Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Naval: Συμβάσεις με ελληνικές εταιρίες για τις φρεγάτες του ΠΝ

Στις 30 Ιουνίου 2022, παρουσία της Αυτού Εξοχότητας του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα, Patrick MAISONNAVE, η Naval Group συγκέντρωσε τους Έλληνες βιομηχανικούς εταίρους της στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, για την υπογραφή συμβάσεων συνεργασίας ως μέρος του σχεδίου της Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής για τις φρεγάτες FDI για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ένα ισχυρό σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ως μέρος του προγράμματος των φρεγατών FDI για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, η Naval Group σχεδίασε ένα ισχυρό πλάνο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων στην ελληνική βιομηχανία, διατηρώντας θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη στην Ελλάδα. Εκτός του προγράμματος των φρεγατών, η Naval Group δεσμεύεται να οικοδομήσει ισχυρές και μακροπρόθεσμες συνεργασίες για την υποστήριξη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και της ανάπτυξης των ναυτικών πολεμικών δυνατοτήτων της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκαν στις 30 Ιουνίου, 4 συμβάσεις με την EMMIS για την προμήθεια ηλεκτρικών μετασχηματιστών, με τη MEVACO για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, με τη STELMA για εργασίες βαφής και με τη VIKING HELLAS για την προμήθεια φουσκωτών σκαφών σταθερής γάστρας.

Επιπλέον, η Naval Group προχώρησε σε συμφωνίες για αποκλειστικές συνομιλίες με τις εταιρείες AKMON, INTRACOM, MILTECH, PRISMA και SCYTALYS.

Ο Alain Guillou, Executive Vice-President Development της Naval Group δήλωσε: «Σήμερα, γιορτάζουμε ένα νέο ορόσημο στη στρατηγική μας συνεργασία με την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας μας με τους εταίρους μας στην ελληνική βιομηχανία. Δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για την επίτευξη ναυτικής υπεροχής στη περιοχή, αλλά και την ικανότητα της ελληνικής βιομηχανίας να προετοιμάσει ενεργά το μέλλον του ναυτικού πολέμου».

Ο David Quancard, Executive Vice-President Operation and Performance της Naval Group πρόσθεσε: «Στη Naval Group, είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμφωνία εταιρικής σχέσης αποτελεί βασικό και στρατηγικό μοχλό για την επίτευξη των πολύπλοκων προγραμμάτων που υλοποιούμε. Είμαστε υπερήφανοι που υπογράφουμε σήμερα συμβόλαια και συνεργασίες με τους Έλληνες εταίρους μας. Καθώς η προμήθεια των φρεγατών είναι σε καλό δρόμο, γνωρίζουμε ότι αυτό το πρόγραμμα θα είναι το πρώτο από τα πολλά για τα οποία θα εργαστούμε μαζί.»

Ο Patrick Maisonnave δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω να υλοποιούνται τα πρώτα συμβόλαια μεταξύ Γάλλων και Ελλήνων κατασκευαστών μετά την απόκτηση από την Ελλάδα των φρεγατών FDI της Naval Group, οπλισμένων με πυραύλους της MBDA. Αυτές οι συμβάσεις δίνουν μορφή στο όραμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που συμμερίζεται ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, για μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ των αμυντικών μας βιομηχανιών. Αυτή η συνεργασία προορίζεται να είναι ιδιαίτερα ενεργή για πολλά χρόνια, πολλές δεκαετίες. Αυτό το σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής μας εταιρικής συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας είναι υψίστης σημασίας. Θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τις εταιρείες των χωρών μας καθώς η Γαλλία και η Ελλάδα μοιράζονται το γεωστρατηγικό τους όραμα στη Μεσόγειο και προφανώς οφέλη για τα Ναυτικά μας χάρη στη διαλειτουργικότητα που αποκτήθηκε μέσω της μελλοντικής χρήσης των ίδιων προηγμένων φρεγατών. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί, θα διευρυνθεί και θα βαθύνει τους επόμενους μήνες, ειδικά εάν η Ελλάδα μας κάνει την τιμή να επιλέξει τις κορβέτες Gowind, ένα σημαντικό στρατιωτικό ναυτικό στοιχείο που σχεδιάστηκε με την ίδια φιλοσοφία των φρεγατών FDI και αναπτυγμένο από την αρχή για εύκολη κατασκευή στα Ναυπηγεία των χωρών εταίρων μας».

Αύξηση της βιομηχανικής ναυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα

Πέρα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα φρεγατών, όλες οι εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες θα ενσωματωθούν στην εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε άλλους μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητές τους καθώς και το πιθανό οικονομικό τους όφελος και την προβολή τους στην παγκόσμια ναυτική αγορά.

Χάρη στη μακροχρόνια παρουσία της στην Ελλάδα, η Naval Group κατάφερε να εντοπίσει πολλές εταιρείες υψηλής ειδίκευσης και καινοτομίας και να αναπτύξει μαζί τους ισχυρές σχέσεις. Έως σήμερα, έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 80 έργα και ο Όμιλος έχει αρχίσει να συνεργάζεται με περισσότερες από 50 προεπιλεγμένες ελληνικές εταιρείες.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής της Naval Group θα συμβάλει έτσι στην κατασκευή του FDI HN αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυτικού βιομηχανικού οικοσυστήματος. Η δομημένη και μακροπρόθεσμη συνεργασία που προτείνει η Naval Group θα ενισχύσει την παραγωγή στην Ελλάδα αλλά και τη δυνατότητα αντιμετώπισης αναγκών που θα προκύψουν στο μέλλον.

Related posts

Με 25,5% στην Ελλάκτωρ το δίδυμο Μπάκου-Καϋμενάκη

banksnews

Μπαίνει στην ελληνική αγορά πίτσας η Franco Manca

banksnews

Νίκας: Τι λέει το διοικητικό συμβούλιο για τη Δημόσια Πρόταση από CRYRED

banksnews

Pandas: Νέος κύκλος χρηματοδότησης για την ελληνική startup

banksnews

Phoenix Vega Mezz: Στα 5 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

banksnews

ΟΑΣΑ: Πώς αποζημιώνονται οι κάτοχοι καρτών για το lockdown

banksnews

MLS: Χωρίς απαρτία η αυριανή Γ.Σ. των ομολογιούχων

banksnews

Κοζάνη: Ειδικό καθεστώς ενίσχυσης ζητούν οι έμποροι

banksnews

Γ. Περιστέρης: Ποια είναι η απάντηση στα προβλήματα του target model

banksnews