Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda Development: Στο 1 δισ. ευρώ η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Συνολικές επενδύσεις που θα αγγίξουν το 1 δισ. ευρώ περιλαμβάνει το σχέδιο ανάπλασης της Lamda Development για το παραλιακό μέτωπο Ελληνικό, (3,5 χλμ.με αμμώδη παραλία μήκους 1 χλμ.).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το μεγαλύτερο μέρος των έργων του παράκτιου μετώπου που αρχίζουν το 2022 θα έχει παραδοθεί έως το 2025, αναφέρει η εταιρία ενώ στόχος είναι, ορισμένα από τα έργα να παραδοθούν και πριν από το πέρας της πενταετίας.

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η εταιρεία έχει ήδη αναφέρει ότι το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί αφορά σε υποδομές και ειδικότερα στην υπογειοποίηση της παραλιακής, ωστόσο, οι λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα έργα θα παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο.

Η Lamda Development – σε συνέχεια της χθεσινής παρουσίασης της Marina Galleria μέσω διαδικτυακού event- και απαντώντας στις υποβληθείσες δημοσιογραφικές ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι το κόστος κατασκευής του συγκεκριμένου εμπορικού χώρου (22.000 τμ.) αναμένεται να κοστίσει 100-125 εκατ. ευρώ, ποσό που θα χρηματοδοτηθεί από την ίδια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στους αναλυτές η Lamda Development, η αποτίμηση της επένδυσης σε φάση ωρίμανσης υπολογίζεται στα 190 με 235 εκατ. ευρώ, με απόδοση (yields) 6,75% και εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EDITDA) ετησίως σε 13 με 16 εκατ. ευρώ.

Στον συγκεκριμένο πόλο αναμένεται να φιλοξενηθούν 70 καταστήματα (με πολυτελή brands) και 30 χώροι εστίασης, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν 7 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Σύμφωνα με τη γραπτή ενημέρωση που παρείχε η Lamda Development, όσον αφορά το χώρο της μόδας, έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον και υπάρχει επικοινωνία με κορυφαία brands από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αντίστοιχα, και στον χώρο της εστίασης, η Lamda βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με σημαντικά signature εστιατόρια από το εξωτερικό αλλά και Έλληνες σεφ και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επιτυχημένα στον χώρο αυτό.

Όσον αφορά ευρύτερα στην ανάπλαση του παράκτιου μετώπου, η Μαρίνα του Αγίου Κοσμά θα αναβαθμιστεί τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών και παροχών. Θα διαθέτει 400 θέσεις ελλιμενισμού και θα μπορεί να φιλοξενεί σκάφη έως 80 μέτρα, κερδίζοντας εξέχουσα θέση στον χάρτη του παγκόσμιου θαλάσσιου τουρισμού.

Related posts

Συνεργασία της Φυσικό Αέριο ΕΕΕ με την ΑΒ Βασιλόπουλος

banksnews

ΟΠΑΠ: Την Πέμπτη 19 Μαρτίου η κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ και ΠΡΟΤΟ

banksnews

Υπερκαλύφθηκε 3 φορές το ομόλογο του ΟΠΑΠ

banksnews

Η τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο

banksnews

Folli Follie: Στη φυλακή Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

banksnews

Η Interamerican παρέδωσε τις κλίνες για ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας

banksnews

H Black Friday, η Amazon και οι 400.000 εγκλωβισμένοι ναυτικοί

banksnews

Μια προς μια διαψεύδει τις φήμες η Ελλάκτωρ

banksnews

Αυξημένα έσοδα και μειωμένα κέρδη στην Aegean το 9μηνο

banksnews