Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lockdown – Παπαθανάσης: Μετά το Πάσχα με τραπεζάκια έξω το άνοιγμα της εστίασης

«Σαφώς και θέλουμε να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, όμως όλα μπαίνουν στην κρίση της επιτροπής κι αυτή αποφασίζει. Θα περιμένουμε λοιπόν την επόμενη Παρασκευή για να δούμε πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια. Κάθε εβδομάδα εξετάζεται κάθε περιοχή και κάθε άνοιγμα»

τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης

Νίκος Παπαθανάσης

μιλώντας στο

Open TV

και ξεκαθάρισε πως «όλα τα μέτρα στήριξης ισχύουν. Υπάρχουν και θα ισχύει ό,τι έχει ανακοινωθεί».

Για την επανεκκίνηση της εστίασης και τα μέτρα ενίσχυσης είπε ότι «τις πρώτες μέρες του Μαΐου θα δοθούν τα λεφτά στην εστίαση» και πρόσθεσε πως «προς το τέλος αυτής της περιπέτειας θα γίνει απολογισμός και θα στηρίξουμε όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί περισσότερο». Παράλληλα, ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ότι η εστίαση δεν θα πρέπει να περιμένει άνοιγμα πριν το Πάσχα κι όλα δείχνουν ότι πάμε για τους ανοιχτούς χώρους μετά την πρώτη εβδομάδα του Μάη.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cajtfwvpfpx5-se)

Για το self test στο λιανεμπόριο ο υφυπουργός είπε ότι «έρχεται και σ’ αυτούς τους κλάδους το επόμενο διάστημα. Ακολουθεί ο τουρισμός, η εστίαση. Θα ανακοινωθούν αρμοδίως πώς και πότε θα μπει το μέτρο και σ’ αυτούς τους κλάδους».

Ο κ. Παπαθανάσης κληθείς να σχολιάσει την έρευνα και τα δεδομένα του ΓΕΣΕΒΕ για τα επερχόμενα λουκέτα σε επιχειρήσεις (σ.σ.: 4 στις 10 θα βάλουν λουκέτο, 8 στις 10 έλλειψη ρευστότητας, 7 στις 10 πτώση τζίρου πάνω από 40%) που φυτοζωούν είπε ότι «από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ, ήθελε να ρίξουμε όλα τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε, αλλά, πρέπει να περιμένουμε γιατί τα στοιχεία δεν είναι ικανά να δείξουν πόσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί και πόσο. Δεν θέλουμε να χαθούν θέσεις εργασίας».

Για το Πάσχα είπε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε πώς θα είναι το Πάσχα».

Για τον Τουρισμό: «Πολύ σημαντικός κλάδος για την οικονομία. Είναι λίγο νωρίς να τα πούμε, αλλά, θα πάει καλύτερα από το 2020».

Για τις αυξήσεις τιμών στα βασικά είδη, ξεκαθάρισε ότι «τα εποχικά είδη μπορεί να έχουν μια διαφοροποίηση, όμως γενικά υπάρχει μια ισορροπία. Ο καταναλωτής θα πρέπει να κάνει έρευνα αγοράς. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο ο e-katanalotis για να κάνει έρευνα αγοράς πριν πάει να ψωνίσει».

Για τα «απόνερα» της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καταρρεύσει η οικονομία, δεν θα έρθει μνημόνιο και οι επενδύσεις θα προχωρήσουν και θα δούμε τα αποτελέσματά τους στα κρατικά ταμεία στο β’ εξάμηνο του έτους.

Ειδήσεις σήμερα:Πρίγκιπας Φίλιππος: Ερωτεύτηκε την «Λίλιμπετ», στήριξε όσο κανείς την Ελισάβετ

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφουΜητσοτάκης: Να πείσουμε τους ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιο

Related posts

Χρηματιστήριο Τόκιο: Άνοιγμα με πτωτικές τάσεις

banksnews

Σταϊκούρας: Καταγγέλλει διαδικτυακή απάτη με τη χρήση του ονόματός του για χορήγηση δανείων

banksnews

Αμερικανός υπουργός Εμπορίου για Ελλάδα: Εντυπωσιακή επαναφορά – Δανείζεται με φθηνότερο επιτόκιο από ΗΠΑ!

banksnews

PQH: Πώληση του χαρτοφυλακίου Aeolus στην Intrum Hellas DAC

banksnews

Αναδρομικά συνταξιούχων: Θα φορολογηθούν ως εισόδημα λέει ο Βρούτσης

banksnews

Σταϊκούρας: Πιθανή νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά τον Μάιο – Αλλαγές στη φορολοταρία

banksnews

Εκκρεμείς συντάξεις: Τη Μεγάλη Τετάρτη οι προκαταβολές

banksnews

Τράπεζα Πειραιώς: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ – Στόχος η άντληση 1,38 δισ.

banksnews

ΕΝΦΙΑ: Σχεδιάζουν «κούρεμα» και κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου

banksnews