Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Mytilineos: Αυξάνει στα 36 ευρώ την τιμή στόχο η EDISON

Mytilineos: Αυξάνει στα 36 ευρώ την τιμή στόχο η EDISON

H Edison σε νέα έκθεσή της ανεβάζει την τιμή στόχο για τη Mytilineos στα €36 (περίπου 50% upside) από τα €28/μετοχή προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση για “αγορά”.

Συγκεκριμένα, η  Edison εκτιμά ότι η μετοχή θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών με οδηγό τη διαρθρωτική αύξηση της κερδοφορίας της, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω μέσω της σημαντικής συνεισφοράς των - τα επόμενα έτη. Οι καταλύτες για το re-rate της μετοχής της Mytilineos, από τα σημερινά επίπεδα των €25/μετοχή στα €36/μετοχή, που προβλέπει η Edison είναι:
 • Το συμπαγές της κερδοφορίας της Mytilineos που ενισχύεται σταθερά κάθε χρόνο, παραμένοντας ουσιαστικά ανεπηρέαστη από οποιαδήποτε μορφής κρίση.
 • Η σταθεροποίηση του κόστους παραγωγής αλουμινίου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, που σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου που έχει επιτύχει η εταιρεία, συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση των κερδών του Τομέα των Μετάλλων για το 2023 ενώ χτίζουν το προφίλ κερδοφορίας των επόμενων ετών
 • Οι σημαντικές επενδύσεις, που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται στα -, πλέον δρέπουν καρπούς, καθώς η Mytilineos για το 2023 και 2024 εκτιμάται ότι θα έχει κερδοφορία, μόνο από τα -, €203 εκατ. και €253 εκατ. αντίστοιχα. Δηλαδή η εταιρεία αυξάνει την κερδοφορία των - με ένα ρυθμό της τάξης του 25% το χρόνο
 • Η στρατηγική τοποθέτηση της Mytilineos ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το σύνολο των ευκαιριών που προκύπτουν καθώς η Ευρώπη επιταχύνει την «πράσινη» μετάβαση.
Ο αναλυτής της Edison αξιολογεί σήμερα την M Renewables (το τμήμα - της Mytilineos), με πάνω από €1.8 δισ., αξία, που όπως αναφέρει, αποτελεί μία συντηρητική προσέγγιση με βάση:
 • Το μέγεθος του Παγκόσμιου portfolio της Εταιρείας
 • Της δυνατότητάς της να το αναπληρώνει συνεχώς με ποιοτικά έργα, καθώς έχει πρόσβαση σε πολλές και μεγάλες διεθνής αγορές.
 • τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους, που εκμεταλλεύεται η Mytilineos σε μία περίοδο υψηλών επιτοκίων.
 • Tης δυνατότητας να αυξήσει σημαντικά το δανεισμό της και άρα να επιταχύνει την ανάπτυξή στα -, διατηρώντας σταθερά χαμηλά επίπεδα μόχλευσης (<1.5x) και άρα διατηρώντας ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό προφίλ κινδύνου (low-risk)
 • Tης ικανότητάς της να μπορεί να παραμένει ανταγωνιστική, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο όσων αφορά στο κόστος κατασκευής όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας

Ως εκ τούτου η ανάλυση υπολογίζει ότι η Mytilineos θα ξεπεράσει τα €930 εκατ. EBITDA το 2023 και θα αγγίξει τα €1,050 εκατ. το 2024, ενώ εκτιμά ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία, με κερδοφορία (EBITDA) αρκετά πάνω από το €1 δισ. το χρόνο τα επόμενα έτη.

Τονίζει δε, ότι παρά τον διπλασιασμό της τιμής της μετοχής το τελευταίο 6μηνο, υπάρχει ακόμα μεγάλο upside (περιθώριο ανόδου), καθώς η μετοχή ακόμα τελεί υπό διαπραγμάτευση με αρκετά χαμηλούς πολλαπλασιαστές, κάτω από 5 φορές το εκτιμώμενο EBITDA του 2023 αντί για σχεδόν 6.5 φορές που είναι ο μέσος όρος του ανταγωνισμού. Η διαφορά αυτή, καθρεπτίζεται στα €11 ανά μετοχή περιθώριο ανόδου που έχει η μετοχή της MYTILINEOS καθώς θα προσεγγίζει την πραγματική της αξία στο επίπεδο των €35-40.
 
edison
 • MYTILINEOS
 • Edison

  Related posts

  Optima bank: Ξεκινά εκ νέου κάλυψη της Mytilineos-Δίνει σύσταση «buy»

  admin

  Χρηματιστήριο Αθηνών: Προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 930 μονάδες

  admin

  Χρηματιστήριο: Προϋποθέσεις για ουσιαστική συναλλακτική αναβάθµιση

  admin

  Βιοκαρπέτ: «Εκτίναξη» στα καθαρά κέρδη- Αύξηση 38,13% στις εξαγωγές

  admin

  Profile: Άνοδος κερδοφορίας κατά 50% στο εξάμηνο

  admin

  Μπλε Κέδρος: Εκτακτη ΓΣ στις 14/4-Aλλαγή χρήσης κεφαλαίων απ΄την ΑΜΚ

  admin

  Χρηματιστήριο Αθηνών: Βάση οι 910 μονάδες- Τα βλέμματα στην ΤΕΝΕΡΓΑ

  admin

  Alpha Bank: Μεγάλο ενδιαφέρον για το ομόλογο- Αρχικό επιτόκιο 8%

  admin

  Jumbo: Έκτακτη Γ.Σ. για διανομή 1,1550 ευρώ ανα μετοχή

  admin