Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Mytilineos: Θετικό αποτύπωμα των χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2021-Αναβαθμίζεται η τιμή-στόχος στα €20,12

Mytilineos: Θετικό αποτύπωμα των χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2021-Αναβαθμίζεται η τιμή-στόχος στα €20,12

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Mytilineos για το πρώτο τρίμηνο του 2021 βρέθηκαν στο επίκεντρο των χρηματιστηριακών, μετά και τα καθαρά κέρδη ύψους 37 εκατ. ευρώ που κατέγραψε η εισηγμένη. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι χρηματιστηριακές αναβάθμισαν τις προβλέψεις τους για τη συνέχεια του 2021 και έδωσαν υψηλές στόχους, με μεγαλύτερη τα 20,12 ευρώ ανά μετοχή της Alpha Finance.

Πιο αναλυτικά, η NBG Securities (Εθνική Χρηματιστηριακή) αναβάθμισε την τιμή-στόχο στα 19,80 ευρώ ανά μετοχή, σε μία αύξηση της τάξεως του 28% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής. Παράλληλα, δίνει σύσταση outperform.

Η βελτιωμένη τιμή-στόχος της Εθνικής Χρηματιστηριακής βασίζεται στην αύξηση του αριθμού των καταναλωτών στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και στην επιτάχυνση των έργων στον τομέα RSD, όπως επισημάνθηκε και στην ενημέρωση των αναλυτών μετά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2021.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή θεωρεί πως επεκτείνοντας την ηγετική της θέση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (-), η Mytilineos δε θα ενισχύσει μόνο την απόδοση των κλάδων της ενέργειας και του φυσικού αερίου, αλλά θα συμβάλει συνολικά στην «πράσινη» μετάβαση της χώρας προς ένα ενεργειακό μείγμα με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα.

Με απώτερο στόχο την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας τα επόμενα χρόνια, η Εθνική Χρηματιστηριακή τονίζει πως η Mytilineos θα προχωρήσει με γρηγορότερα «βήματα» προς την ενεργειακή μετάβαση και την αειφόρο ανάπτυξη.

Εντός των εκτιμήσεων της Alpha Finance ήταν σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Mytilineos, όπως επισημαίνει στο δικό της report η χρηματιστηριακή εταιρεία.

Η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή δίνει τη μεγαλύτερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos στα 20,12 ευρώ ανά μετοχή, ενώ παράλληλα διατηρεί σύσταση buy.

Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, η Alpha Finance σημειώνει πως τα θετικά αποτελέσματα της Mytilineos οφείλονται στα πλεονεκτήματα της πολιτικής του Ομίλου, καθώς και στην διαφοροποίηση ως προς την κερδοφορία της.

Σημαντικά αυξημένη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos δίνει και η Euroxx, η οποία διατηρεί σύσταση overweight.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χρηματιστηριακές, η Euroxx προβλέπει πως η μεταλλουργία θα είναι ο πρωταγωνιστικός κλάδος για τη Mytilineos, λόγω της αύξησης των τιμών της αλουμίνας, που βασίζεται στη ζήτηση και τη συνεχιζόμενη μείωση του κόστους.

Συνολικά, η Euroxx χαρακτηρίζει μεταβατικό έτος το 2021 όσον αφορά τα EBITDA του Ομίλου (αύξηση 16% ετησίως στα 366 εκατ. ευρώ), ενώ το 2022 θα ανέβουν κοντά στα επίπεδα των 400 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Παντελάκης Χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο τα 17,40 ευρώ ανά μετοχή για τη Mytilineos, ενώ παράλληλα διατηρεί σύσταση overweight.

Θετικές είναι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές και του οίκου αξιολόγησης Wood, με γνώμονα τις υψηλότερες τιμές του αλουμινίου, αλλά και τα φιλόδοξα σχέδια της Mytilineos για τα έργα «πράσινης» ενέργειας.

Όπως επισημαίνει από την πλευρά της η Optima, οι επιδόσεις του α’ τριμήνου του 2021 ήταν μία καλή αρχή για τη Mytilineos και μάλιστα μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον λόγω της πανδημίας. Η αύξηση της κερδοφορίας στηρίχτηκε περισσότερο στο διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου.

Η Optima κάνει ιδιαίτερη μνεία στο επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου, που περιλαμβάνει την κατασκευή μίας μονάδας παραγωγής ενέργειας CCGT 826 MW που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 4ο τρίμηνο του 2021. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και την ανάπτυξη ηλιακών φωτοβολταϊκών έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τέλος, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ διατηρεί τις εκτιμήσεις της, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου της Mytilineos, με τιμή-στόχο τα 19,5 ευρώ ανά μετοχή. Η χρηματιστηριακή λαμβάνει στην αξιολόγησή της υπόψη την σταδιακή βελτίωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και την επιτάχυνση της εκτέλεσης έργων στις επιχειρηματικές μονάδες RSD και SES.

 • MYTILINEOS
 • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ
 • πρώτο τρίμηνο
 • ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ
 • Πειραιώς ΑΕΠΕΥ
 • Alpha Finance
 • Euroxx
 • Optima
 • Wood

  Related posts

  Τι αποφασίζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ

  banksnews

  Κρι Κρι: Ελαφρά αύξηση της κερδοφορίας το 2020

  banksnews

  ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επένδυσης των €100 εκατ.

  banksnews

  Ακρίτας: Βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία παρά την πανδημία

  banksnews

  Βαράγκης: Αίτηση επικύρωσης για νέα συμφωνία εξυγίανσης

  banksnews

  ΕΤΕ: Στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των επιχειρήσεων για άντληση κεφαλαίων

  banksnews

  Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη στρατηγική ανάπτυξης της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς

  banksnews

  Χρηματιστήριο: Νωχελική άνοδος παρά το διεθνές υποστηρικτικό κλίμα

  banksnews

  ΓΕΚ Τέρνα: Στο 29,75% το ποσοστό του Γ. Περιστέρη

  banksnews