέρχεται σε 213 εκατ. ευρώ. Η συνολική μείωση του καθαρού δανεισμού από το 20220 ανέρχεται σε 53%.


Ο ΤΙΤΑΝ περιμένει τις εκλογές στις ΗΠΑ


-Πρέπει να πάμε αρκετά πίσω, τουλάχιστον 26 χρόνια πριν, για να ξαναβρούμε τη χρηματιστηριακή αξία του ΤΙΤΑΝα πάνω από τα 2,7 δισ. ευρώ. Η τιμή της μετοχής στα 35,15 ευρώ είναι υπερδιπλάσια της τιμής που είχε πριν από έναν χρόνο, αλλά η Χρηματιστηριακή ΕΠΕΥ της Εθνικής Τράπεζας, θεωρεί ότι τα 41 ευρώ είναι ένας απολύτως εφικτός στόχος. Η αλήθεια είναι ότι το 58% των πωλήσεων του Ομίλου προέρχονται τώρα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η NBG Securities πιστεύει ότι ο ΤΙΤΑΝ μπορεί να καρπωθεί τους καρπούς του «υπερκύκλου» των ΗΠΑ σε επενδύσεις υποδομής που υποστηρίζονται από ομοσπονδιακά νομοσχέδια και πρωτοβουλίες για βιομηχανικές επενδύσεις, καθώς και εμπορικές επενδύσεις σε ακίνητα. Όλα αυτά ισχύουν βέβαια στον βαθμό που δεν θα ανατραπούν ξαφνικά μετά τις Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Γι’ αυτό τα στελέχη του ΤΙΤΑΝ σε Ελλάδα και Αμερική αυτή την εποχή έχουν την προσοχή τους στραμμένη στις δημοσκοπήσεις και τις εκλογικές προβλέψεις.


Κάποιοι μαζεύουν ΑΔΜΗΕ…


-Προχθές αλλά και χθες στο Χρηματιστήριο άλλαξαν χέρια περισσότερα από 2 εκατ. μετοχές. Ένα εκατομμύριο μετοχές την Τρίτη κι άλλο ένα 1.078.265 την Τετάρτη. Τέτοιον όγκο συναλλαγών είχαμε να δούμε από πέρυσι το καλοκαίρι. Προφανώς αυτοί που αγοράζουν τέτοιες ποσότητες δεν είναι μικροεπενδυτές. Μέσα στον μήνα που υπήρχε η σκληρή και αμφιλεγόμενη διαπραγμάτευση για την ηλεκτρική σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, η μετοχή του ΑΔΜΗΕ ενισχύθηκε και η κεφαλαιοποίησή του πλησιάζει πάλι τα 555 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου που παρουσίασε ο ΑΔΜΗΕ έφτασαν τα 73,8 εκατ. ευρώ έναντι 57,9 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 27,4%, ενώ ο δανεισμός παρέμεινε μηδενικός.


Τα mezzanine πωλούν και αυξάνουν την εσωτερική τους αξία


-Η μετοχή του Cairo Mezz σήμερα διαπραγματεύεται σε τιμή κατά 300% υψηλότερη από την αντίστοιχη τιμή πέρυσι τέτοια εποχή. Η μετοχή του Phoenix Mezz στα 0,089€ είναι κατά 53% υψηλότερα από πέρυσι. Η μετοχή του Galaxy Cosmos Mezz στα 0,73€ κερδίζει 38% σ’ ένα χρόνο. Και η μετοχή του Sunrise Mezz, που χθες ήταν η μοναδική πτωτική σ’ αυτόν τον κλάδο στα 0,32€, κερδίζει περίπου 32% από πέρυσι. Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς αυτές οι «εταιρείες» πωλούν τα χαρτοφυλάκιά τους για να δώσουν αποδόσεις στους διαχειριστές τους και να πληρωθούν τα ομόλογα. Το Cairo Mezz εισπράττει τώρα τα 200 εκατ. ευρώ από τα χαρτοφυλάκια Cairo I και Cairo II που πούλησε τον περασμένο Απρίλιο («project Heliopolis II») στον Όμιλο EOS. Όσο πιο πολύ γεμίζει το ταμείο, τόσο μεγαλύτερες αποδόσεις προσδοκούν οι μέτοχοι.


Αλλού τα χρηματιστήρια κι αλλού η πραγματική οικονομία


-Κάτι ξέρουν και δεν μας το λένε. Το χρηματιστήριο στο Παρίσι «πετάει» με κέρδη άνω του 2%, πάνω από τις 7.700 μονάδες, τη στιγμή που η αγορά ομολόγων υποδεικνύει ότι το επόμενο προβληματικό παιδί της Ευρώπης, με βαρύ δημόσιο χρέος, θα είναι η Γαλλία. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού γαλλικού ομολόγου ξεπέρασε -για πρώτη φορά από το 2007- την απόδοση του ισπανικού ομολόγου, κοντά στο 3%. Στη Γερμανία, ο δείκτης DAX «πετάει» σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα, πολύ πάνω από τις 19.200 μονάδες, την ίδια μέρα που τα κορυφαία ινστιτούτα οικονομικών ερευνών της χώρας, επισήμως πλέον, ψαλιδίζουν τις προβλέψεις τους για το ΑΕΠ του 2024 και του 2025. Το γερμανικό ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά -0,1% το 2024, ενώ για το 2025 αναμένεται αναιμική ανάπτυξη 0,8% πολύ κάτω από τις αρχικές προβλέψεις, 1,4% που τα ίδια ινστιτούτα προέβλεπαν την Άνοιξη. Το σημαντικότερο είναι ότι οι προβλέψεις αυτές στηρίζονται σε εκτιμήσεις για νέα επιδείνωση των εξαγωγών, που κάποτε αποτελούσε το «ισχυρό χαρτί» της γερμανικής οικονομίας. Στην Αθήνα για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ο γενικός Δείκτης έγραψε θετικό πρόσημο και για τρίτη διαδοχική μέρα οι 1.450 μονάδες άντεξαν με άνεση και μεγάλο τζίρο. Η συνεδρίαση έκλεισε στις 1.471,26 μονάδες με κέρδη 0,63%, με αξία συναλλαγών στα 141,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 8,5 εκατ. σε πακέτα.


Οι δουλειές του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη


-Για πρώτη φορά, μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια, η Τουρκία κατάφερε να πουλήσει ένα 10ετές ομόλογο -σε δολάρια φυσικά- για να εισπράξει 3,5 δισ. δολάρια. Πλήρωσε ένα τσουχτερό επιτόκιο 6,75%, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που συγκέντρωσε τόσα πολλά χρήματα σε ένα μόνο ομόλογο. Η κίνηση αυτή αποδίδεται στη μεγάλη στροφή (μερικοί το λένε κωλοτούμπα) που έκανε ο Πρόεδρος Ερντογάν στην οικονομική του πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ, πρώην στρατηγικός αναλυτής ομολόγων στο City του Λονδίνου και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Φατίχ Καραχάν, συμμετείχαν σε συνέδριο της Goldman Sachs και παρουσίασαν αναλυτικά την «αναθεώρηση της πολιτικής», η οποία περιλαμβάνει τεράστιες αυξήσεις επιτοκίων και φόρων, με προφανείς αρνητικές επιπτώσεις στην κατανάλωση που πίεσαν τον πληθωρισμό από το πρόσφατο υψηλό άνω του 85% το 2022 σε λίγο πάνω από 50%. Η Τουρκία έχει αναπληρώσει πλήρως τα συναλλαγματικά της αποθέματα και οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας έχουν προχωρήσει σε αναβαθμίσεις. Ο Ερντογάν με τη σειρά του προσπάθησε να βοηθήσει όλους τους επενδυτικούς οίκους που συνάντησε ώστε να ξεχάσουν τη ζημιά που έπαθαν το 2021 όταν ο τότε επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Νασί Αχμπάλ απολύθηκε μέσα στη νύχτα επειδή ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων και ήρθε σε σύγκρουση με τον Σουλτάνο για το υψηλό κόστος δανεισμού.


-

--.gr

Related posts

Wall Street: Μεικτά πρόσημα στους δείκτες – Θετικός ο απολογισμός της εβδομάδας

admin

Bobbi Brown: Η μεγιστάνας της ομορφιάς ξεκίνησε με ένα lip gloss – Η εξαγορά από την Estee Lauder και το νέο brand που τρελαίνει το TikTok

admin

Αναδρομικά συνταξιούχων – Συντάξεις: Τα ποσά που θα δοθούν σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

admin

Market Pass: Aνοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε τις αιτήσεις

admin

ΔΕΗ: Κέρδη προ φόρων 46,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

admin

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 5% οι άνεργοι τον Αύγουστο του 2023 συγκριτικά με τον αντίστοιχο του 2022

admin

Επίδομα θέρμανσης: Μεταφορά κονδυλίου 90 εκατ. ευρώ για χρηματοδότησή του

admin

ΟΑΕΔ Καλαμάτας – Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Ξεκινάει σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές

admin

Μονεμβασιά: Μαρτυρίες πως είχε συνοδηγό ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα

admin